ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022

Τα funds ελέγχουν 700.000 ακίνητα σε ολόκληρη τη χώρα



Και η μόνη μέριμνά τους είναι πώς θα προχωρήσουν γρήγορα σε πλειστηριασμούς με συναίνεση της κυβέρνησης, που παριστάνει την θυμωμένη! 38 δις έφθασε το ιδιωτικό χρέος

 

Στο ζήτημα των χρεών και των τραπεζών, αυτά που λαβαίνουν χώρα από τους κυβερνητικούς λεονταρισμούς είναι απίστευτα:

- Κατά τη διακυβέρνηση της ΝΔ έχουν αυξηθεί τα χρέη προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και τα κόκκινα δάνεια παρότι δεν φαίνονται τους ισολογισμούς των τραπεζών διότι έχουν μεταβιβαστεί σε funds. Η συνολική αύξηση του ιδιωτικού χρέους είναι 38 δισ. επί ΝΔ. Συγχρόνως, δημιουργούνται νέα κόκκινα δάνεια, λόγω της αύξησης των επιτοκίων και του κόστους ζωής.

- Οι συνέπειες για τους καταχρεωμένους πολίτες είναι έκρηξη πλειστηριασμών, και πρώτης κατοικίας, το 2022, ακόμη και για ευτελή ποσά, ενώ τα funds, εν πλήρη ασυδοσία, δεν απαντούν καν στις κρούσεις των πολιτών ή ζητούν υπέρογκα ποσά για να συζητήσουν μόνο μια ρύθμιση. Τα funds ελέγχουν 700.000 ακίνητα στη χώρα και η μόνη μέριμνα είναι πώς θα προχωρήσουν γρήγορα σε πλειστηριασμούς.

- Τα όσα συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στην ελληνική κοινωνία, δεν συμβαίνουν απλώς με την ανοχή της κυβέρνησης, συμβαίνουν εξαιτίας των πολιτικών της:

i. Νομοθέτησε έναν πτωχευτικό που στοχεύει αποκλειστικά στη ρευστοποίηση των περιουσιών των πολιτών.

ii. Κατάργησε οριζόντια κάθε προστασία της πρώτης κατοικίας.

iii. Νομοθέτησε έναν εξωδικαστικό μηχανισμό που έχει αποτύχει παταγωδώς, διότι δίνει απόλυτη ελευθερία σε τράπεζες και funds να μην δέχονται καμία ρύθμιση αν δεν θέλουν.

iv. Συνέδεσε τον Ηρακλή με νομοθεσία του 2003 που προβλέπει ότι μπορεί να γίνονται πλειστηριασμοί χωρίς καν να υπάρχει προηγούμενη πρόταση ρύθμισης προς τον οφειλέτη και τα κέρδη που αποκομίζονται από τα funds να μην φορολογούνται.

O κ. Μητσοτάκης τις τελευταίες μέρες εμφανίζεται ιδιαιτέρως θυμωμένος με τις τράπεζες που σωρεύουν κέρδη. Το πράγμα θα ήταν κωμικό, αν δεν ήταν τραγικό.

Και τούτο διότι:

i. Η ΝΔ νομοθέτησε την ασυλία των τραπεζικών στελεχών για το αδίκημα της απιστίας.

ii. Η ΝΔ νομοθέτησε και δεύτερη ασυλία στα στελέχη του Τραπεζικού Χρηματοπιστωτικού Συστήματος  ώστε να πωλούν μετοχές του ελληνικού Δημοσίου σε τιμή κάτω κι από τη χρηματιστηριακή τους αξία.

iii. Στη βάση αυτού προκάλεσε τεράστια ζημία του Δημοσίου – που έχασε και το ποσοστό του - και των μικρομετόχων στην Τράπεζα Πειραιώς, την ώρα που συγκεκριμένοι επενδυτές εξασφάλιζαν υπερκέρδη και τον έλεγχο της τράπεζας.

iv. Η ΝΔ μείωσε τη φορολογία για εισόδημα που προέρχεται από stock options, φωτογραφίζοντας συγκεκριμένη τράπεζα.

v. Η ΝΔ άνοιξε τον δρόμο για τη χορήγηση χρυσών μπόνους στα τραπεζικά στελέχη από το 2023.

Σχετικά με τα παραπάνω, οικονομικοί κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προτείνουν:

«Είναι επιτακτική ανάγκη να νομοθετήσει τώρα και να καταργήσει τη διάταξη που η ίδια η ΝΔ ψήφισε και ανοίγει τον δρόμο για bonus στα τραπεζικά στελέχη, να νομοθετήσει έκτακτη εισφορά στα κέρδη των τραπεζών.

Αλλά δεν θα το κάνει, γιατί στρατηγική της ΝΔ είναι η στήριξη ολιγοπωλιακών συμφερόντων και αποτυπώνεται παντού, στην ενέργεια, στις τράπεζες, στην αγορά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: