ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

Κυριακή βράδυ...



Του ΝΤΙΝΟΥ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΥ

«Ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος δεν είναι τίποτα».
                                                                                  Μπανε Πρελεβιτς Μπασκετ


Ο κόσμος το έχει τούμπανο, το ξέρουν όλοι το ξέρει και ο κ. Σαμαράς. Την Κυριακή το βράδυ θα αποτυπωθεί το αποτέλεσμα του καταστροφικού του έργου. Θα αποτυπωθεί η συντριβή της ακροδεξιάς ρητορικής και αντίληψής του. Θα ηττηθεί η πολιτική του φόβου και του τρόμου που έσπειρε. Θα ηττηθεί η ψευτομαγκιά, οι Μπαλτάκοι, οι Λαζαρίδηδες και όλος «ανθόκηπος» της μαύρης προπαγάνδας και της ακροδεξιάς ομήγυρης . Θα ηττηθούν οι μονταζιέρες και οι καταστροφείς εγγράφων.   Θα Ηττηθεί με όλους τους τρόπους και από του περισσότερους ανθρώπους αυτής της χώρας.

Την Κυριακή θα Ηττηθεί ο κ. Σαμαράς και η σκοτεινή του παρέα για όλα όσα διέπραξαν.
Μη νομίζετε όμως πως η ήττα θα τους κάνει πιο σοφούς ή λιγότερο εμπαθείς. Ίσα –ίσα θα φουντώσουν μέσα τους όλα τα εμφυλιοπολεμικά, αντιδημοκρατικά αισθήματα που τρέφουν όχι μόνο για τους αντιπάλους , αλλά για όλους όσου δεν συντάχθηκαν μαζί τους.

Και τούτο θα φανεί αμέσως, εκφράζω τη βεβαιότητα πως, αυτή η μίζερη, μισαλλόδοξη συμπεριφορά και στάση δεν υπηρετεί προεκλογικές σκοπιμότητες αλλά βαθειά  ριζωμένες αντιλήψεις που «ανθίζουν» στις ψυχές και στο μυαλό ανθρώπων που καλλιεργούν την κακία και το μίσος μέσα τους και το υποδαυλίζουν μεταξύ τους έναντι όλων των άλλων.

Εκφράζω τη βεβαιότητα πως αυτή η μίζερη αντίληψη θα εκφραστεί την Κυριακή με τον χειρότερο τρόπο. Με ασέβεια προς την ετυμηγορία του Ελληνικού Λαού, περιφρονητική συμπεριφορά προς όλους τους άλλους. Αυτή θα  είναι η στάση τους, δεν μπορεί να είναι άλλη την Κυριακή, διότι αυτός είναι ο πολιτισμός τους.

Εκφράζω τη βεβαιότητα πως την Κυριακή το βράδυ ο κ. Σαμαράς δεν θα έχει τη γενναιότητα να δεχθεί ότι τον  κατανίκησε   ο κύριος αντίπαλος του, δεν θα έχει το θάρρος να ομολογήσει τη δεινή του ήττα.

 Και όχι μόνο αυτό, ούτε τον στοιχειώδη δημοκρατικό κανόνα να χαιρετίσει τον νικητή δεν θα τηρήσει. Διότι αυτό και αυτός είναι.

«Το νικάν εαυτόν πασών νικών πρώτη και αρίστη.  Το δε ηττάσθαι αυτόν υφ’ εαυτού, αίσχιστον και κάκιστον.

 (

Δεν υπάρχουν σχόλια: