ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

Με αφορμή την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς

 Κύριοι φοιτητές, της Φοιτητικής Εστίας Πάτρας, φάγατε; Αφήστε κάτι και για μένα, αφού δεν με προσκαλείτε να κάτσω στο τραπέζι σας!


Στο ίδιο έργο θεατές... ανακοινώνει η φοιτητική παράταξη της ριζοσπαστικής Αριστεράς, που σήμερα αναφέρεται και στο πρόβλημα των αδέσποτων το ΑΕΙ Πάτρας


Προχθες το
Istologio G. Mosxou είχε αναρτήσει θέμα με τα αδέσποτα που εισέρχονται ακόμη και στην Φοιτητική Εστία του Πανεπιστημίου Πατρών. Φυσικά ο Πρύτανης αδιαφορεί, ενώ ο Δήμος Πατρέων δια του κομμουνιστή δημάρχου, ρίχνει την ευθύνη στον Πρύτανη, αλλά ουδέν έχει πράξει για την δημιουργία καταφυγίου αδέσποτων

Στο ίδιο έργο θεατές... ανακοινώνει η φοιτητική παράταξη της ριζοσπαστικής Αριστεράς, που σήμερα αναφέρεται και στο πρόβλημα των αδέσποτων το ΑΕΙ Πάτρας. Σχετικές φωτογραφίες ανάρτησε προχθες το Istologio G. Mosxou. (Με ένα μήνα ζωής έλαβε 14 αναθέσεις στο ΑΕΙ Πατρών)

Στην ανακοίνωσή του το BLOCO Ριζοσπαστικής Αριστεράς Πάτρας, καταγγέλλει:

«Μια νέα ακαδημαϊκή χρονιά ξεκινά τις επόμενες ημέρες και συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε τα ίδια ακριβώς και περισσότερα προβλήματα. Αρχικά οι γραμματείες των τμημάτων δεν έχουν εκδώσει τα ωρολόγια προγράμματα, ενώ σε όσα έχουν εκδοθεί μέχρι στιγμής παρατηρούνται μεγάλα κενά μεταξύ των μαθημάτων με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε στο πανεπιστήμιο, καθόλη την διάρκεια της ημέρας. 

Όσον αφορά το θέμα με τα αδέσποτα συνεχίζουμε να βλέπουμε ένα μπαλάκι ανάληψης ευθύνης μεταξύ του Πρύτανη και του Δήμου Πατρέων χωρίς να δίνεται ουσιαστική λύση. Οι επιθέσεις σε φοιτητές συνεχίζονται όπως συνεχίζεται και η αδιαφορία τόσο για τις ζωές μας όσο και για τις ζωές των αδέσποτων.

🔺Η υποστελέχωση των τμημάτων είναι ορατή ακόμη μία χρονιά αφού σύμφωνα με δηλώσεις του πρύτανη Μπούρα υπάρχουν τουλάχιστον 100 κενές θέσεις κάνοντας έτσι ακόμα πιο δύσκολη την εκπαιδευτική διαδικασία, κάτι που απορρέει από την απόφαση της κυβέρνησης να μειώσει τον ήδη πενιχρό προϋπολογισμό για τα πανεπιστήμια και να προσλάβει αστυνομικούς αντί για καθηγητές. Πρόβλημα ανομίας στο πανεπιστήμιο προφανώς δεν υπάρχει, εκτός αν η κυβέρνηση ή η σύγκλητος θεωρεί ότι με αστυνομία και κάμερες θα λυθεί το ζήτημα των αδέσποτων.

Επιπλέον λόγω της ενεργειακής κρίσης που μαστίζει εδώ και 1.5 χρόνο την χώρα μας υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να μην πραγματοποιηθούν τα ερευνητικά προγράμματα και οι εργαστηριακές ασκήσεις μας.

Και φέτος οι φοιτητικές εστίες είναι σε άθλια κατάσταση, ενώ δεν υπάρχουν αρκετά δωμάτια για τους εισακτέους με αποτέλεσμα για κάποιο διάστημα οι συνάδελφοι μας εστιακοί να μένουν σε ξενοδοχεία που υπογράφουν σύμβαση με το πανεπιστήμιο. 

Τέλος, αφού η κυβέρνηση τα έκανε μπάχαλο με τον ακαδημαϊκό χάρτη, έκλεισε και μετέφερε σχολές (απόρροια της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής), προωθώντας τα συμφέροντα των κολλεγιαρχών, στο πανεπιστήμιο μας, φέτος, θα έρθουν και φοιτητές από τμήματα της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, οι σπουδές των οποίων βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα. 

Ο αγώνας για ένα Δημόσιο Δωρεάν και Δημοκρατικό πανεπιστήμιο συνεχίζεται. Είναι επιτακτική ανάγκη το φοιτητικό κίνημα να υπερασπιστεί κεκτημένα δεκαετιών και να ανατρέψει την χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης.  

 Ως BLOCO Ριζοσπαστικής Αριστεράς Πάτρας απαιτούμε: 

Άμεση έκδοση των προγραμμάτων όλων των τμημάτων και εξασφάλιση της ομαλής διεξαγωγής των εργαστηριακών ασκήσεων και ερευνητικών προγραμμάτων

Αύξηση της χρηματοδότησης των πανεπιστημίων και πρόσληψη μόνιμων καθηγητών 

Οριστική κατάργηση της πανεπιστημιακής αστυνομίας και του Νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη

Μέριμνα για ασφαλές άνοιγμα του πανεπιστημίου εν όψει νέου κύματος COVID-19 

Αξιοπρεπείς συνθήκες διαμονής των συμφοιτητών/τριών μας στις εστίες 

Τέλος, ζητάμε η πρυτανική αρχή να ενδιαφερθεί έμπρακτα και για τους συμφοιτητές και τις συμφοιτήτριές μας από τα τμήματα που μεταφέρθηκαν από άλλες πόλεις της Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα και να μην τους θεωρεί φοιτητές δεύτερης κατηγορίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: