ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Ελεύθερος στην Πράγα ο Κούρδος ηγέτης της Συρίας

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η Τουρκία θα καταδιώκει «όπου πηγαίνει» τον πρώην ηγέτη του κόμματος PYD των Κούρδων της Συρίας Σάλεχ Μούσλιμ μετά την απελευθέρωσή του από τσεχικό δικαστήριο.

Ο Μούσλιμ τέθηκε υπό κράτηση στην Πράγα το Σάββατο βάσει αιτήματος της Interpol που εκδόθηκε από την Τουρκία και στο οποίο χαρακτηρίζεται «αρχηγός τρομοκρατικής οργάνωσης». Ο κούρδος αξιωματούχος χαρακτήρισε ψευδείς τις κατηγορίες εις βάρος του.

Τσεχικό δικαστήριο αποφάσισε νωρίτερα την απελευθέρωσή του παρά την έκκληση της Άγκυρας να προφυλακιστεί για όσο διάστημα εκκρεμεί το αίτημά της για την έκδοσή του.

Ο Μούσλιμ, ο οποίος υποσχέθηκε στο τσεχικό δικαστήριο να παραμείνει εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο εκκρεμούν περαιτέρω δικαστικές διαδικασίες, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι δεν έχει αποφασίσει που θα μεταβεί μετά. Πρόσθεσε ότι έχει άδεια παραμονής στη Φινλανδία.

Η Τουρκία ανακοίνωσε πως η απόφαση δικαστηρίου στην Τσεχία να απελευθερώσει τον Σάλεχ Μούσλιμ, πρώην ηγέτη του κόμματος PYD των Κούρδων της Συρίας, είναι πολιτική και «στηρίζει ξεκάθαρα την τρομοκρατία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: