ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022

Η κοινωνία φτωχοποιείται και η ΝΔ πολιτεύεται υπερ ολιγοπωλίων



Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ δεν θα ανεχτεί τη φορολόγηση των κερδών των δύο διυλιστηρίων σε ποσοστό μικρότερο του 90%, όπως ακούγεται!

Η κοινωνία φτωχοποιείται και η ΝΔ ασκεί πολιτική υπέρ ολιγοπωλιακών συμφερόντων, αυτό είναι το συμπέρασμα από την πολιτική της κυβέρνησης έναντι των πολιτών, ειδικά με αφορμή την ενέργεια και τα καύσιμα.

Και τούτο διότι:

- Μέχρι τον Ιούλιο του 2022 η κυβέρνηση δεν έκανε καμία παρέμβαση στην αγορά, όπου λειτουργούν ολιγοπώλια και οι εταιρείες ανενόχλητες σωρεύουν υπερκέρδη στις πλάτες των πολιτών.

- Τον Ιούλιο του 2022 θεσμοθέτησε έναν μηχανισμό υποτιθέμενου πλαφόν στην τιμή, ο οποίος τελικά νομιμοποιεί τα υπερκέρδη των εταιρειών.

- Στα 2,2 δισ. τα υπερκέρδη στην ηλεκτροπαραγωγή μέχρι και τον Ιούνιο του 2022 και συνεχίζουν να αυξάνουν.

- Στα 1,79 δισ. στον κλάδο των πετρελαίων μόνο για το πρώτο εξάμηνο του 2022, τεράστια και στο φυσικό αέριο.

- Η κυβέρνηση κάνει τα πάντα για να εμφανίσει συρρικνωμένα τα υπερκέρδη των εταιρειών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Μόλις 373,5 εκατ. φόρος βεβαιώθηκε πριν λίγες μέρες. Δεν εμφανίζεται βέβαια στον Προϋπολογισμό να έχει εισπραχθεί ούτε ένα ευρώ μέχρι σήμερα. Η κυβέρνηση “μαγείρεψε” τα υπερκέρδη στην ηλεκτροπαραγωγή, ώστε να τα μειώσει, από τα 2,2 δισ. ευρώ σε 415 εκατ. ευρώ για την περίοδο Οκτωβρίου 2021-Ιουνίου 2022. Μία επιλογή που ισοδυναμεί με κλοπή 1,8 δισ. ευρώ των καταναλωτών, νοικοκυριών και παραγωγικών φορέων.

- Παράλληλα, η κυβέρνηση τροφοδοτεί τα υπερκέρδη διά των επιδοτήσεων που καταλήγουν στις ίδιες εταιρείες. Με βάση τον Προϋπολογισμό οι επιδοτήσεις της αισχροκέρδειας αθροίζουν στα 8,1 δισ. τα οποία δίνονται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό και το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης, δηλαδή από τους πολίτες. Ειδικά ο Κρατικός Προϋπολογισμός, δηλαδή οι φορολογούμενοι, εισφέρουν τουλάχιστον 2,2 δισ. από τα αυξημένα φορολογικά έσοδα που έχει το κράτος εξαιτίας των εκρηκτικών τιμών. Διότι τα έσοδα από ΦΠΑ είναι δραματικά αυξημένα, κατά 4,1 δισ. ή κατά 23,8% σε σχέση με πέρυσι.

- Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ δεν θα ανεχτεί τη φορολόγηση των κερδών των δύο διυλιστηρίων σε ποσοστό μικρότερο του 90%, όπως ακούγεται, ειδικά όταν παρουσίασαν το πρώτο εννιάμηνο του 2022 ρεκόρ κερδοφορίας συνολικού ύψους 2,4 δισ. ευρώ ενώ, η επιχειρηματικότητα και τα νοικοκυριά έχουν άδεια ρεζερβουάρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: