ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Ανοιχτός σε άμεση συνάντηση με τον Αλ. Τσίπρα ο Ολάντ


Ανοιχτός σε άμεση συνάντηση με τον Αλ. Τσίπρα ο Ολάντ

Μοσκοβισί: Δεν υπάρχει θέμα ρήξης με την Αθήνα

Έτοιμος να συνομιλήσει με τον Αλέξη Τσίπρα ώστε «να εξευρεθούν λύσεις» εμφανίζεται ο Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος έχει προσκαλέσει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Παρίσι.

Όπως ανακοινώθηκε από τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης Στεφάν Λε Φολ, στόχος είναι να βρεθεί μια ημερομηνία πριν από το προσεχές Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, το οποίο θα διεξαχθεί στις 12 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, στη συνάντηση αναμένεται να «συζητηθεί με σφαιρικό τρόπο» το σύνολο των ζητημάτων τα οποία εγείρει η ελληνική πλευρά, όπως αυτό της ανάπτυξης και του χρέους, θέματα τα οποία «οπωσδήποτε πρέπει να εξεταστούν».

Η Γαλλία, πρόσθεσε, είναι «διατεθειμένη να συζητήσει, να διαπραγματευθεί, να εμπλακεί σε έναν διάλογο ο οποίος θα επιτρέψει να εξευρεθούν λύσεις», παρότι σήμερα, όπως επισήμανε, «δεν γίνονται συζητήσεις που να αφορούν την διαγραφή του χρέους της Ελλάδας».

Ο Λε Φολ υπενθύμισε τη θέση της Γαλλίας για τις δύο αρχές στις οποίες πρέπει να βασιστεί η συζήτηση. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι χρειάζεται «αλληλεγγύη έναντι της Ελλάδας και του ελληνικού λαού», αλλά ταυτόχρονα απαιτείται υπευθυνότητα από τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης και ιδίως «σε ό,τι αφορά τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει το ελληνικό κράτος».

Ο Ολάντ έχει ήδη τονίσει ότι «οι δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί» από το ελληνικό κράτος «πρέπει να τηρηθούν».

Μοσκοβισί: Δεν υπάρχει θέμα ρήξης με την ΑθήναΜοσκοβισί: Δεν υπάρχει θέμα ρήξης με την Αθήνα


Δεν υπάρχει θέμα ρήξης με την Αθήνα και την  Ευρωπαϊκή Επιτροπή τόνισε ο Επίτροπος Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, αποκλείοντας ένα τέτοιο ενδεχόμενο. «Η Επιτροπή και η Ε.Ε. είναι διατεθειμένες να έχουν λιγότερο παρεμβατικές ανταλλαγές απ' ό,τι στο παρελθόν, πιο ευέλικτες μορφές συνεργασίας»  με την Αθήνα επισήμανε επίσης ο Επίτροπος.

«Η Επιτροπή βοηθάει και θέλει να συνεχίσει να βοηθάει την Ελλάδα. Δεν υπάρχει ζήτημα, από την άποψη αυτή, να υπάρξει ρήξη», τονίζει ο Μοσκοβισί, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Le Parisien/Aujourd'hui en France.

«Το ήδη υφιστάμενο πρόγραμμα αρωγής προς την Ελλάδα παρατάθηκε κατά δύο μήνες. Πρέπει να το αξιολογήσουμε. Θα δούμε μαζί με την ελληνική κυβέρνηση σε ποιες συνθήκες θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην αξιολόγηση αυτή, παραμένοντας πάντα στο πλευρό της Ελλάδας», σημειώνει ο σοσιαλιστής πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας.

«Αυτό που θέλουμε οι μεν και οι δε είναι μια Ελλάδα που ανακάμπτει, που δημιουργεί ανάπτυξη και θέσεις εργασίας, που μειώνει τις ανισότητες, που μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του χρέους της και που παραμένει στη ζώνη του ευρώ», καταλήγει ο Πιέρ Μοσκοβισί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: