ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022

  Μύλος μετά την αποκάλυψη παρακολουθήσεων



Το Euractiv γράφει για παρακολουθήσεις των δημοσιογράφων Γιώργου Κύρτσου και Τάσου Τέλογλου από το λογισμικό του Μαξίμου - Κεραυνοί από ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Παρά το γεγονός ότι ο νόμος είναι ξεκάθαρος και αναφέρει ότι είναι αρμοδιότητα της ΑΔΑΕ - που προβλέπεται στο Σύνταγμα - ο έλεγχος για τη διασφάλιση του επικοινωνιακού απορρήτου, ο Ισίδωρος Ντογιάκος έχει άλλη γνώμη, θεωρώντας τον εαυτό του υπεράνω νόμου.

Έτσι, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, μετά την αποκάλυψη για την στάση του στην παρακολούθησης του Γιώργου Κύρτσου και του Τάσου Τέλογλου προχωρά σε «επίσημη γνωμοδότηση» προκειμένου, όπως διαρρέει ο ίδιος, «να διευκρινιστεί πλήρως το νομοθετικό πλαίσιο για το πότε επιτρέπεται να πληροφορείται η ΑΔΑΕ η ενδιαφερόμενοι πολίτες ενδεχόμενη παρακολούθηση τους από την ΕΥΠ για λόγους εθνικής ασφάλειας».

Σύμφωνα με τις ίδιες διαρροές του Ισίδωρου Ντογιάκου, η γνωμοδότηση θα εκδοθεί τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να «ξεκαθαρίσει το τοπίο ποιοι δικαιούνται να έχουν ενημέρωση για ενδεχόμενη παρακολούθηση τους για λόγους εθνικής ασφάλειας και ποιά δικαιώματα έχει επ αυτού η ΑΔΑΕ».

Οι εκπρόσωποι της ΑΔΑΕ αντέδρασαν

Ο πρόεδρος της ανεξάρτητης αρχής αναφέρει ότι η ΑΔΑΕ Χρ. Ράμμος συνεχίζει την ελεγκτική της αρμοδιότητα ως οφείλει και σημειώνει ότι βρίσκονται ανοικτοί και εν εξελίξει διάφοροι έλεγχοι. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το Euractiv, ο Ισίδωρος Ντογιάκος προσπάθησε να μπλοκάρει τον έλεγχο λέγοντας ότι ήταν παράνομος.

Η ανεξάρτητη αρχή αντιμετώπισε δυσκολίες κατά τη διενέργεια του ελέγχου ελέγχου. Ο εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ελλάδας φέρεται να προσπάθησε να μπλοκάρει τον έλεγχο λέγοντας ότι ήταν παράνομος» γράφει ειδικότερα το Euractiv και συμπληρώνει:

«Αρκετές πηγές επιβεβαίωσαν ότι ο νομικός σύμβουλος της εταιρείας, μετά από συνεννόηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο, επιχείρησε να σταματήσει τον έλεγχο αμφισβητώντας την αρμοδιότητα της αρχής.

Οι εκπρόσωποι της ΑΔΑΕ αντέδρασαν επικαλούμενοι τη συνταγματική τους εξουσία και επέμειναν στον έλεγχο».

Η δήλωση του προέδρου της ΑΔΑΕ Χρήστου Ράμμου:

«Είναι αυτονόητο ότι η Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών συνεχίζει  και μετά τη δημοσίευση του τελευταίου νόμου (5002/22) την από το Σύνταγμα (άρθρο 19§2) και τον εκτελεστικό αυτού νόμο (3115/03) επιτασσόμενη ελεγκτική της αρμοδιότητα,  σε σχέση με την διασφάλιση του επικοινωνιακού απορρήτου, ως οφείλει. Στο πλαίσιο αυτό βρίσκονται ανοικτοί και εν εξελίξει διάφοροι έλεγχοι. Υπενθυμίζεται ότι η Αρχή υπόκειται σε κοινοβουλευτικό έλεγχο και κατά τα λοιπά απολαμβάνει πλήρους  ανεξαρτησίας στην ενάσκηση του συνταγματικού και εν γένει κανονιστικού της καθήκοντος. Προς εκτέλεση δε της δικαιοκρατικής της αποστολής συνεργάζεται, όπως εξ άλλου όλα τα πολιτειακά όργανα οφείλουν  να πράττουν, με κάθε συναρμόδιο φορέα». 

Προκλητικός ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Με προκλητική ανακοίνωση απάντησε ο Γιάννης Οικονόμου στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος όχι μόνο δεν κάνει την παραμικρή αναφορά στα νέα θύματα των παρακολουθήσεων της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αλλά εξαπολύει χυδαία επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο Γιάννης Οικονόμου ισχυρίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ προσπαθεί να παρέμβει στη Δικαιοσύνη και υποστηρίζει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση είναι «νοσταλγός του ολοκληρωτισμού».

Θα λογοδοτήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Απάντηση στην κυβέρνηση που επιχειρεί να παραβιάσει το Σύνταγμα και να βάλει εμπόδια στο έργο της ΑΔΑΕ που διερευνά το σκάνδαλο των υποκλοπών δίνει ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Όπως σημειώνει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ απαντώντας στον Οικονόμου «η χώρα έχει πράγματι "κράτος δικαίου" που παραβιάστηκε βάναυσα και κατά εξακολούθηση από τις παρακολουθήσεις υπουργών ευρωβουλευτών και δημοσιογράφων από την ΕΥΠ.

Η χώρα έχει πράγματι θεσμούς που ο κος Μητσοτάκης έχει επιχειρήσει να εξευτελίσει και να παραβιάσει κατ’ εξακολούθηση.

Έκαναν πως δεν κατάλαβαν τα συστηματικά ΜΜΕ

Η αποκάλυψη ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον Γιώργο Κύρτσο και τον Τάσο Τέλλογλου, με τον Ισίδωρο Ντογιάκο να επιχειρεί να μπλοκάρει την έρευνα της ΑΔΑΕ, δεν φαίνεται να συγκίνησε τα ελληνικά ΜΜΕ. Μάλιστα, πολλά σάιτ όχι μόνο δεν προέβαλαν την σχετική αποκάλυψη, αλλά ούτε καν μπήκαν στον κόπο να κάνουν μία τυπική αναφορά.

Συγκεκριμένα, όποιος επιχειρήσει να ενημερωθεί από protothema.gr, iefimerida.gr, kathimerini.gr, newsit.gr, τότε θα πρέπει να ψάξει πολύ για να βρει κάτι. Kathimerini.gr και newsit.gr πέρασαν το θέμα στα ψηλά, καθώς δεν προβλήθηκε στην κεντρική τους σελίδα. Μάλιστα η «Καθημερινή» είχε τον ξερό τίτλο «Δημοσίευμα για νέα πρόσωπα στην υπόθεση των παρακολουθήσεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: