ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

Μυρίζει τις εκλογές πάνω απ’ την κατσαρόλα!

Η μύτη του έχει μεγαλώσει από τα ψέμματα και πιάνει τις μυρωδιές με την πρώτη.

 
Γιώργος Βαρεμένος(*) το μαγειρείο έχει ήδη ξεκινήσει, όποια κι αν είναι η ημερομηνία για την κάλπη!

Την ώρα που ένας νοήμων πολίτης πιάνει την μύτη του από την μπόχα του επιτελικού (παρα)κράτους, ο πρωθυπουργός-λαχείο αυτής εδώ της χώρας μυρίζει εκλογές πάνω που τις μαγειρεύει. 

Η μύτη του έχει μεγαλώσει από τα ψέμματα και πιάνει τις μυρωδιές με την πρώτη. Το μαγειρείο έχει ήδη ξεκινήσει, όποια κι αν είναι η ημερομηνία για την κάλπη. Κάλπικες είναι, έτσι κι αλλοιώς, οι περισσότερες από τις υποσχέσεις του εδώ και καιρό.

Ο πρωθυπουργός-Πινόκιο έπιασε την μυρωδιά και ο Στέλιος Πέτσας, που το όνομά του είναι σήμα κατατεθέν για την ελευθερία του Τύπου και εγγυητής των θεσμών, έσπευσε στο συνέδριο της ΚΕΔΕ να πει στους Δημάρχους: 

«Μην ρωτάτε τί θα κάνει η κυβέρνηση για σας, αλλά τί μπορείτε να κάνετε εσείς για την κυβέρνηση»! Να λοιπόν το κράτος της Δεξιάς ως οικογενειακή πλέον υπόθεση. 

Ο Κώστας Καραμανλής και ο Αντώνης Σαμαράς, που συνέφαγαν στα Βόρεια Προάστια, είναι έξυπνοι άνθρωποι. Ο πρώτος ουσιαστικά δήλωσε ότι τον ίδιον είχαν αναλάβει άλλοι, πιο σοβαροί, να τον παρακολουθούν, ενώ ο δεύτερος καταλαβαίνει πολύ καλά γιατί το έκανε εκείνος τον οποίον βοήθησε να ανέλθει στην αρχηγία. Και οι δύο κατανοούν ότι ο σημερινός αρχηγός έχει οδηγήσει τις εσωκομματικές αντιπαραθέσεις στην ΝΔ σε άλλο επίπεδο.

Επιπλέοντας στις εκλογές θέλει να καθαρίσει τους “βαρώνους” και να βασιλεύσει ο ίδιος, έχοντας μάλιστα πάρει και το “τουπέ”, μετά την συνάντηση με τον Κάρολο, γλυκοκοιτάζοντας και τους ψηφοφόρους που γοητεύονται από τα βασιλικά μεγαλεία.

Ως προς τη ΝΔ, δεν μας περισσεύει ο καημός. Το θέμα είναι τί θα γίνει με την χώρα. Το σύνολο της αντιπολίτευσης δεν μπορεί να μην αντιλαμβάνεται τί σημαίνει να επιπλεύσει στις εκλογές ο σημερινός πρωθυπουργός. Η δημοκρατία δεν θα έχει καμμία σχέση με αυτήν που γνωρίσαμε και η λαϊκή δυσαρέσκεια θα πάρει εξωθεσμικές διαστάσεις, όσο εξωθεσμική θα είναι η εξουσία που θα κυριαρχήσει, διότι οι εκλογές δεν μπορεί να είναι κολυμβήθρα του Σιλωάμ γι’ αυτό που προηγείται και γι’ αυτό που κάθε φορά έπεται.

Τέλος, κάτι άσχετο. Ό, τι είναι να γίνει προς αποτροπή του κινδύνου, ας γίνει ήσυχα, διότι η διανόηση κοιμάται...

____________
* Ο Γιώργος Βαρεμένος είναι βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: