ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019

Θα βρει μπροστά της την κοινωνία, αν αποκόψει την πόλη

«Εάν η σημερινή κυβέρνηση θεωρεί ότι το τρένο θα πρέπει να χωρίσει την πόλη από το παραλιακό της μέτωπο, το οποίο αποδόθηκε στον Δήμο Πατρέων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μετά από πολύχρονους αγώνες του πατραϊκού λαού, καθυστερώντας τη λήψη αποφάσεων και καταστρατηγώντας τις ανάγκες της Πάτρας να είναι σίγουρη ότι θα βρει μπροστά της  και τα πρόστιμα της Ε.Ε. και το σύνολο της τοπικής κοινωνίας» σχολιάζει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας.


Και στο βάθος

πρόστιμα από ΕΕ
ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΧΑΪΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΤΡΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

«Το γνωστό ζήτημα της υπογειοποίησης γραμμής εντός του αστικού ιστού της Πάτρας ακούγεται ωραίο, αλλά στην πράξη έχει μεγάλες τεχνικές ιδιαιτερότητες και το κόστος του είναι ιδιαίτερα ψηλό και ίσως άγνωστο… θα ακολουθήσει μία διαβούλευση με την τοπική κοινωνία ανοιχτή και εποικοδομητική, αλλά και με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, γιατί δεν μπορεί να χαθεί άλλος χρόνος και τελικά θα προγραμματιστεί η ολοκλήρωση του έργου σε ‘γέφυρα' εντός της τρέχουσας και της επόμενης προγραμματικής περιόδου». 

Έντονη πολιτική αντιπαράθεση, αντιδράσεις από τοπικούς φορείς αλλά και προβληματισμό στους πολίτες έχουν προκαλέσει οι  παραπάνω σχετικές δηλώσεις του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υποδομών, Γιώργου Καραγιάννη, για την υπογειοποίηση της νέα σιδηροδρομικής γραμμής εντός του αστικού ιστού της Πάτρας. Και μάλιστα όταν έχει προηγηθεί διαβούλευση από τον ΣΥΡΙΖΑ και το θέμα φαινόταν περαιωμένο.

Φαίνεται ότι η κυβέρνηση της ΝΔ ξέρει μόνο το cut. Τους συμβουλεύουμε να σκύψουν στις υπάρχουσες μελέτες για να δουν τι είναι και το cut and cover. (Κόψτε και καλύψτε, στα ελληνικά).

Με τα παραπάνω σχολιάζει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας την προσπάθεια της ΝΔ, να επιρρίψει ευθύνες στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατά την πρόσφατη κυβερνητική του θητεία , όσον αφορά την διέλευση του σιδηροδρόμου από την Πάτρα. Και με αφορμήν αυτά να περάσει επίγεια την διέλευση του τρένου.

Και επισημαίνει:

Να είναι σίγουρη (η ΝΔ) ότι θα βρει μπροστά της  και τα πρόστιμα της Ε.Ε. και το σύνολο της τοπικής κοινωνίας.

Αναλυτικά το σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας είναι το παρακάτω:

«Βιάζονται κάποιοι να ασκήσουν κριτική στα πεπραγμένα της προηγούμενης κυβέρνησης και της απελθούσας διοίκησης του ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ. Πολύ περισσότερο όμως κάποιοι βιάζονται να επιδείξουν έργο στα νέα τους καθήκοντα τη στιγμή που έχουν την ευθύνη για τις καθυστερήσεις και τις στρεβλές αποφάσεις όταν στο παρελθόν  ξαναείχαν την ευθύνη.

Ο λόγος για τη σιδηροδρομική έλευση και διέλευση από την Πάτρα και τον αστικό ιστό της.

Ας μην θυμίσουμε τι παρέλαβε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Θα σταθούμε στο τι παραδώσαμε και ποιους στόχους θέσαμε για τη συνέχεια.

Κιάτο – Πάτρα σε εξέλιξη τρεις εργολαβίες και δοκιμαστική είσοδος του τρένου στη Δυτική Ελλάδα, έως το Αίγιο, πριν λίγους μήνες.

Διασφαλίσαμε 130 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ και οριστικές μελέτες έως τον Άγιο Διονύσιο.

Έγιναν προμελέτες και εγγυηθήκαμε την κατασκευή της υπογειοποίησης της γραμμής από τον Άγιο Διονύσιο έως το νέο λιμάνι.

 Αποδεχθήκαμε το αίτημα της τοπικής κοινωνίας για υπογειοποίηση στον κόμβο της Κανελλοπούλου.

Με όλες αυτές τις ενέργειες προωθήσαμε τη σιδηροδρομική σύνδεση της Δυτικής Ελλάδας με την Αθήνα κατά τρόπο με τον οποίο το τρένο θα ενώνει και δεν θα διαχωρίζει περιοχές. Θεωρούμε ότι ο σιδηρόδρομος αποτελεί το πιο φιλικό μέσο επίγειων μεταφορών και είναι καθήκον της Πολιτείας  να εξασφαλίσει την ανάπτυξή του και την προσβασιμότητα των πολιτών και των επιχειρήσεων στα οφέλη που προσφέρει.

Εάν η σημερινή κυβέρνηση θεωρεί ότι το τρένο θα πρέπει να χωρίσει την πόλη από το παραλιακό της μέτωπο, το οποίο αποδόθηκε στον Δήμο Πατρέων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μετά από πολύχρονους αγώνες του πατραϊκού λαού, καθυστερώντας τη λήψη αποφάσεων και καταστρατηγώντας τις ανάγκες της Πάτρας να είναι σίγουρη ότι θα βρει μπροστά της  και τα πρόστιμα της Ε.Ε. και το σύνολο της τοπικής κοινωνίας.

Φαίνεται ότι η κυβέρνηση της ΝΔ ξέρει μόνο το cut. Τους συμβουλεύουμε να σκύψουν στις υπάρχουσες μελέτες για να δουν τι είναι και το cut and cover.  


Δεν υπάρχουν σχόλια: