ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022

Με ένα μήνα ζωής έλαβε 14 αναθέσεις στο ΑΕΙ Πατρών

Κύριοι φοιτητές, της Φοιτητικής Εστίας Πάτρας, φάγατε; Αφήστε κάτι και για μένα, αφού δεν με προσκαλείτε να κάτσω στο τραπέζι σας!



Για την σίτιση της Φοιτητικής Εστίας Πάτρας συνολικής αξίας 198.000 ευρώ άνευ ΦΠΑ. Άλλη εταιρεία 24ώρου ζωής, με μετοχικό κεφάλαιο 5.000 ευρώ έλαβε παραγγελία σίτισης 202.659 ευρώ


Καλά, αφού δεν με θέλετε, φεύγω.

Συνεχίζεται το πάρτι του “επιτελικού κράτους” Μητσοτάκη, καθώς με βάση τα στοιχεία της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΑΑΔΗΣΥ) οι απευθείας αναθέσεις και οι κλειστοί διαγωνισμοί της κυβέρνησης έχουν φτάσει στα 7,5 δισ. ευρώ, γεγονός που αναδεικνύει και αποδεικνύει την “γαλάζια” επέλαση στα δημόσια ταμεία και τη λεηλασία των οικονομικών της χώρας.

Από την 1η Νοεμβρίου του 2020 έως και τις 28 Φεβρουαρίου του 2022 λοιπόν το ποσό των απευθείας αναθέσεων και κλειστών διαγωνισμών αυξήθηκε κατά 1 δισεκατομμύριο ευρώ και έρχεται να προστεθεί στο πάρτι αναθέσεων που στήθηκε με αφορμή την πανδημία.

Σύμφωνα μάλιστα με τα στοιχεία της ΕΑΑΔΗΣΥ από το 1 δισ. που δαπανήθηκε, τα 556 εκ. ευρώ πήγαν σε απευθείας αναθέσεις και τα υπόλοιπα μοιράστηκαν μέσω κλειστών διαδικασιών, με τις περισσότερες των περιπτώσεων να σημειώνονται χωρίς προηγούμενη δημοσίευση για πρόσκληση ενδιαφέροντος.

Στο φόντο αυτό 36 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με πρωτοβουλία Πάνου Σουρλέτη και Νίκου Φίλη τ. υπ. Παιδείας επί ΣΥΡΙΖΑ, κατέθεσαν ερώτηση στην υπ. Παιδείας Νίκη Κεραμέως, καθώς ανατέθηκε η σίτιση των φοιτητών Νέων Εστιών Πολυτεχνείου και Φοιτητικής Εστίας Αθηνών σε εταιρεία που συστάθηκε αυθημερόν στις 2-8-2022, σύμφωνα με το ΓΕΜΗ για να της ανατεθεί το έργο, ως μοναδική παρούσα.

Η απευθείας ανάθεση έγινε από το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, του οποίου το ΔΣ τοποθετεί η Υπουργός! Και που αναλαμβάνει συνήθως αυτές τις ύποπτες  υποθέσεις!

Χαρακτηριστικό είναι ότι η εταιρεία αυτή συστάθηκε με μετοχικό κεφάλαιο 5.000 ευρώ και έλαβε παραγγελία σίτισης 202.659 ευρώ.

Είναι συνήθης η πρακτική του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, στηριζόμενου από την υπουργό, να αναθέτει έργο σε εταιρείες κολλητών που συστήνονται εντός ολίγων 24ώρων. 

 

Εδώ είμαι μη με ξεχνάτε. Αφήστε τουλάχιστον καμιά πατάτα...


Άλλη εταιρεία με μόλις ένα μήνα ζωής έλαβε 14 αναθέσεις για την σίτιση της Φοιτητικής Εστίας Πάτρας συνολικής αξίας 198.000 ευρώ άνευ ΦΠΑ.

Οι 36 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εγκαλούν την κα. Κεραμέως ότι δεν απάντησε στα ερωτήματά των, εκτιμώντας ότι αυτή η στάση της ''αποθρασύνει'' το ΔΣ του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, που με την συνέχιση των αναθέσεων καταργεί τους διαγωνισμούς και προκαλεί ζημία οικονομική στον δημόσιο κουμπαρά!

 

Να κάποιοι καλοί φοιτητές, που έρχονται. Αυτοί κάτι μπορεί να μου αφήσουν! Ολόκληρη Φοιτητική Εστία και να μην πάρω ούτε ένα κόκαλο; Κρίμα δεν είναι;


   

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: