ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022

Ειδήσεις από την περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας


Ικανοποίηση Ν. Φαρμάκη για την χρηματοδότηση του διϋλιστηρίου υδάτων του ποταμού Σελινούντα στην Αιγιάλεια

Την ικανοποίησή του εκφράζει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, για την ένταξη της κατασκευής του διυλιστηρίου υδάτων του ποταμού Σελινούντα στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», με την οποία εξασφαλίζεται η χρηματοδότηση του έργου ύψους 21,5 εκ ευρώ.

 Σε σχετική δήλωσή του ο Περιφερειάρχης αναφέρει: «Κάθε έργο που βελτιώνει την ποιότητα ζωής των πολιτών και έχει περιβαλλοντικά οφέλη έχει την αμέριστη στήριξή μας. Θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη την άμεση ανταπόκριση που βρήκε από την Κυβέρνηση ένα ακόμη αίτημα της τοπικής κοινωνίας που αποτελούσε και δικό μας αίτημα προς την Πολιτεία. Η συνεργασία της Αυτοδιοίκησης με την κεντρική εξουσία είναι πάντοτε σημαντική και προϋπόθεση ανάπτυξης. Σήμερα, με την επίσκεψη του αν. Υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα στο Αίγιο, κλείνει οριστικά άλλη μία πολύχρονη διεκδίκηση της Αιγιάλειας και ανοίγει μία νέα εποχή».

Σημειώνεται ότι στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022, στο δημαρχείο του Αιγίου, παρουσία του αν. Υπουργού, Στέλιου Πέτσα,  η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εκπροσωπήθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας Χαράλαμπο Μπονάνο και τον βοηθό Περιφερειάρχη σε θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης, Πάνο Σακελλαρόπουλο.

 

Εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών της Γ’ τάξης του Γυμνασίου στο Europedirect  της Δυτικής Ελλάδας

 


Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας υποδέχτηκε τους μαθητές της 3ης Γυμνασίου του 16ου Γυμνασίου Πατρών την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022.  Ο σκοπός της επίσκεψης  ήταν η ενημέρωση των μαθητών για τα προγράμματα κινητικότητας (μαθητείας, πρακτικής άσκησης, εποπτευομένης εργασίας κ.α. )που προσφέρει η Ε.Ε. καθώς και για τις κύριες πρωτοβουλίες της Ε.Ε. 

Με τους μαθητές συνομίλησαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης , ο Αντιπεριφερειάρχης, Φωκίων Ζαΐμης καθώς και τα στελέχη του Europe Direct, Μαρία Βουτσινά & Χριστίνα Αναστοπούλου, οι οποίοι ενημέρωσαν τους μαθητές για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις δυνατότητες που δίνονται στους νέους για σπουδές και επαγγελματική αποκατάσταση.

Ακόμη οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ακούσουν την εμπειρία των ταξιδιών τους στην Ευρώπη από τους πρεσβευτές της περιοχή μας που συμμετείχαν στο πρόγραμμα Discover EU,  Βιολέττα Παπαδημητρίου και ο Βασίλης Παναγόπουλος.  Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η συζήτηση με τους μαθητές κατά τη διάρκεια της οποίας εξέφρασαν απορίες για σύγχρονα προβλήματα καθώς και για την ενεργειακή κρίση, ενώ θετική εντύπωση προκάλεσαν τα σχόλια των μαθητών που φάνηκε να έχουν επίγνωση  των επίκαιρων προβλημάτων που αφορούν την Ένωση.

Τους μαθητές συνόδευε η καθηγήτριά τους κα Ελένη Κούνα. Τηρώντας τα έθιμα και σε γιορτινό κλίμα , δόθηκαν δωράκια και γλυκά στους μαθητές.

 

Ψηφιακό ραντεβού στις Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στα πλαίσια εκσυγχρονισμού των παρεχόμενων υπηρεσιών της εφαρμόζει από 2 Ιανουαρίου 2023 ενιαίο σύστημα ηλεκτρονικών ραντεβού μέσω των ψηφιακών εφαρμογών του gov.gr για τις Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειακών της Ενοτήτων(Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας).

Οι ενδιαφερόμενοι από σήμερα 19 Δεκεμβρίου 2022 μπορούν να κλείνουν τα ραντεβού τους και ηλεκτρονικά  μέσω της πλατφόρμας  https://booking.pde.gov.gr/

Παράλληλα, οι πολίτες μπορούν να συνεχίζουν να κλείνουν τα ραντεβού τους τηλεφωνικά,  καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή (εκτός επίσημων αργιών) από τις 8:00 - 20:00.

·        για Π.Ε. Αχαΐας στο τηλ. 2611 100 433.

·         για Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας στο τηλ. 2611 100 432

·         για Π.Ε. Ηλείας στο τηλ. 2611 100 434

 

Συνέντευξη Τύπου με θέμα: 2ο KoumariaTrailSeries για φιλανθρωπικό σκοπό

Η ΚοινΣΕπ ΔΙΑΒΑ με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, διοργανώνει την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023 το 2ο KoumariaTrailSeries. Μία σειρά αγώνων ορεινού τρεξίματος στον ευρύτερο ορεινό όγκο του Ομπλού και της Μαυρομανδήλας με εκκίνηση και τερματισμό το ιστορικό οινοποιείο «Achaia Clauss». Το ορεινό τρέξιμο είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο άθλημα αυτή τη στιγμή με συνεχώς επεκτεινόμενη διάδοση σε πλήθος ατόμων κάθε ηλικίας και υποβάθρου. Η Πάτρα, αν και η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, δεν είχε καμία σοβαρή διοργάνωση σε αυτό τον τομέα και για αυτό το λόγο δημιουργήθηκε το KoumariaTrailSeries.

Ενδεικτικά την περσινή και πρώτη χρονιά διοργάνωσης ο αριθμός των αθλητών που έλαβαν μέρος ξεπέρασε τους 200 και οι συνοδοί τους ήταν περισσότεροι από 500 άτομα.Σκοπός μας, με την καθιέρωση του αγώνα ως θεσμού, είναι να καταστήσουμε την Πάτρα και τον ορεινό της όγκο προς Παναχαϊκό και τις γύρω περιοχές ως προορισμό για αγώνες ορεινού τρεξίματος και περιπατητικού τουρισμού.

Σημειώνεται ο φιλανθρωπικός σκοπός του αγώνα, καθώς μέρος των εσόδων θα κατευθυνθούν στη Φλόγα Πάτρας - Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια και στην Κιβωτό της Αγάπης - Άσυλο Χρόνιων Παθήσεων Παίδων, αντιπρόσωποι των οποίων θα παρίστανται στην εκδήλωση.

Ο παιδικός αγώνας με σύνθημα: «Τα παιδιά τρέχουν για τα παιδιά» γίνεται αφιλοκερδώς και μόνο με εθελοντική συνεισφορά για την οικονομική ενίσχυση της Φλόγας Πάτρας. Το πλαίσιο της δράσης θα παρουσιαστεί στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου και ώρα 12.00 στην αίθουσα της ΕΣΗΕΠΗΝ.

Τη συνέντευξη θα παραχωρήσουν ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος, οι εκπρόσωποι της διοργάνωσης του αγώνα, Δημήτρης Αποστολόπουλος και Αντώνης Γιαννακόπουλος, ο εκπρόσωπος της «Achaia Clauss» Σπύρος Ρεπούσης και η εκπρόσωπος της Φλόγας Πάτρας, Αγγελική Ζαφείρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: