ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023

Αποχαιρετισμός στον αγωνιστή Ανδρέα Αθανασόπουλο


 

Αλληλέγγυο και από τα ιδρυτικά μέλη της Κίνηση Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών/στριών!

Από τον συνταξιούχο δάσκαλο Αντρέα Βγενόπουλο, επικεφαλής της Κίνησης Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών/στριών, εδόθη στη δημοσιότητα ο παρακάτω αποχαιρετισμός  στην μνήμη του Ανδρέα Αθανασόπουλου, αγωνιστή του αντιρατσιστικού κινήματος Πάτρας, Κηδεία Ανδρ. Αθανασόπουλου, Α΄κοιμ. 24-1-2023

Η κηδεία της σορού του θα τελεστεί την Τρίτη 24/1 στο Α' Νεκροταφείο Πάτρας, ώρα 1 μμ και θα είναι πολιτική. Θα ακολουθήσει η ταφή στο κοιμητήριο του Άη Μηνά στη Λεύκα.

Στον αποχαιρετισμό του ο Ανδρέας Βγενόπουλος γράφει τα παρακάτω:

 

«Ο Αντρέας ήταν από τα ιδρυτικά μέλη της Κίνησης που δημιουργήθηκε εκεί γύρω στα 2007 και  συμμετείχε σε όλες τις δράσεις αλληλεγγύης και αντιρατσισμού.  

 

Ο καταυλισμός της οδού Ευρώτα στον Μείλιχο το 2005 έχει ήδη  δημιουργηθεί. Αφγανοί, Μπαγκλαντεσιανοί, Πακιστανοί, κάποιοι Παλαιστίνιοι ζουν σε άθλιες συνθήκες μέσα σε πρόχειρες καλυβούλες και υπό συνεχή τρομοκρατία. Ο πληθυσμός τους έφτασε και τα 2000 άτομα.

 

Τις ημέρες εκείνες η δημιουργία της Κίνησης ήρθε σαν "..ώριμο. τέκνο της ανάγκης, σαν ώριμο τέκνο της οργής.. "απέναντι σε ένα κύμα ξενοφοβιας, ρατσισμού, απειλών ενάντια στους πρόσφυγες.

 

Ο Ανδρέας ήταν παρών στο κάλεσμα της συγκυρίας, πάντα με ζωντάνια, δίνοντας. χωρο και χρόνο από την ζωή του στο αντιρατσιιστικο κίνημα, μαζί με δεκάδες άλλους Αλληλέγγυους .

 

Ιστορικές έχουν μείνει οι αντιρατσιστικές διαδηλώσεις (2008) μεταναστών και αλληλέγγυων – αντιεξουσιαστών  προς το  κέντρο της πολης.

 

Ο Αντρέας Αθανασόπουλος υπήρξε κομμάτι της ζωντανής ιστορία του κινήματος αλληλεγγύης, του αντιρατσισμού που αναπτύχθηκε μετά το 2005 και συνεχίζει ακόμη  τη δράση του, ανιδιοτελής, βαθειά ανθρώπινος σαν χαρακτήρας, ένας από τους δεκάδες ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ που πιστοί στις ιδέες τους δεν ανταλλάσσουν την προσφορά τους με τίποτα άλλο, παρά μόνο με το χαμόγελο των απόκληρων , των κατατρεγμένων, των προσφύγων και μεταναστών. 

 

● Ανδρέα είμαστε ΠΑΡΟΝΤΕΣ,συνεχίζουμε και με αυτή την υπόσχεση σε χαιρετάμε. ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΕΙΔΙ ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΜΑΣ».

 

  



Δεν υπάρχουν σχόλια: