ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 9 Μαΐου 2021

Τερατούργημα της ΔΕΥΑΠ, με θέα στον Πατραϊκό!

Πάτρα: To τερατούργημα της ΔΕΥΑΠ πάνω στ...
Ποιος θα μιλήσει από την παράταξη του δημάρχου Πατρέων κ. Πελετίδη γι αυτό το έκτρωμα πάνω στο κύμα; Ποιος θα σηκώσει ανάστημα, για να δούμε εάν έχει, τελικά;

 

Και τώρα που το αντλιοστάσιο θα φαντάζει φρικιό μπροστά στα μάτια των λουομένων, μήπως θα πρέπει να πάρουν θέση και οι ιθύνοντες της δημοτικής ομάδας του κ. Πελετίδη;

Ουφ, επιτέλους έγινε το... εξοχικό του κυρίου Παπανικήτα, πάνω στο κύμα, ακριβώς στην πιο τουριστική περιοχή της Πάτρας, με θέα -που αλλού άλλωστε- στον Πατραϊκό κόλπο. Και τώρα που το αντλιοστάσιο θα φαντάζει φρικιό μπροστά στα μάτια των λουομένων, μήπως θα πρέπει να πάρουν θέση και οι ιθύνοντες της δημοτικής ομάδας του κ. Πελετίδη; Για τον ίδιο δεν τίθεται ζήτημα. Την απόλαυση του κύματος την έχει εξασφαλίσει σε πιο in περιοχή της Πάτρας. Αλλά και τα τακτικά μέλη του ΔΣ της ΔΕΥΑΠ, δεν μπορεί, θα έχουν άποψη!

Ενολίγοις οι κυρίες και κύριοι:

Ανδρέας Παπανικήτας ως Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, Γιαννιτσοπούλου Ιουλία-Αντιπρόεδρος,  Μελάς Παναγιώτης, Μοδές Αθανάσιος, Τογιοπούλου Αναστασία, Τριανταφυλλόπουλος Ναπολέων,  Στανίτσας Χαράλαμπος,  Μαρτζάκλης Νικόλαος-Εκπρόσωπος ΤΕΕ, Μάρκου Γεώργιος-Εκπρόσωπος Εργαζομένων, τι λένε;

Εκτός και εάν προορίζουν αυτόν τον άχαρο ρόλο για τα αναπληρωματικά μέλη, ήτοι τους:  

 Αναστασίου Μιχάλη, Ασπράγκαθο Νικ., Γκέστα Ειρήνη, Πελεκούδα Δημ., Σαμούρη-Βαγενά Βίβιαν, Δημακόπουλο Φώτη, Θεοδωρόπουλο Νικόλ., Μπάρλου Ευτυχία-Εκπρόσωπος ΤΕΕ, Μπαϊλος Κων/νος-Εκπρόσωπος εργαζομένων.

Τέλος πάντων κάποιοι θα πρέπει να απολογηθούν γι αυτό το έκτρωμα που δημιούργησαν ή που αποδέχονται την παρουσία του. Δεν μπορεί το επί τόσες δεκαετίες μαγευτικό θέρετρο των Βραχνεΐκων  να μετατρέπεται σε χαβούζα προ οφθαλμών, ενώ σε άλλες πόλεις τέτοια κατασκευάσματα να γίνονται υπόγεια για να μην ρυπαίνουν την αισθητική των πολιτών. 

Δεν μπορεί να κατηγορούν το νεοφιλελεύθερο σύστημα για εγκλήματα κατά του  Περιβάλλοντος και την ίδια ώρα να αντιγράφουν τις εγκληματικές πρακτικές του! 

Η αντιπολίτευση στο Δήμο Πατρέων εδώ και καιρό έχει αντιδράσει και αντιδρά στην αντιπεριβαλλοντική πρακτική της δημοτικής Αρχής, αλλά να μην ακούγεται αντίδραση από τους έχοντες την ευθύνη.  

Συμφωνούν όλοι στην παράταξη του κ. Πελετίδη με το περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελέστηκε;

Πάντως και αυτό είναι παρήγορο, ήδη στα τοπικά ΜΜΕ καταγγέλθηκε το γεγονός με άρθρο, αρχήε γενομένης από το thebest.gr. (Βλέπε https://www.thebest.gr - Κοντογεωργοπούλου Γιώτα).  

Σε αυτό αναφέρονται τα παρακάτω:

«Σπιτάκι κανονικό, με τους τοίχους του, τις πόρτες του και τα ρολά του έγινε το τερατούργημα της ΔΕΥΑΠ στην παραλιακή των Βραχνείκων στην Πάτρα ακριβώς πάνω στο κύμα. Το αντλιοστάσιο που όμοιό του δεν υπάρχει σε σύγχρονη ελληνική ή ευρωπαϊκή πόλη και το οποίο η Δημοτική Αρχή της Πάτρας αρνήθηκε να απομακρύνει παρά την κατακραυγή, ισχυριζόμενη ότι δεν μπορεί να παρακάμψει τη μελέτη του έργου αποχέτευσης στην περιοχή, έγινε ακόμη πιο ογκώδες και ακόμη πιο ... αδιανόητο, μετά το κτίσιμό του και με τούβλα.

Ένα μικρό διαμέρισμα δίπλα στη θάλασσα, εκεί που κολυμπούν οι Πατρινοί, σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα και όμορφα μέρη της καλοκαιρινής Πάτρας, το οποίο θα μπορούσε να συμπεριληφθεί και στους τουριστικούς της οδηγούς ως μνημείο κακογουστιάς και καταπάτησης αιγιαλού με το γράμμα του νόμου και την άδεια της Κτηματικής που είθισται να  επιδεικνύει μεγάλη αυστηρότητα σε άλλες περιπτώσεις όπου έχουμε να κάνουμε με επιχειρήσεις εξωραϊσμού και όχι κακοποίησης της παραλιακής ζώνης.

Χωρίς αρχιτεκτονική μελετη φυσικά, διότι ουδείς αρχιτέκτονας θα μπορούσε να δώσει ένα τέτοιο αριστούργημα στην Πάτρα για να συνοδεύει τα ερχόμενα χρόνια της.

Το θέμα είχε φέρει σ το φως η παράταξη του Γρηγόρη Αλεξόπουλου «Πρωτεύουσα ξανά!». Παρά τις γενικευμένες αντιδράσεις που ακολούθησαν δεν κατέστη δυνατόν να απαλλαγεί η πόλη από αυτή την αθλιότητα. Σήμερα πάνω στο… σπιτάκι του γιαλού. Η παράταξη «Ώρα Πατρών» του Γιώργου Ρώρου έχει κολλήσει ένα ευδιάκριτο  «Απαράδεκτον».

Κάτι μας λέει ότι στο άμεσο μέλλον το σπιτάκι θα μετατραπεί σε κανονικό πίνακα ανακοινώσεων διαμαρτυρίας. Και θα είναι πιο καλόγουστες από το κτίριο που βλέπετε.

Γιατί χειρότερα ΔΕΝ γίνεται». 



Δεν υπάρχουν σχόλια: