ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 24 Μαΐου 2021

Ειδήσεις από την περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας

 

Διαδικτυακό workshop για το μέλλον των Σιδηροδρόμων διοργανώνει ο Αντιπεριφερειάρχης, Φ. Ζαΐμης

«Ο Ρόλος του Σιδηροδρόμου στην ανάπτυξη» είναι το θέμα του νέου διαδικτυακού workshop που διοργανώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας & Αντιπρόεδρος της Διαμεσογειακής Επιτροπής της CPMR,  Φωκίων Ζαΐμης την Τετάρτη 26 Μαΐου 2021 και ώρα 12.00 – 15.00. 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακήρυξε το 2021 ως "Ευρωπαϊκό  Έτος Σιδηροδρόμων" ως μέρος των σχετικών προσπαθειών για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία και την προώθηση της χρήσης των τρένων ως ασφαλών και βιώσιμων μεταφορών.

«Απαιτείται μια νέα στρατηγική για τον κλάδο των σιδηροδρομικών μεταφορών. Χρειαζόμαστε μια καθολική επανάσταση στις τρέχουσες οργανωτικές δομές για τη δημιουργία ενός νέου είδους σιδηροδρόμου ο οποίος θα αποτελεί προπαντός και κυρίως μια επιχείρηση προσανατολισμένη στην κάλυψη των αναγκών των πολιτών και των επιχειρήσεων. Μέσα από τη συγκεκριμένη διαδικτυακή συνάντηση θα συζητηθούν ερωτήματα, όπως: Το μέλλον των τρένων και των σιδηροδρόμων αλλά και ποιος είναι ο ρόλος του σιδηρόδρομου στον αειφόρο τουρισμό και στην Περιφερειακή ανάπτυξη», τονίζει ο κ. Ζαΐμης.

Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι:

Κώστας Καραμανλής, Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Νεκτάριος Φαρμάκης, Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας,  Κώστας Σπηλιόπουλος, πρ. Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ, πρ. Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε., Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας, Αθανάσιος Παπαδόπουλος, Δήμαρχος Καλαβρύτων, Θανάσης Κοτταράς, Αναπλ. Διευθύνων Σύμβουλος Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδας (ΟΣΕ), Πέτρος Αρβανίτης, Δρ.,Επικεφαλής Στρατηγικής, Σχεδιασμού και Επενδύσεων, ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., Κλεομένης Μπάρλος, Πρόεδρος, Σύνδεσμος Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος (ΣΕΒΠΔΕ), Σπύρος Φασούλας, Υπεύθυνος  Δημοσίων  Σχέσεων  του  Συλλόγου Φίλων Σιδηροδρόμου (ΣΦΣ), Alberto Mazzola, Εκτελεστικός Διευθυντής, Κοινότητα Ευρωπαϊκών Εταιρειών Σιδηροδρόμων και Υποδομών (CER), Πέτρος Μαντάς, Πρόεδρος, Σύνδεσμος Πτυχιούχων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Πρωτευούσης (Σ.Π.Ε.Δ.Ε.Π) & Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών (ΠΑ.Σ.Ε.ΒΙ.ΠΕ), Πέτρος Ράλλης, Πρόεδρος Συλλόγου Φίλων το Σιδηροδρόμου (ΣΦΣ), Γιώργος Λ. Μαυρουδής, Πολιτικός Μηχανικός, Λεωνίδας Μαυρουδής, Τοπογράφος Μηχανικός, Κωνσταντίνος A. Πέττας, Μέλος του Συλλόγου Φίλων το Σιδηροδρόμου (ΣΦΣ, Πάτρα).

Οι σύνδεσμοι μέσω των οποίων μπορεί να παρακολουθήσει το workshop όποιος επιθυμεί, είναι οι εξής:

·        ΥouΤube ΠΔΕ GR          https://youtu.be/eje_5X8vFDo

·        ΥouΤube ΠΔΕ ENG       https://youtu.be/d_Oq__UZmYM

·        Facebook ΠΔΕ GR         https://www.facebook.com/events/478134999970488

·        Facebook ΠΔΕ ENG      https://www.facebook.com/events/317239856593912

 

 

Ψηφιακή ημερίδα με τίτλο «Η ζωή με Φλεγμονώδεις Νόσους του Εντέρου»

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Σωματείο Ατόμων με Νόσο Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Αχαΐας, στο πλαίσιο του θεσμού Solidarity Days και με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας ΙΦΝΕ, διοργανώνουν ψηφιακή ημερίδα με τίτλο «Η ζωή με Φλεγμονώδεις Νόσους του Εντέρου».

Στόχος της ημερίδας είναι η πληροφόρηση των ασθενών ενηλίκων και παιδιών για τις Ιδιοπαθείς Φλεγμονώδεις Νόσους του Εντέρου (Ι.Φ.Ν.Ε.), νόσο Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα, καθώς και η ενημέρωση του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου για τις δυσκολίες που συνοδεύουν την νόσο και τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης.

Η ψηφιακή ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 25 Μαΐου 2021, κατά τις ώρες  16:00 – 18:00 μέσω της ιστοσελίδας: https://www.solidaritydays.gr/section=3223&language=el_GR,
φιλοξενώντας εισηγητές από τον χώρο της υγείας.

«Η ελκώδης κολίτιδα και η νόσος του Crohn αποτελούν παθήσεις που είναι πλέον αντιμετωπίσιμες και μέσω της κατάλληλης θεραπείας οι περισσότεροι ασθενείς είναι σε θέση να συνεχίσουν να ζουν μία σχεδόν φυσιολογική ζωή. Ωστόσο, δεν ξεχνούμε ότι πρόκειται για χρόνιες παθήσεις κι αυτό καθιστά  αναγκαία τη συνεχή ενημέρωση και υποστήριξη των ασθενών αυτών. Οι ασθενείς με νόσο του Crohn και ελκώδη κολίτιδα έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με δυσκολίες που πολλές φορές επηρεάζουν ιδιαίτερα αρνητικά τη ζωή τους και την υγεία τους. Είναι άνθρωποι όμως που προχωρούν με αισιοδοξία,  άνθρωποι ξεχωριστοί όπου η ιδιαιτερότητα αποτελεί και δύναμή τους . Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ενώνει τη φωνή της με την ΙΦΝΕ Αχαΐας στην προσπάθεια βελτίωσης της ποιότητας της ζωής των ατόμων με ΙΦΝΕ και στέκεται κοντά στους ανθρώπους αυτούς  διεκδικώντας μια κοινωνία με ίσες ευκαιρίες και δυνατότητες για όλους» επισημαίνει σε δήλωσή του, ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας και αρμόδιος για θέματα Υγείας Χαράλαμπος Μπονάνος.

 

 Συνέντευξη Τύπου για τον 43ο Ποδηλατικό Γύρο «Θυσίας»

Την Τρίτη 25 Μαΐου 2021 και ώρα 10 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί στο «Πέτρινο» στα Καλάβρυτα, συνέντευξη Τύπου για την συνδιοργάνωση του 43ου Ποδηλατικού Γύρου «Θυσίας» που θα διεξαχθεί από 28 έως 30 Μαΐου 2021.

Στη συνέντευξη θα συμμετέχουν ο Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ανδρέας Φίλιας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας Βασίλης Διαμαντόπουλος, ο Πρόεδρος του Ποδηλατικού Ομίλου Πατρών Σπύρος Πολίτης και ο Ιωάννης Παπαδημητρίου υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων ENEL green power που είναι χορηγός της διοργάνωσης.

 

Παρακολούθηση συνεδρίασης Περιφερειακού Συμβουλίου

 Οι συντάκτες – εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την Τρίτη 25 Μαΐου 2021 και ώρα 14.00, παρακαλούμε  να αποστείλουν ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση pressoffice@pde.gov.gr έως αύριο Τρίτη και ώρα 12.00, γνωστοποιώντας το ονοματεπώνυμο, τη  διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου καθώς και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας, προκειμένου στη συνέχεια να σταλεί ηλεκτρονική πρόσκληση για τη σύνδεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: