ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022

Σεβασμός στο θεσμικό πλαίσιο και τη συνταγματική τάξη κ. Πελετίδη


Κάλεσμα της Ώρας Πατρών του Γιώργου Ρώρου, προς τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου Πατρέων να επαναφέρουν την σύνθεση των οργάνων του, όπως επιβάλλεται από την απόφαση του ΣτΕ!

«

Καλούμε το Δήμαρχο κ. Πελετίδη και τις άλλες παρατάξεις στις οποίες καταθέτουμε το υπόμνημα να πάρουν θέση εάν θα σεβαστούν την απόφαση της ολομέλειας του Συμβουλίου Επικρατείας ή θα ακολουθήσουν τα μονοπάτια Βορίδη-Θεοδωρικάκου».

Με τα παραπάνω, η Ώρα Πατρών του Γιώργου Ρώρου, μετά την χθεσινή συνέντευξη που παραχώρησε την αίθουσα της ΕΣΗΕΠΗΝ, καλεί όλες τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου Πατρέων να τοποθετηθούν έναντι του σοβαρού ζητήματος αλλοίωσης της άποψης των πολιτών, που εκφράστηκε μέσα από τις εκλογές διά της απλής αναλογικής το 2019, αλλά μέχρι σήμερα μετά τον αντισυνταγματικό νόμο Θεοδωρικάκου-ΝΔ, η παρούσα δημοτική αρχή Πελετίδη επιμένει στον αντιδημοκρατικό κατήφορο, που διάνοιξε η πολιτική της ΝΔ στην τοπική αυτοδιοίκηση!

Στην συνέντευξη της Ώρας Πατρών αναλυτικά αναφέρονται τα παρακάτω:

«Η πολυαναμενόμενη απόφαση του ΣτΕ για την αντισυνταγματικότητα των διατάξεων των νόμων Θεοδωρικάκου του καλοκαιριού του 2019 που άλλαζαν τη σύνθεση των Οικονομικών Επιτροπών και των Επιτροπών Ποιότητας Ζωής των ΟΤΑ υπέρ της πλειοψηφίας και ταυτόχρονα μεταβίβασαν σοβαρές αρμοδιότητες, που παραδοσιακά ασκούσαν τα ΔΣ και τα ΠΣ , σε αυτές τις επιτροπές, δημοσιεύτηκε στις 2.12.2022. Δικαιωθήκαμε πολιτικά πλήρως, αφού το ΣτΕ με σαφή τρόπο θεωρεί υπεύθυνη τη νομοθέτηση της κυβέρνησης που χωρίς κανένα λόγο «δημοσίου συμφέροντος» προέβη σε αντιδημοκρατικές, αντισυνταγματικές ενέργειες που παραβίαζαν εκ των υστέρων κατάφωρα την εκφρασθείσα βούληση των ψηφοφόρων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου του 2019.

Η επίσημη ανακοίνωση - περίληψη απόφασης του ΣτΕ (και όχι δημοσιεύματα όπως ισχυρίζεται ο κ. Βορίδης) δημιουργεί ένα νέο τοπίο στην αυτοδιοίκηση και είναι άμεσα εκτελεστή.

Ζητούμε από τον Δήμαρχο κ. Πελετίδη:

1. την ανασύνθεση των επιτροπών αφού οι ρυθμίσεις του Θεοδωρικάκου κρίθηκαν αντισυνταγματικές.

2. υπενθυμίζουμε όλες οι συνεδριάσεις των σημερινών επιτροπών από εδώ και στο εξής είναι στον «αέρα» και οι αποφάσεις τους μπορούν να ακυρωθούν με βάση την απόφαση του ΣτΕ.

Κατά συνέπεια εμείς με σεβασμό στο θεσμικό πλαίσιο και τη συνταγματική τάξη καλούμε τις δημοτική αρχή άμεσα να εναρμονίσει τις ενέργειές τους με την απόφαση του ΣτΕ και να παραπέμπουν τα θέματα των οικονομικών επιτροπών στο δημοτικό συμβούλιο εν αναμονή των ρυθμίσεων του ΥΠΕΣ που μόνο με την επαναφορά των διατάξεων του ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ Ι μπορεί να αποκαταστήσουν τη νομιμότητα. Μέχρι τότε δεν θα συμμετέχουμε στις διαδικασίες των συνεδριάσεων των Οικονομικών Επιτροπών και των Επιτροπών Ποιότητας Ζωής.

Είναι αναμενόμενο ότι η κυβέρνηση και οι φιλικές προς αυτήν διοικήσεις των ΟΤΑ θα προσπαθήσουν να κερδίσουν χρόνο με διάφορα νομικά και πολιτικά τερτίπια. Επιβάλλεται αξιοποιώντας την απόφαση του ΣτΕ να επιτευχθούν οι αναγκαίες συγκλίσεις και συνεννοήσεις με τις  αυτοδιοικητικές δυνάμεις που διαφωνούν με το καθεστώς της αντιδημοκρατικής – αντισυνταγματικής εκτροπής, που επέβαλλαν οι ρυθμίσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην αυτοδιοίκηση με αποτέλεσμα την πλήρη αδιαφάνεια, τις αναθέσεις εκατομμυρίων, τις ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων αγαθών και υπηρεσιών.

Καλούμε το Δήμαρχο κ.Πελετίδη και τις άλλες παρατάξεις στις οποίες καταθέτουμε το υπόμνημα να πάρουν θέση εάν θα σεβαστούν την απόφαση της ολομέλειας του Συμβουλίου Επικρατείας ή θα ακολουθήσουν τα μονοπάτια Βορίδη-Θεοδωρικάκου».


       








Γιώργος Ρώρος: Υπέρ των συνεργασιών, αλλά υπό όρους ισότιμης παρουσίας, μέσα από πρόγραμμα   .

Χθες βράδυ συνήλθαν στην αίθουσα του ΕΕΣΠ οι οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και συζήτησαν κατά το πρώτο μέρος  της διερεύνησης απόψεων για την ακολουθητέα γραμμή ενόψει των δημοτικών εκλογών και των δεδομένων που βρίσκονται στο τραπέζι των συζητήσεων, με δεδομένες τις συζητήσεις που έχουν διεξαχθεί με πρόσωπα που κινούνται παράπλευρα με τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. 

Ακούστηκαν πολλές εποικοδομητικές απόψεις, ενώ θα ακολουθήσει και επόμενος γύρος συζητήσεων, ώστε τον Φεβρουάριο το αργότερο να έχουν κατασταλάξει. 

Βασική γραμμή που υποστηρίχθηκε από την συντριπτική πλειοψηφία των ομιλητών ήταν πως σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο, η μόνη παράταξη που δραστηριοποιείται και θέτει ζητήματα, γινόμενη η μοναδική που αντιπολιτεύεται το καθεστώς Πελετίδη, είναι η Ώρα Πατρών, του Γιώργου Ρώρου, της οποίας ο επικεφαλής είναι υπέρ των συνεργασιών, αλλά υπό όρους ισότιμης παρουσίας, που στηριχθεί σε κοινό πρόγραμμα θέσεων.   .






Δεν υπάρχουν σχόλια: