ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022

Ειδήσεις από την περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας


Ο Ν. Φαρμάκης στα εγκαίνια του νέου Δημαρχείου Καλαβρύτων

«Κάθε Δημαρχείο, δεν είναι μόνο ένα κτίριο εργασίας και υπηρεσιών. Είναι και ένα ισχυρό σύμβολο για την τοπική κοινωνία. Και τα Καλάβρυτα αποκτούν πλέον ένα σύγχρονο και εμβληματικό Δημοτικό Μέγαρο, αντάξιο της ιστορίας και της σημασίας τους» δήλωσε ο Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης, με την ευκαιρία των εγκαινίων του νέου Δημαρχείου Καλαβρύτων, την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2022.

Επίσης, ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε την εξαιρετική συνεργασία της Περιφέρειας με τη δημοτική Αρχή Καλαβρύτων μέσω της οποίας επιτεύχθηκε η ολοκλήρωση ενός πολύ σημαντικού έργου για το οποίο όπως είπε, «εργάστηκαν πολλοί πριν από εμάς», ενώ ευχήθηκε στο σύνολο των στελεχών και εργαζομένων του Δήμου υγεία και δύναμη προκειμένου να υπηρετούν την τοπική κοινωνία υπό πολύ καλύτερες πλέον συνθήκες, στο νέο κτίριο.

Υπενθυμίζεται ότι το Δημαρχείο Καλαβρύτων αποπερατώθηκε μετά από προγραμματική σύμβαση που υπογράφτηκε τον Απρίλιο του 2021 μεταξύ της Περιφέρειας και του Δήμου, μέσω της οποίας η Περιφέρεια ανέλαβε να χρηματοδοτήσει με το ποσό των 611.678 ευρώ και να υλοποιήσει την αποπεράτωση, προχωρώντας τις αναγκαίες μελέτες, τον διαγωνισμό, αλλά και την επίβλεψη του έργου.

 

Ενημερωτική Συνάντηση στην Πάτρα με θέμα: Χορήγηση Σήματος «Ελληνικό Παραδοσιακό Πρωινό ΠΔΕ»

 


Σε συνέχεια της πολύ επιτυχημένης συνάντησης με παραγωγικούς φορείς που έλαβε χώρα στον Πύργο την προηγούμενη εβδομάδα με θέμα τη χορήγηση Σήματος «Ελληνικό Παραδοσιακό Πρωινό ΠΔΕ», πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2022 στην Πάτρα αντίστοιχη ενημερωτική συνάντηση εργασίας.

Στην διάρκεια της συνάντησης αυτής, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού, Νίκος Κοροβέσης, παρουσίασε την πρωτοβουλία αυτή της Περιφερειακής Αρχής που στοχεύει στην ανάδειξη των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων και συνταγών της περιοχής μας και περαιτέρω την προβολή της γαστρονομικής παράδοσης και της ιδιαίτερης ταυτότητας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Η συνάντηση επικεντρώθηκε στην ενημέρωση των σχετικών τουριστικών επιχειρήσεων και των τοπικών παραγωγών αναφορικά με τους στόχους, τη διαδικασία εφαρμογής του Σήματος, τα στάδια χορήγησης και τα οφέλη από τη συμμετοχή στη δράση Χορήγηση Σήματος «Ελληνικό Παραδοσιακό Πρωινό ΠΔΕ».

Όπως δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού, Νίκος Κοροβέσης: «Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με γόνιμο διάλογο και ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους. Η επικοινωνία μας με τους φορείς και τους επαγγελματίες αποτελεί εφαλτήριο και διαμορφώνει την στρατηγική μας η οποία πρέπει να βασίζεται πάνω στις ανάγκες του χώρου. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πως η εξωστρέφεια που έχει πλέον αποκτήσει η ΠΔΕ θα φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα».

 

Ο Φωκίων Ζαΐμης έδωσε το παρών στην δράση ευαισθητοποίησης για τα αδέσποτα ζώα, με τη συμμετοχή μαθητών του ΓΕΛ Ρίου

 

Στοχευμένη δράση ευαισθητοποίησης για τα αδέσποτα ζώα, με τη συμμετοχή μαθητών πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 18 Δεκεμβρίου στο ΓΕΛ Ρίου με πρωτοβουλία των ομάδων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης του σχολείου, εθελοντών φιλόζωων και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίωνας Ζαΐμης, έδωσε το παρών με ιδιαίτερη χαρά, συγχαίροντας τους διοργανωτές και τους μαθητές για τη σπουδαία αυτή διοργάνωση.

 «Το θέμα των αδέσποτων χρειάζεται συλλογική προσπάθεια, δράσεις όπως η σημερινή και αρκετές ενημερωτικές καμπάνιες, τις οποίες ως Περιφερειακή αρχή έχουμε ξεκινήσει.  Η ευαισθητοποίηση των παιδιών είναι απαραίτητη. Το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί αν όλοι φερθούμε στα ζώα με σεβασμό και αγάπη και συνειδητοποιήσουμε ότι είναι ένα κομμάτι της κοινωνίας μας», δήλωσε ο κ. Ζαΐμης αναφέροντας ότι είναι «ανοικτός» σε κάθε ιδέα προκειμένου τα αδέσποτα ζωάκια να βρουν τη θαλπωρή που αξίζουν. «Σύντομα θα ξεκινήσουμε κοινές δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με φιλοζωικές οργανώσεις και με τους 19 δήμους στην ΠΔΕ» πρόσθεσε ο Αντιπεριφερειάρχης.

 

Φωκίων Ζαΐμη: «Συγχαρητήρια στους συμμετέχοντες του 14ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Σκακιού Παιδιών - Κορασίδων»

 

Επιτυχημένο το 14o Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα ΣκακιούΠαίδων – Κορασίδων που διεξήχθη από τις 15 έως 18 Δεκεμβρίου 2022 στο Ρίο Αχαΐας.

«Για να ακονίζουμε τον νου και να μαθαίνουμε και να ακολουθούμε στρατηγικές παίζουμε σκάκι. Συγχαρητήρια στα παιδιά και στους νικητές αλλά και στους προπονητές και γονείς που ήρθαν στην Πάτρα. Μπράβο και στον καθηγητή, Στάθη Ευσταθόπουλο πρόεδρο της Πανελλήνιας Σκακιστικής Ομοσπονδίας. Πρότασή μου είναι να βάλουμε όλοι το σκάκι στη ζωή μας και να κλείσουμε τις τηλεοράσεις. Μόνο ευεργετικά θα είναι τα αποτελέσματα για το νου και την καρδιά μας, με αυτή την επιλογή μας», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίων Ζαΐμης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης συμμετείχε στην απονομή των βραβείων που δόθηκαν στο τέλος των παιχνιδιών υπενθυμίζοντας ότι το σκάκι δεν είναι μόνο ένα παιχνίδι, είναι άθλημα καθώς συνδυάζει νοητική άσκηση, διαπαιδαγώγηση, επιστήμη και ψυχαγωγία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: