Αλλαγή πολιτικής, στο επίκεντρο της οποίας θα βρεθεί «ο αδύναμος άνθρωπος», προανήγγειλε ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στην ανάγκη για κοινωνική δικαιοσύνη, ενώ τόνισε ότι θα υπάρξει αλλαγή πολιτικής, χωρίς να ξεχαστεί το Σύνταγμα και το κράτος δικαίου. «Η Δικαιοσύνη πρέπει να είναι στο πλευρό των αδυνάτων. Έχει ως χαρακτηριστικό την αυστηρότητα αλλά και την επιείκεια» επισήμανε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε, «το υπουργείο έχει πολύ σημαντικό έργο, ούτως ή άλλως για την χώρα, τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου, αλλά τώρα το έργο είναι πολύ βαρύτερο με τις συνθήκες της κρίσης. Υπάρχει ανάγκη για κοινωνική δικαιοσύνη, αφού πολύς κόσμος είναι σε δύσκολη θέση, υπάρχουν πολλοί φτωχοί άνθρωποι».

Από την πλευρά του, ο απερχόμενος υπουργός, Χαράλαμπος Αθανασίου αναφέρθηκε στα τεράστια οικονομικά και θεσμικά προβλήματα που αντιμετώπιζε η κυβέρνηση και έφτασε σχεδόν στο χείλος του γκρεμού, αλλά με τις θυσίες του ελληνικού λαού και τις προσπάθειες του τέως πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά διατηρήθηκε η χώρα στην ευρωζώνη. Ακόμα, ο κ. Αθανασίου αναφέρθηκε στο νομοθετικό έργο του υπουργείου και τα εκκρεμή νομοθετήματα, ενώ τόνισε ότι το έργο του υπουργείου υλοποιήθηκε παρά τις μεγάλες ελλείψεις στο προσωπικό του.