ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

Αντιμετώπιση μαθητή ΑμεΑ σε Αγ. Βαρβάρα, όπως Πάτρα!



Στο 2ο Δημ. Σχολείο Αγ. Βαρβάρας χαλασμένο το αναβατόριο και κάθε πρωί ο μαθητής μεταφέρεται στα χέρια, στην τάξη του, που βρίσκεται στον Α΄ όροφο, από το προσωπικό του σχολείο ή από τους συμμαθητές του!

Φαίνεται πως η... παχυδερμική αντίληψη των αντιδημάρχων ή και των δημάρχων που παραμελούν την σωστή αντιμετώπιση των μαθητών ΑμεΑ, είναι διαδηματική!

Την συναντήσαμε αυτές τις μέρες στην Πάτρα, με την περίπτωση του μαθητή με προβλήματα ΑμεΑ, του Β' Γυμνασίου στην πόλη, όπου η μητέρα του ζήτησε από τον Δήμο Πατρέων να τοποθετήσει αναβατόριο για να διευκολυνθεί η πρόσβαση του μαθητή στην τάξη και να μην αποκοπεί από τα μαθήματα του σχολείου.

Βέβαια ακολουθώντας το παράδειγμα της αναισθησίας, ο αντιδήμαρχος αντέτεινε ότι το σχολείο είναι διατηρητέο και γι αυτό είναι αδύνατη η οποιαδήποτε επέμβαση.

Επρόκειτο για ψέμα που επιβεβαίωσε η επιστολή της δ/νσης Νεωτέρων Μνημείων στην μητέρα του μαθητή, η οποία ζήτησε να μάθει εάν ισχύουν αυτά!

Παράλληλα χθες η δημοτική παράταξη ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ του Γιώργου Ρώρου έθεσε το ζήτημα στο δημοτικό συμβούλιο υπ' όψιν, Δημάρχου και αντιδημάρχου.

Ότι προηγουμένως έσπευσαν να προβοκάρουν τον Γ. Ρώρο και τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον οποίο πρόσκειται, είναι ένα διαφορετικό ζήτημα, που σχετίζεται με το ανύπαρκτο ήθος της δημοτικής Αρχής Πελετίδη, της οποίας οι... σμπίροι που διαχειρίζονται τη σελίδα fb κατρακύλησαν σε πρακτικές προβοκάτσιας, που τουλάχιστον η Αριστερά ανέκαθεν δίδασκε στα μέλη της πρόκειται για απαράδεκτη Δεξιά πρακτική! Τέλος πάντων...

Χθες λοιπόν παρόμοιο ζήτημα μαθητή ΑΜεΑ προέκυψε στο 2ο Δημ. Σχολείο Αγ. Βαρβάρας όπως ενημέρωσαν την Βουλή βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και κάθε πρωί μεταφέρεται στα χέρια, στην τάξη του που βρίσκεται στον Α΄ όροφο, από το προσωπικό του σχολείο ή από τους συμμαθητές του.

Και παραμένει εκεί μέχρι το σχόλασμα, καθώς το σχολείο διαθέτει μεν αναβατόριο (ναι, σε αυτό δεν μοιάζουν με τους αναίσθητους  του ιερατείου της Μαιζώνος), πλην όμως παραμένει χαλασμένο και ο Δήμος Αγ. Βαρβάρας δηλώνει πως δεν έχει χρήματα να το επισκευάσει και ούτε διατίθεται να μεταφέρει κονδύλι από άλλο κωδικό για αυτόν τον σκοπό.

Μάλιστα με μία ψευτοανθρωπιστική  διαμαρτύρεται διότι η Δ/νση του σχολείου δεν δέχεται να μεταφέρει την τάξη στο ισόγειο!

Μάλλον θα πήρε παράδειγμα από τον... αγωνιστή δήμαρχο της Πάτρας, που δεν λέει κουβέντα για τα ψεύδη του αντιδημάρχου του, όπως δεν είπε και για εκείνον τον ερωτύλο και νταή αντιδήμαρχο. Κι αφού εκτέθηκε ο Γραμματέας του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας, που είχε έρθει στην Πάτρα εκείνες τις μέρες, του τράβηξε το αυτί και έτσι συνήλθε από την χειμερία νάρκη!

Αξιοπρόσεχτο είναι ότι  η τουαλέτα για ΑΜεΑ που διαθέτει το δημοτικό σχολείο στην Αγ. Βαρβάρα, είναι σε άλλον όροφο από αυτόν που διδάσκεται ο μαθητής! Αλλά κουβέντα δεν κάνει γι αυτό ο Δήμαρχος!

Και η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αγ. Βαρβάρας ζητά από τον Δήμο την λειτουργία όλων των υποδομών του σχολείου για όλους ανεξαιρέτως του μαθητές του και απειλεί με κινητοποιήσεις των γονιών του σχολείου και ευρύτερα του Δήμου!

Άδικο θα έχουν;

Δεν υπάρχουν σχόλια: