ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022

Η αισχροκέρδεια προϊόντων έχει σκαρφαλώσει στο +15%


Κι αυτοί συσκέπτονται για συντονισμό των ελέγχων στην Π.Ε. Αχαΐας, εν όψει της εορταστικής περιόδου!

Η αισχροκέρδεια λυμαίνεται τα βαλάντια των καταναλωτών, με την βούλα της ανοχής του Υπουργείου του φαφλατά υπουργού Άδωνη Γεωργιάδη, αλλά στην Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας καταγίνονται με συσκέψεις για την προστασία του καταναλωτή ενόψει εορτών!

Κι ενώ τον τελευταίο μήνα παρατηρείται οργασμός δηλώσεων και τηλεοπτικών συνεντεύξεων φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ υπέρ της προστασίας του καταναλωτή  με την εφεύρεση του colpo groso από τους βιομήχανους και τους σουπερμαρκετάδες, με την συναίνεση της κυβέρνησης, μιλούν για το καλάθι δήθεν του νοικοκυριού κι όχι της νοικοκυράς, διότι λένε παριστάνοντας τους σοβαρούς, πως αυτός ο χαρακτηρισμός είναι προσβλητικός για τις νοικοκυρές, λες και αυτό είναι που τις πειράζει σήμερα κι όχι ότι το καλάθι μεταφράστηκε σε απάτη  για τους καταναλωτές, καθώς οι τιμές των προϊόντων εκτός καλαθιού --14 χιλ. περίπου κατά υπολογισμούς καταναλωτικών οργανώσεων-- έχουν ανέβει από τον προηγούμενο εορταστικό μήνα κατά 15%!

Κατά τ' άλλα, τρέχουν και προσέχουν μην... στάξει η ουρά της... κατσίκας στο γάλα!

Μαθαίνουμε λοιπόν από την υπηρεσία του κ. Χαράλαμπου Μπονάνου, ότι «σύσκεψη για την εντατικοποίηση των ελέγχων στην αγορά εν όψει της εορταστικής  περιόδου με σκοπό την προστασία της υγείας του καταναλωτή, αλλά και την αποφυγή φαινομένων αισχροκέρδειας»(!!!) «πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022 στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας της Περιφέρειας Δυτ. Ελάδας».

Κι ακόμη ότι:

«Στόχος των ελέγχων είναι αφενός η διασφάλιση της δημόσιας υγείας, αφετέρου η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, εμπεδώνοντας πνεύμα καλής συνεργασίας με τους επαγγελματίες».

Αυτό μάλιστα για την καλή συνεργασία, είναι σοβαρό θέμα που το έχει επισημάνει και ο φαφλατάς υπουργός, τηλεπωλητής φιλοναζιστικών βιβλίων!

Για τούτη μάλιστα την συνεργασία πασχίζουν οι σουπερμαρκετάδες στο ράφι, οι βιομήχανοι στην πηγή παραγωγής και η κυβέρνηση του μεγάλου Μωυσέως, που φροντίζει να διατηρεί στα ύψη τον ΦΠΑ για να αποκομίζει υπερκέρδη, από την φορολόγηση του καταναλωτή, καθότι ο φόρος επιβάλλεται επί της αξίας που ορίζουν οι φίλοι της βιομήχανοι και σουπερμαρκετάδες και όσοι έπονται μέχρι να φθάσει το προϊόν στα χέρια του τελικού αποδέκτη!

Έτσι λοιπόν, μας ενημερώνει το γραφείο του κ. Μπονάνου ότι:

«Οι έλεγχοι γίνονται εντατικά  κυρίως σε σούπερ μάρκετ» (σ.σ.: κι αν δεν είναι για γέλια η επισήμανση), «καταστήματα ειδών διατροφής, καταστήματα κατεψυγμένων τροφίμων, κρεοπωλεία, λαϊκές αγορές και καταστήματα τυροκομικών».

Ο κ. Μπονάνος μεταξύ άλλων τόνισε:

«Την περίοδο αυτή, απαιτείται όπως οι υπηρεσίες μας δείξουν την απαραίτητη προσοχή και αυστηρότητα σε ζητήματα ελέγχου της ποιότητας και της ασφάλειας των αγαθών που διακινούνται στην αγορά τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αλλά και να ακυρώσουμε προσπάθειες παραπλάνησης του καταναλωτικού κοινού. Οι έλεγχοι θα είναι συνεχείς, συνεπείς και ολοκληρωμένοι στην προσπάθεια που κάνουμε όλοι να πατάξουμε φαινόμενα αισχροκέρδειας».

Φαινόμενα που όπως αναφέρουμε παραπάνω, προς Θεού, ούτε καν που υπάρχουν στην αγορά εδώ και ένα μήνα τουλάχιστον, όπου οι τιμές των προϊόντων εκτός καλαθιού σημείωσαν ρεκόρ αύξησης κατά 15%!  

Και έτσι από τους παρακάτω, υπηρεσιακούς παράγοντες που συσκέφτηκαν, θα περιμένουμε εμείς οι καταναλωτές την σωτηρία του ισχνού βαλαντίου μας, (σ.σ.: δεν μας άφησε περιθώρια η οικονομική πολιτική των περικοπών)  περιμένοντάς της από τους «έρημους κι απρόσωπους εκπρόσωπους» κατά τους στίχους του μεγάλου τραγουδοποιού, που από την αριστερή μπάντα του υπερεπαναστατισμού της δεκαετίας 70, όταν τον γνώρισα στο Ν. Ηράκλειο Αττικής από κοντά, σήμερα έχει καταλήξει στην θαλπωρή του Δεξιού Μητσοτακέικου Μαξίμου, μετά από 50 χρόνια δρόμο!

Στη σύσκεψη λοιπό, συμμετείχαν:

Από την Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής, Παρασκευάς Μασούρας, από τον ΕΦΕΤ, ο Νικολαος Νιφόρας, από την Επιθεώρηση Εργασίας Πάτρας, η Βασιλική Σεϊντή, οι Γενικοί Διευθυντές ΠΔΕ και οι Προϊστάμενοι Διευθύνσεων Π.Ε. Αχαΐας των αρμόδιων ελεγκτικών υπηρεσιών. Πιο συγκεκριμένα ο Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης, Κωνσταντίνος Κόλλαρης, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Τμήματος Εμπορίου Π.Ε Αχαΐας, Μαριάνθη Πλαλή,  η Προϊσταμένη Διεύθυνσης Κτηνιατρικής, Χαρά Οικονόμου, ο Γενικός Δ/ντης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, Χρήστος Παπασημακόπουλος, o Προϊστάμενος του Τμήματος Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου Π.Ε. Αχαΐας, Αργύρης Αγγελόπουλος, καθώς και από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, ο προϊστάμενος Π.Υ. Πάτρας, Βασίλειος Ηλιόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: