ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022

Ο Μητσοτάκης εγκαλούσε τον ΣΥΡΙΖΑ το 2015-2019


Αλλά αποδείχθηκε ψεύτης αφού δεν έδωσε όπως είχε υποσχεθεί τα αναδρομικά σε 1.200.000 συνταξιούχους, που αφορούν την επικουρική σύνταξη και τα δώρα

Ο ορισμός του κυβερνητικού ψεύτη είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη, καθώς κατήργησε τη 13η σύνταξη, που είχε ψηφίσει ως αντιπολίτευση και έλεγε ότι δεν θα καταργήσει. Αλλά ως κυβέρνηση την κατάργησε για να μεταφέρει σχεδόν 1 δισ. τον χρόνο, από τους συνταξιούχους στην ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης.

Δεν έδωσε όπως είχε υποσχεθεί τα αναδρομικά σε 1.200.000 συνταξιούχους, που αφορούν την επικουρική σύνταξη και τα δώρα.

Απαξίωσε τον ΕΦΚΑ. Μάλιστα, ο κ. Χατζηδάκης προχωρά και στην υλοποίηση της αντισυνταγματικής ρύθμισης για μετακλητούς Γενικούς Διευθυντές.

Πριν λίγες μέρες αποφάσισε η διοίκηση του ΕΦΚΑ προκήρυξη για τους 24 Γενικούς Διευθυντές, που πέραν του ότι είναι αντισυνταγματικό, είναι ταυτόχρονα και απαράδεκτο σε προεκλογική περίοδο τέτοιου είδους επιλογές που είναι εκτός ΑΣΕΠ καθαρά για πελατειακές σχέσεις.

Όσον αφορά τους χαμηλοσυνταξιούχους, η κυβέρνηση τους δίνει 250 ευρώ έκτακτη ενίσχυση για τις γιορτές, που αφορά ένα πολύ μικρό μέρος των συνταξιούχων και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να προσεγγίσουν συνολικά, όσα δίνει –σε συνταξιούχους, ευάλωτους και μακροχρόνια ανέργους-- τα 980 εκατ. ευρώ της 13ης σύνταξης που κατάργησε. Όσον δε αφορά την αύξηση των συντάξεων που πανηγυρίζει, αυτή οφείλεται στον νόμο του ΣΥΡΙΖΑ του 2017.

Το σχέδιο του προϋπολογισμού προβλέπει αυξημένο ποσό απονομής συντάξεων. Πρόκειται για έναν ακόμα εμπαιγμό. Ο κ. Χατζηδάκης, με το σύστημα fast track των συντάξεων στην ουσία επιχείρησε να δείξει ότι μειώνονται οι εκκρεμότητες στις κύριες συντάξεις, αλλά η αλήθεια είναι ότι μία στις τρεις συντάξεις που βγαίνουν με αυτό το καινούργιο σύστημα έχει είτε λάθη είτε με μειωμένη σύνταξη. Αλλά οι εκκρεμότητες παραμένουν στο ακέραιο όσον αφορά τις επικουρικές συντάξεις που είναι 120.000, τα εφάπαξ που είναι 55.000 και φυσικά τις παράλληλες συντάξεις που ξεπερνούν τις 70.000.

Σύμφωνα με οικονομικούς κύκλους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

«Ο εμπαιγμός συνεχίζεται και όσον αφορά τους μικρομεσαίους, που τόσο υποτίθεται η κυβέρνηση ότι κόπτεται. Ποια είναι η κατάσταση σήμερα; Το ιδιωτικό χρέος αυξάνει, τα ληξιπρόθεσμα αυξάνουν. Και τι κάνει η Κυβέρνηση; Δημιουργεί ένα κλίμα ότι θα κάνει προχωρήσει σε παραγραφή των οφειλών στον ΕΦΚΑ. Στην πραγματικότητα μόνο όσοι δεν έχουν βεβαιωμένες οφειλές θα δουν αυτήν την δεκαετή παραγραφή. Αφορά μόνο 250 εκατ. στα 43 δισ., για να έχουμε μια εικόνα.

Όσον δε αφορά τα χρέη των μικρομεσαίων και επαγγελματιών στον ΕΦΚΑ, κάνει το αυτονόητο, αλλά με πολύ μεγάλη καθυστέρηση, δηλαδή αυξάνει τις 12 σε 24 δόσεις. Αυτό, σε καμία περίπτωση, δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να βοηθήσει τους μικρομεσαίους και επαγγελματίες.

Το τρίτο στοιχείο του εμπαιγμού των μικρομεσαίων είναι το θέμα της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών. Υποτίθεται ότι υπάρχει μια μόνιμη πλέον μείωση 3%.

Τι αποκρύπτεται; Ότι από 1/1 της επόμενης χρονιάς θα υπάρχει αύξηση των εισφορών για μικρομεσαίους και επαγγελματίες της τάξης του 9,9%. Αυτή είναι η αλήθεια και ο κυβερνητικός εμπαιγμός. Εμείς προτείνουμε πάγωμα της αύξησης λόγω της κρίσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: