ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022

Πέρυσι ο Μητσοτάκης μιλούσε για 2 ευρώ αύξηση..!


Φέτος οι εργαζόμενοι χρειάζονται 2 κατώτατους μισθούς για  τους λογαριασμούς ρεύματος λόγω των αυξήσεων» υπενθύμισε ο πρόεδρος Αλ. Τσίπρας...

«Ο κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ το 2021 (δηλαδή πέρσι) έκανε λόγο για αυξήσεις έως 2 ευρώ στους λογαριασμούς ρεύματος και φέτος οι εργαζόμενοι χρειάζονται 2 κατώτατους μισθούς για ρεύμα λόγω των αυξήσεων» υπενθύμισε ο πρόεδρος Αλ. Τσίπρας μιλώντας για την ενεργειακή λαίλαπα που πλήττει τους καταναλωτές.

Μιλώντας με τους εκπροσπώπους των εργαζομενων στην ΔΕΗ και στον ΔΕΔΔΗΕ, ο Πρόεδρος Αλ. Τσίπρας είπε μεταξύ πολλών άλλων τα παρακπάτω:

«Διαπιστώνω ότι έχουμε μια νέα γενιά αισχροκέρδειας με το νέο μηχανισμό. Φύγαμε από την ρήτρα αναπροσαρμογής και μπήκαμε σε ένα νέο σχήμα όπου οι πάροχοι ανακοινώνουν τιμολόγια τα οποία είναι δυσανάλογα με το κόστος αγοράς στην χονδρεμπορική. Η τιμή αγοράς από τους παρόχους σύμφωνα με τα στοιχεία, θα κλείσει μεσοσταθμικά στα 450 ευρώ ανά μεγαβατώρα και τα τιμολόγια που έχουν ανακοινώσει για τους οικιακούς καταναλωτές είναι μεσοσταθμικά στα 775-780 ευρώ η μεγαβατώρα. Άρα υπάρχει ένα περιθώριο κέρδους που είναι πάνω από 300 ευρώ η μεγαβατώρα, για τους παρόχους αυτή τη φορά. Η αισχροκέρδεια παραμένει στο επίπεδο της χονδρεμπορικής, ενώ την ίδια ώρα έχουμε μία επιπλέον τρομακτική αισχροκέρδεια στο επίπεδο της εμπορίας της λιανικής. Αν ακολουθήσει αυτό το σύνολο της κατανάλωσης έχουμε κοντά στα 500 εκατομμύρια ευρώ σε ένα μήνα για τους παρόχους. Δεν μιλάμε για 500 εκατομμύρια ευρώ σε βάθος ενός έτους. Μιλάμε σε ένα μήνα, για τον Σεπτέμβριο μόνο. Κι αυτό ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση του το επιδοτεί με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων. Δύο δισεκατομμύρια ευρώ επιδότηση, 1,1 δισεκατομμύρια ευρώ από τον προϋπολογισμό για να έχουν 500 εκατομμύρια οι πάροχοι μόνο τον Σεπτέμβριο. Μιλάμε για κλοπή.

– Η κατάσταση αυτή θα οδηγήσει και σε μια κατακόρυφη αύξηση των αποκοπών ρεύματος αφού ένα μέρος των καταναλωτών δεν θα αντέξει. Έχουμε διπλασιασμό των αποκοπών ρεύματος το πρώτο 9μηνο του 2022. Από 168.000 πήγαμε στις 315.0000 εντολές. Με δεδομένο ότι ένα 30% των εντολών εκτελείται, έχουμε πάνω από 100 χιλιάδες εκτελεσθείσες αποκοπές το πρώτο 9μηνο. Αν αυτό συνεχιστεί θα βρεθούμε μπροστά σε μια ανθρωπιστική κρίση.»

 

Πώς σχολιάζετε την εθνικοποίηση μεγάλης ενεργειακής εταιρείας στη Γερμανία;

Η γερμανική κυβέρνηση ανακοινώνει την εθνικοποίηση του ενεργειακού κολοσσού Uniper, σε μια ιστορική συμφωνία διάσωσης. Έτσι μπαίνει φρένο στην ενεργειακή κρίση. Εδώ όμως η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιμένει στον αντικοινωνικό και αντιαναπτυξιακό συνδυασμό: ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και των δικτύων, και επιδότηση της κερδοσκοπίας. Μόνη λύση: επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ, πλαφόν στα τιμολόγια, μείωση των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης στα καύσιμα και φορολόγηση των υπερκερδών. Λύση που μόνο μια προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία μπορεί να εφαρμόσει.

 

Πώς σχολιάζετε τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για τα μέτρα στήριξης κατά της ενεργειακής ακρίβειας για τον Οκτώβριο;

Για έναν ακόμη μήνα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιδοτεί την αισχροκέρδεια στο ρεύμα με λεφτά των πολιτών, δηλαδή από άδικες χρεώσεις στους λογαριασμούς και από τον κρατικό προϋπολογισμό. Το σύνολο του 1,1 δισ. ευρώ είναι χρήματα που εισπράχθηκαν άδικα από τους καταναλωτές σε λογαριασμούς ρεύματος προηγούμενων μηνών, υπερβάλλοντα φορολογικά έσοδα και πόρους από τα δικαιώματα άνθρακα που θα έπρεπε να κατευθυνθούν σε έργα ΑΠΕ και ανθεκτικότητας έναντι της κλιματικής κρίσης. Η κυβέρνηση επέλεξε να συνδέσει τις επιδοτήσεις, ενόψει χειμώνα, με στόχους μείωσης της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας όταν, είναι προβληματική η μέτρηση της κατανάλωσης από τον ιδιωτικοποιημένο κατά 49% Διαχειριστή του Δικτύου Διανομής (ΔΕΔΔΗΕ) και όταν, η κυβέρνηση έχει ευθύνη για την καθυστέρηση σε έργα εξοικονόμησης στο δημόσιο, στις επιχειρήσεις αλλά και στις κατοικίες. Μόνη προτεραιότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη ήταν η πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ και όχι η στελέχωσή του και ο διαγωνισμός των έξυπνων μετρητών που δεν έχει ξεκολλήσει τα 3 χρόνια που η ΝΔ είναι κυβέρνηση. Μειωμένες είναι επίσης οι επιδοτήσεις για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους καταναλωτές μέσης τάσης, όταν διακυβεύεται πλέον η βιωσιμότητά τους.  Οι ανακοινώσεις του κ. Σκρέκα επιβεβαιώνουν πως η κυβέρνηση καταδικάζει ανοικτά ένα μεγάλο αριθμό νοικοκυριών της χώρας σε ενεργειακή φτώχεια, αφού φαίνεται να αγνοεί ότι το χειμώνα πολλά νοικοκυριά χρησιμοποιούν ρεύμα για να ζεσταθούν, ενώ και το φυσικό αέριο είναι πλέον πανάκριβο.

 

Η κυβέρνηση σας επικρίνει ότι το δημοσιονομικό κόστος του προγράμματος που εξαγγείλατε στη ΔΕΘ ανέρχεται σε 23,5 δις για το 2023 και 10 δις για καθένα από επόμενα έτη, πράγμα που καθώς ξεπερνά “κάθε όριο δημοσιονομικής λογικής” σημαίνει κατά την κυβέρνηση ότι Αλ. Τσίπρας εξαπατά τους πολίτες με μέτρα που οδηγούν σε νέα μνημόνια όπως έπραξε και το 2014. Τι απαντάτε;

--Όταν μία κυβέρνηση αναζητά εναγωνίως το ψέμα και τη διαστρέβλωση, για να τρομάξει τους πολίτες απέναντι σε ένα σαφές και ξεκάθαρο πολιτικό πρόγραμμα που στηρίζει τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, τότε αντιλαμβάνεται ότι ο πολιτικός της χρόνος τελειώνει οριστικά. Το πρόγραμμα που πρότεινε ο Αλ. Τσίπρας στη ΔΕΘ είναι σαφές και κοστολογημένο. Για τον πρώτο χρόνο εφαρμογής τους, έχει δαπάνες 9,35 δισ. και έσοδα 3,74 δισ. Δηλαδή δημοσιονομικό κόστος 5,6 δισ. Με τη διάφορα ότι στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. τα λεφτά φεύγουν από τις εταιρείες ενέργειας και πηγαίνουν στον πολίτη, και όχι το αντίστροφο όπως πράττει η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη. Ως προς την αποστροφή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. έβαλε τη χώρα στα μνημόνια το 2014, την παραδίδουμε στη χλεύη των πολιτών.

--Η κυβέρνηση μιλά για απάτη όταν:

·Ο κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ το 2021 (δηλαδή πέρσι) έκανε λόγο για αυξήσεις έως 2 ευρώ στους λογαριασμούς ρεύματος και φέτος οι εργαζόμενοι χρειάζονται 2 κατώτατους μισθούς για ρεύμα λόγω των αυξήσεων.

·Η κυβέρνηση προέβλεπε στον Προϋπολογισμό 0,8% πληθωρισμό το 2022 και τον Αύγουστο ο πληθωρισμός ήταν στο 11,4%.

·Υποσχόταν φορολογική ελάφρυνση και έχει φεσώσει με 2,5 δισ. περισσότερο ΦΠΑ τους πολίτες στο 7μηνο, αφήνοντας ανεξέλεγκτη την ακρίβεια.

·Έταζε δικαιοσύνη στους απόμαχους της δουλειάς και τελικά τους έκοψε τη μόνιμη 13η σύνταξη -πλήρη για χαμηλές και αναλογική για ψηλότερες συντάξεις- και τώρα “πουλάει” ως επίτευγμα τις αυξήσεις που προβλέπονταν ήδη από νόμο του 2017 επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: