ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Παραιτήθηκε και ο Παπαδημητρίου - Ανασχηματισμός ενόψει;

Αργά το βράδυ της Δευτέρας χθες ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, σύζυγος τηςπαραιτηθείσας Αντωνοπούλου, υπέβαλλε την παραίτησή του στον Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου ο πρωθυπουργός να διευκολυνθεί και να μην δεχθεί άλλες πιέσεις από την αντιπολίτευση και όχι μόνο στην υπόθεση Ράνιας Αντωνοπούλου.
Εκ των πραγμάτων πλέον ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης θεωρείται βέβαιος. Και ως ημέρα διεξαγωγής του πιθανολογείται η Τετάρτη.

Η παραίτηση έγινε αποδεκτή από τον πρωθυπουργό.

Όπως έγραψε το iefimerida.gr , οι δυο άνδρες συμφώνησαν να συναντηθούν μετά το Συνέδριο της Τρίπολης.

Οι πληροφορίες της ef.syn. αναφέρουν ότι αμφότερες οι παραιτήσεις υπεβλήθησαν για λόγους ευθιξίας έπειτα από το θέμα που προέκυψε με το επίδομα ενοικίου που λάμβανε η  πρώην αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης. 

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα, με τον πρωθυπουργό να ευχαριστεί τον κ. Παπαδημητρίου για τις προσπάθειες που κατέβαλε στο πεδίο των επενδύσεων.

Στο μεταξύ σημαντικές εξελίξεις για την κυβέρνηση αναμένονται μέσα στο επόμενο 48ωρο. Ο ανασχηματισμός είναι πλέον βέβαιο ότι θα γίνει και το μόνο που απομένει είναι το πότε. Το επικρατέστερο σενάριο είναι να γίνει αύριο, Τετάρτη, με την ορκωμοσία να γίνεται μία ημέρα μετά.

Η παραίτηση Ζουράρι δεν αποτελούσε δομικό πρόβλημα στο κυβερνητικό σχήμα. Οι περιπτώσεις Αντωνοπούλου – Παπαδημητρίου ωστόσο αφήνουν δυο κενά σε Εργασίας και Οικονομίας τα οποία πρέπει άμεσα να καλυφθούν.

Σύμφωνα δε με πληροφορίες από  newsit, ΣΚΑΙ, ΑΝΤ1 για τη θέση του κ. Παπαδημητρίου, τα φαβορί είναι οι υφιστάμενοί του στο υπουργείο, Αλέξης Χαρίτσης και Στέργιος Πιτσιόρλας, ενώ δεν αποκλείεται να αναλάβει καθήκοντα ο Νίκος Παππάς. 

Ερωτηματικό υπάρχει αναφορικά και με την θέση της Ράνιας Αντωνοπούλου με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για ανάληψη των καθηκόντων της από την Έφη Αχτσιόγλου και την Θεανώ Φωτίου.
Πληροφορίες θέλουν τον Αλέξη Τσίπρα να αναζητά αντικαταστάτες για τους Γιάννη Μουζάλα και Λυδία Κονιόρδου. Τα ονόματα που θεωρούνται υποψήφια για το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής είναι αυτά του Δημήτρη Βίτσα και του Γιάννη Μπαλάφα. Στο υπουργείο Πολιτισμού, είναι πιθανό να πάρει τη θέση της κυρίας Κονιόρδου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης.

Πιθανό φαντάζει επίσης το σενάριο μετακίνησης του κ. Κουρουμπλή από το Υπουργείο Ναυτιλίας σε αυτό της Αγροτικής Ανάπτυξης με την θέση του να λαμβάνει πιθανότατα ο κ. Σαντορινιός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: