ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

Τσίπρας: Ανάγκη να τερματιστούν άμεσα οι αυξανόμενες προκλήσεις

Το σκάφος του Λιμενικού Σώματος 090 που έγινε αντικείμενο τουρκικής θρασύτητας και συγγνώμη εκ μέρους του Τούρκου Υπ.Εξ.



Τουρκικό νταηλίκι

έμεινε θάλασσα

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ, ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΝΩΝΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ, ΣΥΜΦΩΝΗΘΗΚΕ Η ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΜΙΛΙΩΝ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο πρωθυπουργό, Μπιναλί Γιλντιρίμ, είχε το απόγευμα της Τρίτης, ο Αλέξης Τσίπρας, επισημαίνοντας «με αυστηρότητα στον Τούρκο ομόλογό του ότι γεγονότα, όπως το χθεσινό στην περιοχή των Ιμίων, υπονομεύουν ευθέως τις Ελληνοτουρκικές και Ευρωτουρκικές σχέσεις και παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, ο Αλ.Τσίπρας υπογράμμισε την ανάγκη να τερματιστούν άμεσα οι αυξανόμενες προκλητικές τουρκικές παραβιάσεις στα χωρικά ύδατα και στον εναέριο χώρο ελληνικών νησιών στο Αιγαίο και να υπάρξει αποκλιμάκωση της έντασης.

Παράλληλα, στην τηλεφωνική επικονωνία η οποία έγινε  μετά από αίτημα της τουρκικής πλευράς, συμφωνήθηκε η εντατικοποίηση των συνομιλιών για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Τα χθεσινά γεγονότα στην περιοχή των Ιμίων σχολιάστηκαν και από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σημειώνοντας ότι «ως θέμα αρχής, οι ΗΠΑ υποστηρίζουν την κυριαρχία των χωρών της περιοχής, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας και της Τουρκίας».

Σύμφωνα με την ΕΡΤ εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε πως «Τουρκία και Ελλάδα έχουν εδώ και καιρό παγιωμένα διπλωματικά κανάλια για την αντιμετώπιση θεμάτων του Αιγαίου. Ενθαρρύνουμε όλα τα μέρη να λάβουν μέτρα που θα αποκλιμακώσουν την τρέχουσα κατάσταση».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Φεντερίκα Μογκερίνι: Προειδοποιούμε την Τουρκία
Φρεγάτα προστασίας στέλνει η Ιταλία στην κυπριακή ΑΟΖ
Ομόφωνη η καταδίκη της τουρκικής προκλητικότητας 
Αυξημένη η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: