ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023

Ειδήσεις από την περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας

 Πιο κοντά στην κατασκευή Σταθμών Υγροποιημένου ΦΑ

Στην έγκριση των περιβαλλοντικών όρων για την κατασκευή των Σταθμών Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου, στην περιοχή της Πάτρας, προχώρησε η Επιτροπή Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ύστερα από εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας, Λάμπρου Δημητρογιάννη.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης που διεξήχθη τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023, ο κ. Δημητρογιάννης περιέγραψε αναλυτικά όλα τα τεχνικά και λειτουργικά στοιχεία των έργων Φυσικού αερίου, με τα οποία πρόκειται να τροφοδοτηθούν οι επιχειρηματικές μονάδες της βιομηχανικής περιοχής, καθώς και το τοπικό δίκτυο διανομής της πόλης της Πάτρας.

 

Με εκπροσώπους Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών

Με εκπροσώπους  του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών  (ΕΛΚΕΘΕ) συναντήθηκε την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023,  στο Διοικητήριο της Π.Ε Ηλείας ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Θεόδωρος Βασιλόπουλος.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν  κυρίως τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αλιείς  στην παράκτια ζώνη  και   αναζητήθηκαν τρόποι αντιμετώπισης τους για την  διασφάλιση της επαγγελματικής και οικονομικής τους  βιωσιμότητας. Επίσης  τέθηκαν  οι βάσεις για την υπογραφή μιας  μελλοντικής συνεργασίας  μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του ΕΛΚΕΘΕ με σκοπό την ανταλλαγή επιστημονικών γνώσεων και εμπειριών καθώς και την αναζήτηση δράσεων σχετικών με τις τεχνολογικές καινοτομίες του κλάδου οι οποίες θα μπορούσαν να συμβάλλουν θετικά στην βιωσιμότητα των αλιέων που ασχολούνται με τη μικρή παράκτια αλιεία. 

 

Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΣΕΑΔΕ

Με το πρώτο κομμάτι να αφιερώνεται στους επιχειρηματίες που παρά τις οικονομικές αντιξοότητες επιτυγχάνουν να παραμένουν δραστήριοι προς όφελος της τοπικής οικονομίας, πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΣΕΑΔΕ τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023 στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος, Νεκτάριου Φαρμάκη, του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας  Φωκίωνα Ζαΐμη, του Αντιπεριφερειάρχη Συντονισμού, Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης  Παναγιώτη Παπαδόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: