ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022

Τσίπρας για Γλέζο: Τιμάμε τον πρώτο παρτιζάνο την ώρα που άλλοι νομιμοποιούν την ακροδεξιά

Ο Αλέξης Τσίπρας
twitter/Left_EU

 

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ χαρακτήρισε την κληρονομιά του Μ. Γλέζου ως οδηγό «στις καινούργιες μάχες απέναντι στο σκοτάδι της ακροδεξιάς και του ολοκληρωτισμού»!

 

«Ο Μανώλης Γλέζος για όλους εμάς δεν υπήρξε απλά ένα σύμβολο, αλλά η ίδια η ιστορία μας. Το πρόσωπο μιας Ελλάδας που αγωνίζεται. Το μυαλό μιας Ελλάδας που οραματίζεται. Η ψυχή μιας Ελλάδας που δεν υποτάσσεται ποτέ στον αυταρχισμό», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την παρέμβαση του στην εκδήλωση μνήμης για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Μανώλη Γλέζου, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στο βράδυ που ο Μανώλης Γλέζος με τον Λάκη Σάντα κατέβασαν το λάβαρο της φρίκης του ναζισμού από την Ακρόπολη, σημείωσε ότι «αν μία στιγμή ήταν όλη του η ζωή, θα ήταν εκείνη η νύχτα» και πρόσθεσε ότι «αυτό όμως το θάρρος, η ορμή και η λάμψη στα μάτια του Μανώλη, έμειναν ίδια ακόμη και όταν ήταν 80 και 90 χρονών. Γιατί; Γιατί πιστεύω ότι αυτό το θάρρος του Μανώλη Γλέζου πήγαζε από τις ιδέες του. Από την πίστη στις ιδέες του. Από τη βαθιά του πίστη ότι η Δημοκρατία, η Ελευθερία και η Δικαιοσύνη, είναι αρχές απαράβατες για την ίδια την ανθρώπινη ύπαρξη».

Παράλληλα, ο Αλ. Τσίπρας επισημαίνοντας ότι ο Μ. Γλέζος ήταν «σοσιαλιστής, αριστερός» τον χαρακτήρισε πάνω απ’ όλα «οικουμενικό». «Ήταν σύμβολο αγώνα και διεκδίκησης απέναντι στη αδικία, απέναντι στο φασισμό, για όλους τους λαούς του κόσμου» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και πρόσθεσε ότι ο Μ. Γλέζος αφήνει πίσω βαριά κληρονομιά με τις πράξεις του, «αλλά και μια σπουδαία ιδέα. Ότι ο κόσμος μπορεί να αλλάξει αν αγωνιστούμε με πάθος γι αυτό, αλλά και αν ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας γι αυτό, παραμερίζοντας υπαρκτές διαφορές. Και αυτή η κληρονομιά νομίζω ότι είναι σήμερα πιο επίκαιρη από ποτέ».

Επιπλέον, ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε την κληρονομιά του Μ. Γλέζου ως οδηγό «στις καινούργιες μάχες απέναντι στο σκοτάδι της ακροδεξιάς και του ολοκληρωτισμού που απειλεί και πάλι σήμερα να γυρίσει το ρολόι της Ευρώπης δεκαετίες πίσω».

«Δεν είναι τυχαίο που σήμερα είμαστε όλοι εδώ για να τιμήσουμε το πρώτο παρτιζάνο της Ευρώπης, την ίδια ώρα που κάποιοι άλλοι κλείνουν το μάτι και νομιμοποιούν την άνοδο της ακροδεξιάς στην εξουσία σε κρίσιμες ευρωπαϊκές χώρες», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Κάποτε χρειάστηκαν ήρωες σαν το Μανώλη για να υπερασπιστούν τις αξίες της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας, της Δικαιοσύνης και να σύρουν ξανά το κάρο της ιστορίας μπροστά», τόνισε καταλήγοντας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε ότι «σήμερα είναι καθήκον όλων μας να μη χρειαστούν ποτέ ξανά άλλοι ήρωες σαν τον Μανώλη στο μέλλον και η Ευρώπη να μείνει στο δρόμο της Δημοκρατίας, της ειρήνης και της προκοπής».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: