ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 27 Μαΐου 2021

Η ναυαγοσωστική αποτυχία, οδηγεί σε ''ναυάγιο'' τον Κ. Πελετίδη!

 


Δεύτερος διαγωνισμός με αμφίβολο αποτέλεσμα - «Γίνατε ευάλωτοι να υποκύψετε σε οποιονδήποτε ''εκβιασμό'';» ρωτάει τον δήμαρχο Πατρέων ο Γιάννης Τσιμπούκης της ''Ωρας Πατρών''!

 «Από δική τους αβλεψία και ανευθυνότητα επαναλαμβάνεται ο διαγωνισμός ελάχιστες ημέρες προ της έναρξης της ναυαγοσωστικής περιόδου, θέτοντας σε κίνδυνο τους λουόμενους. Γίνατε ευάλωτοι να υποκύψετε σε οποιονδήποτε ''εκβιασμό'';», ρωτάει τον Κ. Πελετίδη ο Γιάννης Τσιμπούκης, δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του Γιώργου Ρώρου.

«Είναι αντιφατικό να αναθεματίζουν τους ιδιώτες, όταν οι ίδιοι σαν δημοτική Αρχή δίνουν τη δυνατότητα να κερδοσκοπήσουν και να αναπτυχθούν μονοπωλιακά μπλοκ σε βάρος του Δήμου»

«Ο Δήμος δύναται να είχε προσλάβει τους ναυαγοσώστες που χρειάζεται με πολύ λιγότερο κόστος» κάνοντας χρήση του ναυαγοσωστικού εξοπλισμού που έχει ο τ. δήμος Ρίου, επισημαίνει ο Γιάννης Τσιμπούκης, ενώ ο δήμος Πατρέων προχωρεί σε απαναληπτικό διαγωνισμό για την κάλυψη των θέσεων, που ορίζει η νομοθεσία! 

Μία εβδομάδα μετά το «ναυάγιο» του διαγωνισμού για την ναυαγοσωστική κάλυψη των παραλιών της Πάτρας, καθώς δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον, ο ∆ήμος προχωρά σε επαναληπτική προκήρυξη αφήνοντας ωστόσο, τους ίδιους όρους με αποτέλεσμα να κρίνεται αμφίβολη η κατάληξή του.

Συγκεκριμένα , το ύψος του προϋπολογισμού για την «Παροχή υπηρεσιών ναυαγοσωστικής κάλυψης πολυσύχναστων παραλιών ∆ήμου Πα τρέων » για το έτος 2021 ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 265.112,00€ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π. Α., που ανέρχεται στο 24% , ήτοι καθαρό ποσόν μείον 64 χιλ. ευρώ, ενώ η διάρκεια της σύμβασης που θα υπογράψει ο ανάδοχος ορίζεται από την 1η Ιουνίου έως και την 30ή Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με την προκήρυξη του διαγωνισμού οι προσφορές υποβάλλονται από τους οικονομικούς φορείς ηλεκτρονικά, μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr ήwww.ep rocurement.gov.gr, τ ου Ε.Σ.Η .∆Η.Σ. μέχρ ι την 4η Ιουνίου 2021 καταληκτική ημερομηνία και ώρα 15.00 στην ελληνική γλώσσα, σε ηλεκτρονικό φάκελο, ενώ η αποσφράγιση θα γίνει τέσσερις εργάσιμες ημέρες μετά την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών.

Αυτό σημαίνει ότι οι ναυαγοσώστες, ακόμη κι αν εκδηλωθεί ενδιαφέρον στον δεύτερο κατά σειρά διαγωνισμό , δεν θα βρίσκονται στις παραλίες την 1η Ιουνίου, όπως ορίζει η σχετική νομοθεσία, με αποτέλεσμα να είναι αν απόφευκτες οι συνέπειες.

 

Γιάννης Τσιμπούκης: Θα έχουμε ναυαγοσώστες φέτος;

Ο δημοτικός σύμβουλος Πατρέων, Γιάννης Τσιμπούκης, της παράταξης Γ. Ρώρου ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ,

«Έχω διατυπώσει στην Οικονομική Επιτροπή αλλά και με αρθρογραφία μου, την διαφωνία και τις ενστάσεις της παράταξης μας ''Ώρα Πατρών'' σχετικά με τους ναυαγοσώστες από την δημοτική αρχή. Σημαντικά θέματα της πόλης, τα οδηγούν σε αδιέξοδο όπως και με τους ναυαγοσώστες θέτοντας σε κίνδυνο την ζωή των συμπολιτών μας.

Η ισχύουσα νομοθεσία είναι ξεκάθαρη. Ο Δήμος δύναται να είχε προσλάβει τους ναυαγοσώστες που χρειάζεται με πολύ λιγότερο κόστος. 

Ταυτόχρονα θα παρείχε τον απαιτούμενο εξοπλισμό και με συνετή διαχείριση, θα αντιμετώπιζε το θέμα για τις επόμενες χρονιές. Υπάρχει η σημαντική «προίκα» εξοπλισμού από το Δήμο Ρίου και αγοράζοντας πρόσθετα ότι χρειάζεται, δεν θα δεχόμαστε τον ''εκβιασμό'' από κανένα ''μονοπώλιο''.

Εξάλλου με την τελευταία αναμόρφωση του προϋπολογισμού στην Οικονομική Επιτροπή ομολογήθηκε από τη δημοτική Αρχή, ότι αν αποβεί άγονος ο διαγωνισμός, θα προβεί στην σχετική πρόσληψη ναυαγοσωστών και στην αγορά των απαραίτητων για την ναυαγοσωστική κάλυψη των παραλιών μας.

Συνεπώς αποδεικνύετε ότι αν εξαρχής είχε τεθεί ως πρωταρχικός στόχος η προστασία των πολιτών θα είχαν κινηθεί σε προσλήψεις, με οικονομικότερο τρόπο. Ταυτόχρονα θα υπήρχε και η δυνατότητα αύξησης των θέσεων όπως στο Ρίο, στον Αγ. Βασίλειο και όχι με τις περιορισμένες θέσεις που καλύπτει ο διαγωνισμός.  

Ο όρος του διαγωνισμού που προβλέπει αποκλειστικά σύμβαση με ναυαγοσωστική σχολή δεν είναι υποχρεωτικός, αλλά μπορεί να γίνει και σε ανάδοχο που διαθέτει βάση νομοθεσίας την αντίστοιχη βεβαίωση συνδρομής νόμιμων προϋποθέσεων για την ίδρυση και λειτουργία σχολής ναυαγοσωστικής εκπαίδευσης, που είναι απαραίτητα για την καλή εκτέλεση της σύμβασης.

Για αυτό ζητάμε επίμονα ως ''Ώρα Πατρών'' στις διακηρύξεις να υπάρχει σχετική γνωμοδότηση από το νομικό τμήμα του Δήμου, ώστε να έχουμε τεκμηρίωση για τις διαγωνιστικές διαδικασίες και να μην έχουμε φαινόμενα ''εκβιασμού'' από  ''μονοπωλιακά'' συμφέροντα. Είναι αντιφατικό να αναθεματίζουν τους ιδιώτες, όταν οι ίδιοι σαν δημοτική Αρχή δίνουν τη δυνατότητα να κερδοσκοπήσουν και να αναπτυχθούν μονοπωλιακά μπλοκ σε βάρος του Δήμου.

Αν ήθελαν να συνεισφέρουν εποικοδομητικά στο να μειωθούν σημαντικά τα έξοδα του Δήμου, θα αντιμετώπιζαν τα θέματα με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, δίχως ανούσιες καταγγελίες και αναθέματα κατά των ''μονοπωλίων''.

Από δική τους αβλεψία και ανευθυνότητα επαναλαμβάνεται ο διαγωνισμός ελάχιστες ημέρες προ της έναρξης της ναυαγοσωστικής περιόδου, θέτοντας σε κίνδυνο τους λουόμενους. Γίνατε ευάλωτοι να υποκύψετε σε οποιονδήποτε ''εκβιασμό''; Τέλος επισημαίνουμε ότι θα πρέπει να υπάρχει και σχετική επέκταση του ωραρίου έως τις 20:00 και όχι στις 18:00 επειδή οι λουόμενοι παραμένουν στις παραλίες και μετά τις 18:00».

Δεν υπάρχουν σχόλια: