ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 30 Μαΐου 2021

Η έκφραση «χέζω πάνω στον πρωθυπουργό» στα λιβεριανά είναι ευχή!

 


 

Γι αυτό και δεν ακούστηκε ούτε ένας πρωθυπουργός να διαμαρτυρηθεί - Για τον Μητσοτάκη ουδείς ψόγος, αφού η αφόδευση Λαζαρίδη έπεται των 700 χιλ. που μπήκαν στον κουμπαρά της Μαρέβας, με την οποία ίσως μας παρουσιάσει διαζύγιο!

«Εντάξει, μην στοχοποιήσουμε τώρα όλο τον εφοπλιστικό κλάδο από μια ατυχή δήλωση του Λασκαρίδη.

Δεν φταίει αυτός. Η έκφραση «χέζω πάνω στον πρωθυπουργό» στα λιβεριανά είναι ευχή για καλοτυχία και μακροημέρευση».

Τα παραπάνω αναφέρει σχολιάζοντας από την στήλη «Επισημάνσεις» ο ανώνυμος συντάκτης της σημερινής έκδοσης της Κυριακάτικης ΑΥΓΗΣ , τη δήλωση του και εφοπλιστή Λασκαρίδη, με την... περί αφόδευσης δήλωσή του  πάνω στον Κυριακό Μητσοτάκη.

Εάν δεν ήταν ο Πρωθυπουργός της χώρας μας και απλώς παρέμενε η... μοσχομυρισμένη  δήλωση για τον φίλο Κυριάκο Μητσοτάκη, δεν θα ήταν δα και για να ξεσκίσουμε τις σάρκες μας!

Για δε τον Μητσοτάκη ουδείς ψόγος, αφού η αφόδευση Λαζαρίδη έπεται των 700 χιλ. που μπήκαν στον κουμπαρά της Μαρέβας, με την οποία ίσως μας παρουσιάσει διαζύγιο!  

Όμως προς το παρών, αφορά τον Πρωθυπουργό, που δυστυχώς δεν φάνηκε να παίρνει στα σοβαρά μία τέτοια ύβρι. Αλλά πως να το πάει διαφορετικά, όταν πριν δύο χρόνια αποκαλύφθηκε ότι από τον λογαριασμό Λασκαρίδη μεταπήδησαν 700.000 στο λογαριασμό της συζύγου Μαρέβας, κατόχου της εταιρείας Zeus n' Dion μέσω του Velvet Funt;  

Και ο ανώνυμος συντάκτης σχολιάζει:

«Και στο κάτω - κάτω μην είμαστε αυστηροί. Τόσα παιδάκια έσωσε από την πανδημία με τα παγουρίνα...».

Κι ακόμη:

«Επιπλέον, αν κρίνουμε από τις σημαίες των καραβιών του, (σ.σ.: του κ. Λασκαρίδη) μάλλον αναφερόταν στον πρωθυπουργό του Παναμά (σ.σ.: υπό την σημαία του οποίου δραστηριοποιούνται).

Για τον οποίο (σ.σ: Παναμά) υπάρχει η τοπική παράδοση όποιος χώνει 700.000 στην εταιρεία ρούχων της γυναίκας του να μπορεί να τον χέζει όσο θέλει.

Με 700.000 στον λογαριασμό της γυναίκας του θα ήταν πολύ δύσκολο να διαμαρτυρηθεί ο πρωθυπουργός του Παναμά.

Ευτυχώς στην Ελλάδα υπάρχει πολιτική αξιοπρέπεια και δεν γίνονται τέτοια» καταλήγει το σχόλιο με σαρκαστικό τρόπο!.

 

Όταν οι αδελφοί Πάνος και Θαν. Λασκαρίδης εμφανίστηκαν στο ελληνικό προσκήνιο

Πάντως σύμφωνα με άρθρο ειδικού συνεργάτη, στην σημερινή Κυριακάτικη ΑΥΓΗ, οι αδελφοί Πάνος και Θανάσης Λασκαρίδης εμφανίζονται στο ελληνικό προσκήνιο στα μέσα της δεκαετίας του 1990.

Το όνομα της οικογένειας Λασκαρίδη ακούστηκε έντονα και προ διετίας, καθώς υπήρξαν δημοσιεύματα που την έφεραν να χρηματοδοτεί την επιχείρηση της Μαρέβας Μητσοτάκη Zeus nDion αλλά και την εφημερίδα Πρώτο Θέμα μέσω του Velvet Fund, την ιδιοκτησία όμως του οποίου ουδέποτε επιβεβαίωσαν.

Οι αδελφοί Πάνος και Θανάσης Λασκαρίδης εμφανίζονται στο ελληνικό προσκήνιο στα μέσα της δεκαετίας του 1990 με αφορμή την πώληση εκ μέρους τους, σε κατασκευαστικό όμιλο, της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο εταιρείας Ψυγεία Παρνασσού. Θεωρούνται εκείνη την εποχή ως οι μεγαλύτεροι παγκοσμίως ιδιοκτήτες πλοίων - ψυγείων.

Lavinia και Laskaridis Shipping, που έχουν μεταφέρει εδώ και καιρό την έδρα τους στην Αθήνα (1995), είναι τα επιχειρηματικά τους οχήματα. Πέρα από καράβια, από το 1995 και μετά αποκτούν ισχυρότατη θέση μέσω εξαγορών στην ελληνική τουριστική βιομηχανία. Στο χαρτοφυλάκιό τους περιλαμβάνονται:

Τα ξενοδοχεία Μεγάλη Βρετάνια και King George και το κτήριο του πρώην Αστέρα Συντάγματος. Το ξενοδοχείο Sheraton (πρώην Χίλτον) στη Ρόδο. Τα καζίνα της Πάρνηθας και της Θεσσαλονίκης. Το 22% της αεροπορικής Aegean. Καζίνα και μεγάλα ξενοδοχεία σε άλλες βαλκανικές χώρες. Διαθέτουν επίσης ισχυρό μερίδιο στα πολυκαταστήματα Attica.

Και επιπλέον περίπου 70 πλοία, ιδιόκτητα και υπό διαχείριση, τα οποία περιλαμβάνουν τόσο ψυγεία όσο και μεγάλα ωκεάνια αλιευτικά, κυρίως για γαρίδες, τα οποία περιλαμβάνονται στο ναυτιλιακό τους χαρτοφυλάκιο αξίας περίπου 1 δισ. δολαρίων.

Ο όμιλος διαθέτει ναυπηγεία στην Ισπανία, αλλά και βάση προμήθειας καυσίμων στο Μοντεβιδέο της Ουρουγουάης».

Οι μεγαλύτεροι  Έλληνες εφοπλιστές

 

Ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει και η παρακάτω δεκάδα ισχυρών οικονομικών παραγόντων που επηρεάζουν με τις αποφάσεις τους την οικονομική ζωή της χώρας μας. Σύμφωνα με την τελευταία (τέλη του 2020) κατάταξη, με βάση την αξία του στόλου τους, ισχυρότεροι μεταξύ των 100 μεγαλύτερων εφοπλιστών παγκοσμίως είναι οι:

 

* Γιάννης Αγγελικούσης στην 7η θέση.

* Γιώργος Προκοπίου στη 13η.

* Γιώργος Οικονόμου στην 24η.

* Αγγελική Φράγκου στην 25η. Μέσω του ομίλου Navios.

* Πέτρος Παππάς στην 37η.

* Θόδωρος Βενιάμης στην 38η (πρόεδρος της  Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών).

* Βαγγέλης Μαρινάκης στην 59η. Διαθέτει τον 12ο μεγαλύτερο στόλο στην Ελλάδα και παράλληλα είναι ο βασικός μέτοχος του Ολυμπιακού και της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομάδας Νότιγχαμ Φόρεστ. Ο Βαγγ. Μαρινάκης είναι κουμπάρος του Πρωθυπουργού. Έχει λάβει ευχαριστήριο από τα γραφεία της ΝΔ στον Πειραιά καθώς ανέλαβε την εξόφληση κάθε μήνα του ενοικίου και του τηλεφώνου της. Κι ακόμη στις αρχές εβδομάδας δημοσιεύτηκε η είδηση ότι  αγόρασε και τον Ρ/Σ ''Πρώτο Θέμα'' για να μετατρέψει το πρόγραμμά του, από πολιτικό σε αθλητικό.

* Κωστής Κωνσταντακόπουλος.

* Άννα Αγγελικούση, αδελφή του Γιάννη Αγγελικούση, στην 80ή.

* Τα γκρουπ Τσάκου, Φαφαλιού και Ωνάση ακολουθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: