ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022

Νοσοκομείο Αιγίου: Απλήρωτες εφημερίες και υπερωρίες

 

Ιατρικός Σύλλογος Αιγίου: Να μην εμπαίζουν το προσωπικό του νοσοκομείου οι ιθύνοντες του Υπουργείου Υγείας για μικροκομματικά παιχνίδια!

Στη ρήση «Τι είχες γιάννη; Τι είχα πάντα!» συνοψίζεται η κατάσταση και στο νοσοκομείο Αιγίου, όπως συμβαίνει και σε πολλά άλλα νοσοκομεία της χώρας!

Οι γιατροί εγκαταλελλειμένοι στην τύχη τους και οι ασθενείς να βρίσκονται στο έλεος του κάθε διοικητή που συμβαδίζει με τις επιδιώξεις του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη της ΝΔ, ο οποίος φαίνεται να βρίσκεται σε άλλον πλανήτη! 

Κουρασμένοι και απλήρωτοι γιατροί καλούνται να εξυπηρετήσουν περιστατικά στο δημόσιο νοσοκομείο, που για την κυβέρνηση της ΝΔ φαίνεται να αποτελεί βάρος. Και προτιμούν την σύντομη μεταβίβαση της υγείας σε ιδιώτες, με παράλληλη άρση της μονιμότητας των γιατρών και του λοιπού προσωπικού.

Το σχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη, για υπονόμευση του δημόσιου χαρακτήρα των νοσοκομείων -ιδιαίτερα της περιφέρειας- προχωρεί κανονικά σε όλα τα νοσοκομεία, μέσα από την απαξίωση του προσωπικού των!

 Ο Ιατρικός Σύλλογος Αιγίου

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αιγίου, μπροστά στην ζοφερή πραγματικότητα που διαμορφώνεται, σε ανακοίνωσή του απαιτεί από τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, με νόημα «να μην εμπαίζουν το προσωπικό του νοσοκομείου για μικροκομματικά παιχνίδια» και αναφέρει τα παρακάτω: 

«Ως ιατρικός σύλλογος έχουμε επανειλημμένα σημειώσει τις ελλείψεις ιατρικού προσωπικού του ΓΝ Αιγίου. Η συνήθης τακτική κάλυψης των αναγκών που προκύπτουν είναι ο εξαναγκασμός του υπάρχοντος προσωπικού σε εξαντλητικούς αριθμούς εφημεριών και ωρών εργασίας. Σαν επιστέγασμα της όλης κατάστασης έρχεται να προστεθεί η μη πληρωμή των εφημεριών αυτών. 

Σύμφωνα με τους νοσοκομειακούς συναδέλφους έχει καθυστερήσει σημαντικά η αποζημίωση των εφημεριών του τελευταίου τρίμηνου ενώ ακόμα εκκρεμεί η αποζημίωση των υπερβαλλόντων κατ’ εντολή εφημεριών από την αρχή του χρόνου. Λόγος για την μη καταβολή των τακτικών εφημεριών είναι η καθυστέρηση στην στελέχωση του Διοικητικού Συμβουλίου του νοσοκομείου με τους διορισμένους αντιπροσώπους που απαιτεί ο νόμος (τρεις στον αριθμό). Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία είναι ευθύνη του υπουργείου να διορίζει απευθείας τρία μέλη (άσχετα με το νοσοκομείο) από τα 9 που αποτελούν την σύνθεση του ΔΣ. Τα υπόλοιπα 6 μέλη είναι ήδη καθορισμένα και εκλεγμένα και περιμένουν τον διορισμό των τριών μελών που καθορίζει ο υπουργός.  

 Tο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού συλλόγου Αιγίου καλεί τους υπευθύνους να δείξουν την στοιχειώδη αξιοπρέπεια ώστε να αποζημιωθούν άμεσα οι συνάδελφοι τις υπερβάλλουσες δεδουλευμένες ώρες και να μην εμπαίζουν το προσωπικό του νοσοκομείου για μικροκομματικά παιχνίδια».

Δεν υπάρχουν σχόλια: