ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 31 Μαΐου 2021

Επιστροφή στην... κανονικότητα με διαλυμένη την Υγεία

 

Στόχος της κυβέρνησης είναι να παραμείνει στην εξουσία με όποιο κόστος και χωρίς αντιπάλους. Επιμένει και θα επιμείνει σε αήθεις επιθέσεις και διχαστικό λόγο, επιστρατεύοντας ψεύδη και συκοφαντίες

«Παρά  τις προσπάθειες της κυβέρνησης να καλλιεργήσει εδώ και καιρό μια εικόνα ευφορίας στην ελληνική κοινωνία, τα πραγματικά στοιχεία καταδεικνύουν ότι η επιστροφή στην κανονικότητα συνοδεύεται από την κατάρρευση της οικονομίας και την περαιτέρω φτωχοποίηση μεγάλου μέρους των πολιτών, διάλυση  κεκτημένων χρόνων όπως αυτών που προετοιμάζει το νέο εργασιακό νομοσχέδιο που μεταξύ άλλων φέρνει κατάργηση του οκταώρου,  γκρέμισμα του κοινωνικού κράτους» αναφέρουν κύκλοι του τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ.

Και τονίζουν:

«Το ΕΣΥ και η δημόσια υγεία βγαίνουν λαβωμένοι από τη μάχη με την πανδημία και κυρίως με τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης που όχι μόνο δε φρόντισε τη θωράκιση του ΕΣΥ αλλά ακόμα και τώρα απεργάζεται σχέδια περαιτέρω υποβάθμισης νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το κλείσιμο του Οδοντοπροσθετικού & Οδοντοτεχνικού Εργαστηρίου του Κέντρου Υγείας Καλλιθέας και η συγχώνευσή του με το αντίστοιχο Κέντρο Λένορμαν, μια προσπάθεια που είχε ξεκινήσει εδώ και καιρό, με τη μεθοδευμένη έλλειψη υλικών, τη μη επιδιόρθωση του εξοπλισμού εγκαίρως, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα τη σταδιακή υποβάθμιση της λειτουργίας του.

Οι πολίτες επιστρέφουν στην κανονικότητα, με άδειες τσέπες, με λιγότερα δικαιώματα και περισσότερα προβλήματα. Η μετατροπή του ΕΣΥ σε μονοθεματικό σύστημα υγείας την περίοδο του παρατεταμένου lock down έχει εκτινάξει στα ύψη την κοινή νοσηρότητα, αφού ένα μεγάλο μέρος των πολιτών με κοινές ασθένειες δεν είχε πρόσβαση στο σύστημα υγείας για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Οι υγειονομικοί εξακολουθούν, με υπερβάλλοντα ζήλο,  να δίνουν μάχη στα Νοσοκομεία και ταυτόχρονα καλούνται με μετακινήσεις να κλείνουν τρύπες στα νησιά, αυτή τη φορά στο όνομα της «Γαλάζιας Ελευθερίας», ενώ η αποκλιμάκωση της πανδημίας γίνεται με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς, αφού οι δραστηριότητες άνοιξαν χωρίς όμως τις απαραίτητες προδιαγραφές.

Παρά τους προβληματισμούς των επιστημόνων που εύλογα ανησυχούν για ένα «τέταρτο κύμα», η  κυβέρνηση αψηφά τον κορωνοιό και κινείται με αμετροέπεια σε όλα τα επίπεδα. Τα κυβερνητικά μηνύματα μόνο σύγχυση μπορούν να προκαλέσουν στην κοινωνία που πλέον είναι βαθιά κουρασμένη από την παρατεταμένη πανδημική κρίση και εισπράττει πλέον ένα κλίμα απόλυτης χαλάρωσης, παρά την αργή αποσυμπίεση του συστήματος.

Είναι σαφές, ότι ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του εξαρχής έχουν επιλέξει να οδηγήσει την κοινωνία σε πλήρη κατάρρευση. Έχει επιλέξει επίσης να πορευτεί υιοθετώντας μια ακραία δεξιά ρητορική.

Στόχος της είναι να παραμείνει στην εξουσία με όποιο κόστος και χωρίς αντιπάλους. Επιμένει και θα επιμείνει σε αήθεις επιθέσεις και διχαστικό λόγο, επιστρατεύοντας ψεύδη και συκοφαντίες. Μόνο που όλοι θυμούνται ποιος έφερε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού».

Οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν σημαντικές περιπτώσεις της υπολειτουργίας του δημοσίου συστήματος Υγείας, παραθέτοντας  τις παρακάτω:

Α. Ξανθός από το Νοσοκομείο Ρεθύμνου: Πλήρης αποδιοργάνωση του ΕΣΥ - Επείγουσα ανάγκη η επάνοδος της τακτικής λειτουργίας των νοσοκομείων https://bit.ly/2SF6GZz

Ξανθός - Νοτοπούλου - Σαντορινιός: Την ώρα που ο Τουρισμός έχει ανοίξει και η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τον σχεδιασμό της, οι άνθρωποι του κλάδου καλούνται διαρκώς να βρίσκουν μόνοι τους απαντήσεις https://bit.ly/3yFWQXI

Αναφορά Γ. Πούλου: Να γίνουν άμεσα προσλήψεις στο Γ.Ν. Λιβαδειάς - Πρέπει να αντιμετωπιστούν τα περιστατικά που αναβλήθηκαν και οι εργαζόμενοι να πάρουν τις άδειές τους https://bit.ly/3yMt8Ar

Συνέντευξη Δώρας Αυγέρη στο Κόκκινο https://bit.ly/3vAmTgW

K. Nοτοπούλου: Η κυβέρνηση οφείλει να στηρίξει το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης https://bit.ly/2Tnm6Sp

Αν.Ξανθός στο ThePresident: Να μην αντιμετωπιστεί η πανδημία ως μια «παρένθεση» https://bit.ly/3wz4lho

Ο Ανδρέας Ξανθός για την υποχρεωτικότητα εμβολιασμών  https://bit.ly/3i2uscE

Κορωνοϊός / Δρόμος μετ’ εμποδίων ο εμβολιασμός των ξένων κατοίκων της Ελλάδας https://bit.ly/3vxYHf7

Νοσοκομεία / Επέστρεψαν τα ράντζα στην Αττική - Εικόνες ντροπής καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ https://bit.ly/3fuzVqH

ΕΣΥ / Σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα https://bit.ly/3fwD6hJ

Ο Γιώργος Πατούλης «τιμωρεί» άδικα τον πρώην αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ https://bit.ly/3c4SNux

Χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών στις πλέον ευάλωτες ομάδες https://bit.ly/3c4kcwx

Αργή, βασανιστική αποσυμπίεση https://bit.ly/34r66RN

Ανησυχία για τη χαλάρωση απέναντι στην πανδημία https://bit.ly/2SCfOy7

Δεν υπάρχουν σχόλια: