ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022

Ζητήματα Δημοκρατίας απαντώνται από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ!

 



 Μετά την εξέταση και του Προέδρου της Αρχής για τη Διασφάλιση του Απορρήτου των Επικοινωνιών προκύπτει ότι έχουμε να κάνουμε πλέον αποδεδειγμένα με ένα δίδυμο σκάνδαλο!

 

Γιατί αποχωρήσατε από τη διαδικασία στην Εξεταστική Επιτροπή της Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου; Πώς σχολιάζετε τις διώξεις συνδικαλιστών ιατρών του ΕΣΥ;

Είναι τα ερωτήματα που απευθύνθηκαν σε στενούς πολιτικούς κύκλους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καθώς και άλλα ερωτήματα που αφορούν την Δημοκρατία.

 

Διαβάστε παρακάτω τις απαντήσεις που δόθηκαν:

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποχώρησε από την εν λόγω διαδικασία στην Εξεταστική Επιτροπή καθώς η κυβερνητική πλειοψηφία διοργάνωσε μία προσχηματική, στην πραγματικότητα, συζήτηση επί της κλήσης νέων μαρτύρων. Είχε προαποφασίσει ότι θα κλείσει τις εργασίες της εξεταστικής άρον-άρον με σκοπό να συνεχιστεί η επιχείρηση συγκάλυψης των βαρύτατων πολιτικών ευθυνών του κ. Μητσοτάκη. Θα συνεχίσουμε από την επόμενη συνεδρίαση να προσερχόμαστε στην Εξεταστική Επιτροπή, θα συνεχίσουμε να δίνουμε τον αγώνα για να λάμψει η αλήθεια κόντρα στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, κόντρα στους σχεδιασμούς του κ. Μητσοτάκη ο οποίος θέλει να βυθίσει όχι μόνο το Κοινοβούλιο, αλλά ολόκληρη τη χώρα στο σκοτάδι. [https://left.gr/news/exetastiki-gia-ypoklopes-apohorise-oli-i-antipoliteysi-kataggelloyn-skandalo-sygkalypsis]

Ποιά συμπεράσματα προκύπτουν μετά την εξέταση του Προέδρου της ΑΔΑΕ στην Εξεταστική Επιτροπή;

Μετά την εξέταση και του Προέδρου της Αρχής για τη Διασφάλιση του Απορρήτου των Επικοινωνιών προκύπτει ότι έχουμε να κάνουμε πλέον αποδεδειγμένα με ένα δίδυμο σκάνδαλο. Από τη μια πλευρά το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων και από την άλλη πλευρά το σκάνδαλο της συγκάλυψης των ευθυνών και των εντολών Μητσοτάκη.Προκύπτει ότι στις 29 Ιουλίου, όταν και κατατέθηκε η καταγγελία Ανδρουλάκη στην ΑΔΑΕ για την παρακολούθηση από το Predator, ο κ. Κοντολέων, τότε διοικητής της ΕΥΠ, έδωσε εντολή καταστροφής των μηχανημάτων στα οποία καταγράφονταν οι συνομιλίες και τα μηνύματα των παρακολουθούμενων, πριν καν ενημερωθεί ο ελληνικός λαός, οι πολίτες, πριν καν προκύψει η ενημέρωση της ΑΔΑΕ για την παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ. Άρα, λοιπόν, ΕΥΠ και Predator στην πραγματικότητα λειτουργούσαν από κοινού. Δεύτερο στοιχείο είναι το γεγονός ότι, όπως αποτυπώνεται και στη σχετική έκθεση, στο σχετικό πρακτικό της ΑΔΑΕ, υπήρξε άρνηση συνεργασίας από τον νυν Διοικητή της ΕΥΠ κ. Δεμίρη και την ίδια στιγμή η δήλωση της αρμοδίας εισαγγελέως ότι θεωρεί τον εαυτό της ανέλεγκτο. Σχετικά με όλα αυτά, είναι προφανείς οι ευθύνες του κ. Μητσοτάκη, αλλά είναι και προφανής η ανάγκη ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου να κινηθεί άμεσα ώστε να ελέγξει την κατά τη γνώμη της ανέλεγκτη κυρία εισαγγελέα που έχει την αρμοδιότητα για την ΕΥΠ. Σε κάθε περίπτωση εμείς θα συνεχίσουμε και μέσα από την Εξεταστική Επιτροπή και μέσα από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, αλλά και με κάθε άλλο νόμιμο μέσο να δουλεύουμε ώστε να λάμψει όλη η αλήθεια και να αποδωθούν οι ευθύνες στα πρόσωπα που αρμόζει.

 

Γιατί καταλογίζετε και στον σημερινό διοικητή της ΕΥΠ προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου των παρακολουθήσεων;

Ο κ. Δεμίρης, ο σημερινός διοικητής της ΕΥΠ, πιστός στη στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης να συγκαλύψει την υπόθεση των παρακολουθήσεων επέλεξε να αντιτάσσει στην Εξεταστική Επιτροπή το απόρρητο και σε ότι αφορά την επιβεβαίωση της μαρτυρίας του αλλά και σε ότι αφορά την αποστολή των σχετικών εγγράφων που έχει αιτηθεί η Επιτροπή από την ΕΥΠ. Συγκεκριμένα, είπε ότι δεν πρόκειται να αποστείλει κανένα από τα έγγραφά που του έχει ζητήσει η Εξεταστική Επιτροπή. Υπέπεσε σε πολλαπλές αντιφάσεις και, στην πραγματικότητα, αυτοεξευτελίστηκε με μοναδικό στόχο και σκοπό να συγκαλυφθεί η υπόθεση και να προστατευτεί ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος έχει απόλυτη πολιτική ευθύνη για όλα τα αποτρόπαια που συμβαίνουν στο πολιτικό σύστημα σήμερα.

 

ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

 Πώς σχολιάζετε τις διώξεις συνδικαλιστών ιατρών του ΕΣΥ;

Σε μια περίοδο που η υγειονομική κρίση είναι σε εξέλιξη και το περιβάλλον στο ΕΣΥ είναι δυστοπικό, με πλήρη αποδιοργάνωση των δημόσιων δομών και εξάντληση των αντοχών του προσωπικού, η κυβέρνηση επιλέγει την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δραστηριότητας και τη δίωξη γιατρών  του ΕΣΥ επειδή άσκησαν το συνταγματικό τους δικαίωμα να διαδηλώνουν. Με πρόσχημα την παραβίαση των  περιοριστικών μέτρων για την πανδημία, η κυβέρνηση κάνει ένα ακόμα βήμα στον αυταρχικό της κατήφορο, σέρνοντας στα δικαστήρια συνδικαλιστές γιατρούς που τόλμησαν να αντισταθούν στην απαξίωση του ΕΣΥ και στην καταστροφική για τη Δημόσια Υγεία πολιτική της. Η δίωξη της Προέδρου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) κας Α. Ρέντζιου, στην οποία έχει ασκηθεί δίωξη που θα εκδικαστεί 28/11/2022, είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα. Ο πραγματικός στόχος είναι ο εκφοβισμός και η «προληπτική καταστολή» κάθε κοινωνικής διαμαρτυρίας. Η πρωτοφανής αστυνομοκρατία στα Πανεπιστήμια και το όργιο επιθέσεων των ΜΑΤ ακόμα και σε συναυλίες, είναι στην ίδια κατεύθυνση και συνηγορούν για την καταστρατήγηση  κάθε έννοιας Κράτους Δικαίου στη χώρα. Αυτό που παραγνωρίζει η κυβέρνηση είναι ότι με τις διώξεις αυτές και την κρατική καταστολή, δεν κάμπτεται το φρόνημα των υγειονομικών ούτε υποχωρεί ο αγώνας για τη στήριξη και αναβάθμιση του δημόσιου  συστήματος υγείας, για την καθολική και ισότιμη κάλυψη των υγειονομικών αναγκών της κοινωνίας, για μόνιμες προσλήψεις και μισθολογική αναβάθμιση όλου του υγειονομικού προσωπικού, για την αξιοπρέπεια  τόσο των εργαζομένων στο ΕΣΥ, όσο και των ασθενών.

ΟΙ ΜΑΪΜΟΥ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

Πώς σχολιάζετε την επίθεση των ΜΑΤ στη συναυλία του Θ. Παπακωνσταντίνου στο ΑΠΘ;

Οι τελευταίοι σπασμοί του καθεστώτος Μητσοτάκη πριν την εκκωφαντική του κατάρρευση, θα είναι οι πιο επικίνδυνοι. Αυτό φάνηκε στη Θεσσαλονίκη, στη μεγάλη συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου στο ΑΠΘ, με τα ΜΑΤ να επιτίθενται με μανία στο πλήθος χιλιάδων νέων. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ενσυνείδητα έθεσε σε κίνδυνο ζωές νέων ανθρώπων, ακόμη και μικρών παιδιών που ήταν στη συναυλία με τους γονείς τους. Η κλιμάκωση της αστυνομικής καταστολής φανερώνει την απόφαση του καθεστώτος Μητσοτάκη, να παροξύνει την πολιτική ένταση για να συσπειρώσει την ακροδεξιά  και να υπονομεύσει την ομαλή πορεία προς τις εκλογές. Γι' αυτό πρέπει να φύγουν το συντομότερο, πριν καταντήσουν κυβέρνηση αίματος. Η απάντηση στους δρόμους του αγώνα. Έξω η Αστυνομία από τα Πανεπιστήμια. Κάτω τα χέρια από τη Νεολαία. Να φύγουν Εκλογές

 

Πώς σχολιάζετε δημοσίευμα στην Αυγή όπου τεκμηριώνεται διασπάθιση δημόσιου χρήματος υπέρ εταιρείας δημοσκοπήσεων που ευνοεί συστηματικά τη ΝΔ στις δημοσκοπήσεις; 

--Πρόκειται για πάρτι διασπάθισης δημοσίου χρήματος με 2,3 εκ ευρώ απευθείας αναθέσεις σε εκλεκτό δημοσκόπο του Μητσοτάκη. Οι αποκαλύψεις της Αυγής (https://www.avgi.gr/politiki/424704_dimosio-plironei-o-dimoskopos-foyskonei-ta-noymera) για το τρίγωνο διαπλοκής δημοσκοπικών εταιρειών, επιχειρήσεων συνδεδεμένες με αυτές και «κράτους Μητσοτάκη» είναι αποκαλυπτικές για τον τρόπο που επιχειρείται τα τελευταία χρόνια η χειραγώγηση της κοινής γνώμης. Η εταιρεία δημοσκοπήσεων “Opinion Poll” η οποία πέφτει μονίμως έξω στις εκτιμήσεις της, προωθώντας πάντα τον Κυριάκο Μητσοτάκη, συνδέεται με εταιρείες που τα τελευταία δύο χρόνια έχουν σαρώσει τα δημόσια έργα. Επιπλέον, ο Διευθυντής Ερευνών και Επικοινωνίας της “Opinion Poll”, κ. Ζούπης, προσφέρει τις υπηρεσίες του ως προσωπικός λιβελογράφος του Αλέξη Τσίπρα, και του ΣΥΡΙΖΑ εν γένει.

--Συγκεκριμένα, πέντε εταιρείες που συνδέονται με τον έναν ή τον άλλον τρόπο με την “Opinion Poll” έχουν λάβει τα εξής ποσά δημοσίου χρήματος:

          - Δήμοι 1.120.357,96 €

          - Φορείς υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής 886.464,57 €

          - Περιφέρειες 167.706,93 €

Πρόκειται για ένα κανονικό πάρτι διασπάθισης δημοσίου χρήματος που βγαίνουν από την τσέπη των φορολογούμενων πολιτών προκειμένου να ευνοηθεί προσωπικά ο «Μωυσής» Κυριάκος Μητσοτάκης. Αναμένουμε την άμεση παρέμβαση της Δικαιοσύνης και της ΣΕΔΕΑ γι’ αυτό το πλιάτσικο που αποτελεί ντροπή για το σύνολο των δημοσκόπων και πολιτικών επιστημόνων της χώρας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: