ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022

Ειδήσεις από την περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας

 



Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας η Πρέσβης της Αυστρίας, κ. Hermine Poppeller

Την Πρέσβη της Αυστρίας στην Ελλάδα,  Hermine Poppeller, υποδέχτηκαν σήμερα στην έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας οι Αντιπεριφερειάρχες, Π.Ε. Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος, Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίων Ζαΐμης και Συντονισμού Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Τάκης Παπαδόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν κυρίως ζητήματα που έχουν να κάνουν με την επισκεψιμότητα και τον τουρισμό, καθώς και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε ζητήματα τουριστικής ανάπτυξης. Μάλιστα, η κ. Poppeller, αφού τόνισε ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνο τα νησιά και ο θερινός τουρισμός, υπογράμμισε τις ισχυρές δυνατότητες που έχει η περιοχή για την ανάπτυξη του χειμερινού τουρισμού όπως και θεματικών μορφών τουρισμού.

Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκαν συνεργασίες που μπορούν να υπάρξουν με το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, όπως και με άλλους φορείς για την ανάπτυξη του περιηγητικού, αθλητικού και ιαματικού τουρισμού, προκειμένου να υπάρξει αύξηση της επισκεψιμότητας από την Αυστρία. Επίσης, τέθηκε και το ζήτημα πτήσεων από την Αυστρία προς τα αεροδρόμια της Δυτικής Ελλάδας.

Παράλληλα, οι Αντιπεριφερειάρχες παρουσίασαν στην κ. Poppeller  το παραγωγικό προφίλ της περιοχής, καθώς και τις σημαντικές προσπάθειες εξωστρέφειας και συνεργασιών που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, με επίκεντρο την «Ολυμπιακή Γη» και το σύνολο των δυνατοτήτων της Δυτικής Ελλάδας στους τομείς του εμπορίου και των μεταφορών, της έρευνας και καινοτομίας, της πρωτογενούς παραγωγής, κλπ.

Την κ. Poppeller  συνόδευε ο επίτιμος πρόξενος της Αυστρίας στην Πάτρα Ανδρέας Γεωργόπουλος.


 

Με την υποστήριξη της ΠΔΕ ο 1ος Ποδηλατικός Γύρος Πάτρας

 

Ο Ποδηλατικός Όμιλος Πατρών με τη συνεργασία της  Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας διοργανώνει στην Πάτρα τον «1ο Ανοικτό Ποδηλατικό Γύρο Πάτρας», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας. 

Ο «1ος Ανοικτός Ποδηλατικός Γύρος Πάτρας» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου2022 το απόγευμα από τις 18.00 έως τις 21.00,  με αφετηρία το πάρκινγκ του ΝΟΠ. Ποδηλάτες κάθε ηλικίας θα διασχίσουν την πόλη στην οδό Κορίνθου, έως την Αγίας Σοφίας, σε μία διαδρομή συνολικά 8χλμ, με στάση για ανεφοδιασμό στην Πλατεία Γεωργίου και θα επιστρέψουν στο Νότιο Πάρκο από την  Όθωνος Αμαλίας,  όπου η δράση θα ολοκληρωθεί με τις απονομές και τις κληρώσεις για τους συμμετέχοντες.

Στον ποδηλατικό γύρο, εκτός από τους ποδηλάτες, θα μπορούν επίσης να πάρουν μέρος και πολίτες με rollers, skates ή πατίνια και  οτιδήποτε μας μετακινεί οικολογικά.  Επίσης, σε συνεργασία με τους τοπικούς κοινωνικούς φορείς, στις  εκδηλώσεις θα μπορούν να συμμετέχουν άτομα με Αναπηρία, ενώ διακεκριμένοι αθλητές ΑμεΑ θα πάρουν μέρος στον ποδηλατικό γύρο.

 

1ο Τουρνουά Φιλίας Βόλεϊ το Σαββατοκύριακο στο «Κ. Πετρόπουλος»

Το Σωματείο «Ερυθρός Αστέρας»  με την υποστήριξη της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης Δυτικής Ελλάδας, διοργανώνει το 1ο Τουρνουά Φιλίας Βόλεϊ που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 24-25 Σεπτεμβρίου 2022 στο Κλειστό Γυμναστήριο «Κ. Πετρόπουλος».

Η διοργάνωση έχει ως απώτερο σκοπό να συμβάλλει στην αθλητική ανάπτυξη της πόλης της Πάτρας, στην ανάπτυξη του αθλητικού πνεύματος και ιδεώδους μέσα από το ευ αγωνίζεσθαι. Επίσης, οι αθλητικές αναμετρήσεις είναι μια καλή ευκαιρία να γνωρίσουν την πόλη της Πάτρας νέοι επισκέπτες αφού σε αυτό θα λάβουν μέρος ομάδες και από άλλες πόλεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: