ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 9 Μαΐου 2021

Το είδαμε κι αυτό - Ξεχωριστή εκδήλωση πριβέ, του ΚΚΕ

Ο Μιχ. Αναστασίου, μέλος της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ, «αναφέρθηκε στα ιστορικά γεγονότα της 9ης Μάη του 1945 και τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς που οξύνονται σε συνθήκες καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης».

 

«Για τα 76 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών και τους 11 ΕΑΜίτες - κομμουνιστές που απαγχονίστηκαν στα Ψηλαλώνια» Πατρών

Ο Γιώργος Τσαπάρας ήταν ομιλητής εκ μέρους της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ.

Ήταν να ζήσουμε και να το δούμε κι αυτό, το μεν ΚΚΕ και οι οργανώσεις του να πραγματοποιήσουν ξεχωριστή εκδήλωση από τον ελεγχόμενο από το ίδιο Δήμο Πατρέων, για την ημέρα των απαγχονισμένων αγωνιστών στην Πάτρα, το δε να αποδεχθούν και επισήμως ότι οι απαγχονισμένοι στις 9 Μαΐου 1944, ήσαν έντεκα τον αριθμό! Και όχι δέκα, όπως επί επί 75 χρόνια ''πιπίλιζαν'', παραχαράσσοντας συνειδητά την Ιστορία! 

 «Με εκδήλωση στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων τίμησαν οι Κομματικές Οργανώσεις Αχαΐας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και το Παράρτημα Πάτρας της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ τα 76 χρόνια από την 9η Μάη του 1945, Μέρα Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, αλλά και τους 11 ΕΑΜίτες - κομμουνιστές που απαγχονίστηκαν στην πλατεία στα Ψηλαλώνια, ένα μήνα μετά τον απαγχονισμό ακόμα 2 συναγωνιστών τους» σύμφωνα με ενημερωτικό Δελτίο του ΚΚΕ που δημοσιεύτηκε στο κομματικό σάιτ 902.gr, χωρίς αναφορά στην εκδήλωση του Δήμου Πατρέων.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, μετά το πέρας της τιμητικής εκδήλωσης του Δήμου Πατρέων στα Ψηλαλώνια για την θυσία των έντεκα πατριωτών στις 9 Μαΐου 1945, ακολούθησε ιδιαίτερη ξεχωριστή εκδήλωση αφιερωμένη στην ημέρα της θυσίας, που πραγματοποιήθηκε με ομιλητές τον  αντιστασιακό Γιώργο Τσαπάρα, εκ μέρους του Παραρτήματος Πάτρας της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ και του Μιχάλη Αναστασίου, μέλους της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ.

Σύμφωνα πάντως με διαρροή πληροφοριών η διαφοροποίηση του ΚΚΕ στην Πάτρα, από την εκδήλωση του Δήμου Πατρέων, ανάγεται σε διαπίστωση δυσχερειών που έχουν ανακύψει στην δημοτική ομάδα Πελετίδη από την ολοένα και πιο έντονη δυσφορία που προκαλούνται στους δημότες, από την ενσωμάτωσή της στο υπάρχον νεοφιλελεύθερο σύστημα, κάτι που μόλις πρόσφατα αποτυπώνεται σε δημοσκόπηση, η οποία φέρει την ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ να αγκιστρώνεται σε διψήφια ποσοστά! 

Επί του θέματος, ο Μιχ. Αναστασίου «αναφέρθηκε στα ιστορικά γεγονότα της 9ης Μάη του 1945 και τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς που οξύνονται σε συνθήκες καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης και απαιτούν από τους λαούς επαγρύπνηση, την ώρα που στην περιοχή μας διαφορετικά ιμπεριαλιστικά κέντρα συγκρούονται για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, ενώ η χώρα μας, με ευθύνη της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, έχει ενισχυθεί απ' άκρη σ' άκρη ως πολεμικό ορμητήριο του ΝΑΤΟ» όπως είπε.

Τόνισε επίσης την προσπάθεια «παραχάραξης της Ιστορίας από την ΕΕ με την καθιέρωση της 9ης Μάη ως ''Ημέρα της Ευρώπης'' και τη νέα ''διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης'' που έχει στόχο τον προκλητικό εξωραϊσμό του συστήματος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη χειραγώγηση και τον αντικομμουνισμό».

Και τέλος, μετά την ομιλία πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων από τις Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ  και από το Παράρτημα Πάτρας της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, ακολούθησε το προσκλητήριο νεκρών και ενός λεπτού σιγή.

Εντύπωση ωστόσο προκαλεί το γεγονός ότι η προηγηθείσα ομιλία Μελά, στην εκδήλωση του Δήμου, ενώ δεν διέφερε στο περιεχόμενό της, φαίνεται να θεωρήθηκε ανεπαρκής από το ιερατείο που επέλεξε τους πιστούς του για να εκφωνήσουν δική τους ομιλία με το ίδιο περιεχόμενο, σε μία εκδήλωση, που στην γλώσσα της καθημερινότητας θα μπορούσε να θεωρηθεί πριβέ!    





Δεν υπάρχουν σχόλια: