ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023

Όχι, τα κλειδιά της κρεβατοκάμαρας δεν τα πήρε μαζί του!


Είναι κάτω από το χαλάκι...

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜ. ΜΟΣΧΟΥ

Όχι δεν πήρε τα κλειδιά της κρεβατοκάμαράς του, μαζί του. Αυτή είναι ανοικτή όλες τις ώρες της ημέρας. Απλή στην κατασκευή της και κυρίως αλεξίβροχη! Και ειδικά τις παγωμένες ή βροχερές νύχτες, όπως συμβαίνει αυτές τις μέρες στην Πάτρα, τον δήμο που διοικεί κομμουνιστής (έτσι αυτοχαρακτηρίζεται) δήμαρχος!

Η εικόνα που προκαλεί θλίψη προέρχεται από την οδό Γούναρη στην συμβολή της με την οδό Καραϊσκάκη, στην εσοχή της εισόδου του πρώην ζαχαροπλαστείου Βοσινάκη, είναι η διεύθυνση της κατοικίας του ανώνυμου άστεγου φουκαρά, του οποίου βλέπεται την κρεβατοκάμαρα Και όλη του την περιουσία, που περικλείει η σακούλα του My market. Προφανώς ''χουχουλιάζει'' σε κάποιον στοιχειωδώς θερμαινόμενο χώρο, όσο αυτός είναι ανοικτός, μέχρι το νυκτερινό κλείσιμο από τον ιδιοκτήτη του.

Κι ωστόσο τα κλειδιά αυτής της... ιδιαίτερης κρεβατοκάμαρας είναι από κάτω στο χαλάκι, μπροστά στην πόρτα, ελλείψει γλάστρας με γεράνι, που κι αυτό, εάν υπήρχε, θα το έβαζε ο ιδιοκτήτης του μέσα, μην... βραχεί!  

Το διευκρινίζω, μην τυχόν και υπάρχει υπηρεσία φροντίδας στο δημαρχείο του κομμουνιστή δημάρχου.

Και μία απορία, εάν μπορεί να την απαντήσει κάποιος αρμόδιος του Δήμου Πατρέων: Υπάρχει κάποια καταγραμμένη έρευνα του Δήμου για το σύνολο των αστέγων της πόλης σήμερα και μήπως έχει διάθεση ο Δήμος να ασχοληθεί με το πρόβλημα που μαθαίνω διογκώνεται;

Να επαναφέρει δηλαδή την υπηρεσία Αστέγων και το οίκημα (σ.σ.: υπήρχε στην οδό Γεωργίου Ρούφου) που θα στεγάσει αυτούς, κάτι που έχει καταργηθεί, χωρίς να προσφερθεί εναλλακτική λύση, εδώ και καιρό, προφανώς για λόγους... πρεστίζ!

Αντίστοιχη πρακτική ακολουθήθηκε  πριν χρόνια και στον καταυλισμό προσφύγων της οδού Ευρώτα, όπου εδέχθη την διαλυτική επίθεση των... ράμπο της ΕΛΑΣ και στη συνέχεια παραδόθηκε στο πυρ. Και το αποτέλεσμα είναι τώρα ακόμη να περιφέρονται δυστυχισμένες υπάρξεις στους δρόμους της πόλης, ελπίζοντας σε μια καλή μέρα που θα ΄ρθει, αφού η πολιτεία δεν φρόντισε να τους προσφέρει  εναλλακτική λύση διανυκτέρευσης!

Φοβούμαι ότι το ίδιο θα συμβεί πάλι, προϊόντος του χρόνου και θα φθάσουμε να βλέπουμε άστεγους σε κάθε εσοχή της Πάτρας τον χειμώνα και σε κάθε πλατεία το καλοκαίρι!

Ήδη χθες από την αντίστοιχη υπηρεσία της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας του δεξιού Νεοδημοκράτη Περιφερειάρχη  Νεκτ. Φαρμάκη μάθαμε πως επί βασιλείας του... Μωυσέως Μητσοτάκη, στην Αχαΐα φυτοζωούν 15.900 πολίτες, που κρέμονται από το ΤΕΒΑ και την διαχείρισή του κατά το δοκούν από την Περιφέρεια, αφού δεν θεσπίζεται η κάρτα σίτισης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που την κατάργησε ο... Μωυσής!

Σήμερα το ποσοστό των πενομένων στην Αχαΐα φθάνει στο ποσοστό του 5,31%, των 300.000 κατοίκων της. Εάν δε υπολογιστεί σε επίπεδο πόλης, λόγω του ότι πενόμενοι εντοπίζονται κυρίως στο μεγάλο αστικό κέντρο του Νομού, ήτοι στην Πάτρα, σχεδόν διπλασιάζεται στο 9,49% των 167.446 κατοίκων της.

Και το ερώτημα: Πόσοι άραγε από αυτούς είναι οι άστεγοι στην Πάτρα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: