ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023

Ειδήσεις από την περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας


Εφαρμογή  τεχνολογιών  γεωπληροφορικής και αυτοματισμών στο πρόγραμμα  δακοκτονίας  

Η  εφαρμογή  τεχνολογιών  γεωπληροφορικής και αυτοματισμών στο πρόγραμμα  δακοκτονίας  της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης μέσω τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023 στα γραφεία του ΕΛ.Γ.Ο ΔΗΜΗΤΡΑ, με την συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρου Βασιλόπουλου.

Στην τηλεδιάσκεψη που συντόνισε η Γενική Διευθύντρια  Αγροτικής Έρευνας Αναστασία Τσαγκαράκου  έγινε παρουσίαση ανάλογων   προγραμμάτων  που υλοποιούνται στις περιφέρειες Πελοποννήσου και Κρήτης για τον εκσυγχρονισμό της δακοκτονίας μέσω της βέλτιστης χρήσης των μέσων που χρησιμοποιούνται (συνεργεία ψεκασμών και φυτοπροστατευτικά).  Με αυτά τα προγράμματα  δοκιμάστηκε η λειτουργία των συσκευών (gps, ροόμετρα) που  τοποθετήθηκαν στους γεωργικούς ελκυστήρες  καταγράφοντας την κίνησή τους σε κάθε αγρόκτημα, αλλά και την  ποσότητα του φυτοπροστατευτικού που καταναλώθηκε. Ταυτόχρονα, όλα αυτά τα στοιχεία μεταφέρονται, μέσω κατάλληλου λογισμικού, στον αρμόδιο υπάλληλο, με αποτέλεσμα να δίνεται η δυνατότητα στις αρμόδιες υπηρεσίεςελέγχου της ορθής εφαρμογής του προγράμματος.

 

 Συνάντηση Λάμπρου Δημητρογιάννη με τον ΓΓ Δασών


Συνάντηση εργασίας με τον ΓΓ Δασών, Κωνσταντίνο Αραβώσση πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Βιώσιμης Ανάπτυξης, Ενέργειας και Περιβάλλοντος,  ΔΕ, Λάμπρος Δημητρογιάννης, κατά την οποία ζήτησε από τον κ. ΓΓ την επίσπευση της σύστασης Επιτροπών Δασολογίου για την περιοχή, έτσι ώστε να επιλυθούν ζητήματα προστασίας και ιδιοκτησιακών αγκυλώσεων σε δασικές εκτάσεις.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να συσταθούν οι αρμόδιες επιτροπές, ώστε να διεκπεραιωθούν σύντομα μεγάλα ζητήματα για την αυτοδιοίκηση και τους πολίτες.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Δημητρογιάννης ενημερώθηκε για τις νέες προτεραιότητες στη δασική πολιτική, όπως έργα αντιπυρικής προστασίας και αποκατάστασης δασικών οικοσυστημάτων, το Εθνικό σχέδιο αναδασώσεων και την κύρωση των δασικών χαρτών, καθώς και για τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Συζητήθηκε επίσης για το καινοτόμο πιλοτικό περιβαλλοντικό έργο LIFE που υλοποιεί η Περιφέρεια ΔΕ στην Ηλεία, και αφορά αποκατάσταση πυρόπληκτης δασικής έκτασης.

Ο κ. Αραβώσσης, αποδέχθηκε την πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη να επισκεφθεί σύντομα την Δυτική Ελλάδα, προκειμένου να προγραμματιστούν μελλοντικές παρεμβάσεις σε δασικά οικοσυστήματα της περιοχής μας.

 

Ξεκίνησε ο δεύτερος κύκλος υποβολής  αιτήσεων  δράση «κατάρτιση Ανέργων»

Ξεκίνησε από την  Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023 ο δεύτερος κύκλος για την υποβολή  αιτήσεων  συμμετοχής στη Δράση «Συμβουλευτική, Κατάρτιση, Πιστοποίηση και Καταβολή εκπαιδευτικών επιδομάτων», στο πλαίσιο της Πράξης: «Κατάρτιση Ανέργων, ανάπτυξη επαγγελματικών προσόντων» του Ε.Π. Δυτική Ελλάδα 2014-2020.

Μέσω του προγράμματος οι ωφελούμενοι θα λάβουν α) υπηρεσίες επαγγελματικής συμβουλευτικής μέσω ατομικών συνεδριών, που θα έχει ως αντικείμενο τη βέλτιστη σύγκλιση των εκπαιδευτικών αναγκών του ωφελούμενου με τα αντικείμενα κατάρτισης, β) υπηρεσίες συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης 400 ωρών (320 ώρες θεωρητική κατάρτιση και 80 ώρες Πρακτική Άσκηση), γ) Πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων.

Τα αντικείμενα κατάρτισης είναι: Στέλεχος Εστίασης – Διοίκησης Μονάδων Εστίασης, Υπάλληλος μαγειρικής – Εστιατορικής τέχνης, Υπάλληλος Διοικητικής Υποστήριξης, Πωλητής Λιανικής, Πωλητής – Στέλεχος Εξαγωγικού Διεθνούς Εμπορίου,  Ειδικός Συστημάτων Ηλεκτρονικού Εμπορίου (E-Commerce).

Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά στο katartisou-pde.gr και ο δεύετρος κύκλος αιτήσεων θα διαρκέσει έως και την 22η Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 23:59.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και όλοι όσοι χαρακτηρίστηκαν «απορριφθέντες» στα οριστικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν στις 5/1/2023, με την προϋπόθεση της εκ νέου υποβολής αίτησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: