Θερμή τηλεφωνική επικοινωνία είχαν Ομπάμα και Τσίπρας, καθώς ο Αμερικανός Πρόεδρος τηλεφώνησε στον πρωθυπουργό, για να τον συγχαρεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μαξίμου, ο Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε την υποστήριξή του στις προσπάθειες της νέας ελληνικής κυβέρνησης, να ξεφύγει η χώρα από την πολιτική της λιτότητας και τις συνέπειές της, καθώς και να ενισχυθεί η ανάπτυξη. Προς τούτο, εξέφρασε την επιθυμία του να υπάρξει συνεργασία μεταξύ των υπουργών Οικονομικών των δύο χωρών.

Ο Αμερικανός πρόεδρος πρόσθεσε ότι η πορεία της Ελλάδας το επόμενο διάστημα, θα έχει αντίκτυπο σε όλη την Ευρώπη, η οποία πρέπει επίσης να κινηθεί μακριά από τις πολιτικές λιτότητας και να υιοθετήσει μια ισχυρή αναπτυξιακή ατζέντα, κάτι που -άλλωστε- έχουν ήδη κάνει οι ΗΠΑ.

Τέλος ο Μπ. Ομπάμα -όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ- συνέστησε στον Αλέξη Τσίπρα να ξεκουραστεί μετά την εκλογική εκστρατεία γιατί θα χρειαστεί δυνάμεις για την συνέχεια.

"Είναι δύσκολο, λόγω των συνθηκών", του απάντησε ο πρωθυπουργός, αλλά ο Αμερικανός Πρόεδρος επέμεινε ότι πρέπει να βρει χρόνο και να ξεκουραστεί, λέγοντας: «Κι εγώ νέος ξεκίνησα και τώρα έγιναν γκρίζα τα μαλλιά μου»...