«Το ελληνικό κράτος έχει συνέχεια, δεν θα έχει συνέχεια η αυτοτροφοδοτούμενη κρίση των τελευταίων ετών». Με αυτή την φράση σαν κεντρικό μήνυμα, παρέλαβε το υπουργείο Οικονομικών  ο νέος υπουργός Γ. Βαρουφάκης.
Σηματοδοτώντας την συνέχεια του ελληνικού κράτους μίλησε "για μια νέα συμφωνία - γέφυρα μεταξύ των προηγούμενων προγραμμάτων της Ελλάδας και της νέας συμφωνίας με Ε.Ε., ΕΚΤ και ΔΝΤ".

Αναφέρθηκε στις επαφές που έχει ήδη με τους Ευρωπαίους ομολόγους του, επικεντρώθηκε στη συνάντηση με τον επικεφαλής του Eurogroup, κ. Γερούν Ντάισελμπλουμ, που θα έρθει την Παρασκευή στην Αθήνα, λέγοντας ότι θα καταστήσουν σαφές ότι "δεν υπάρχει καμία μονομαχία μεταξύ Αθήνας και Ευρώπης και καμία απειλή".

Ο Γ. Βαρουφάκης τόνισε ότι η φιλοσοφία της κυβέρνησης είναι να γυρίσουν τρεις σελίδες:


1) θα αλλάξει η λογική της αυτοτροφοδοτούμενης κρίσης,
2) θα αλλάξει η λογική της λιτότητας.
3) Θα αλλάξει η λειτουργία του υπουργείου Οικονομικών. Θα ενεργοποιηθεί και θα αξιοποιηθεί το υπηρεσιακό προσωπικό και δεν θα υπάρξει ούτε κομματικός στρατός, ούτε σύμβουλοι.

«Είμαστε υπέρ του λιτού βίου» ξεκαθάρισε "αλλά όχι υπέρ της πυραμιδικής λιτότητας που πετσοκόβει εισοδήματα και φορτώνει χρέη". Μάλιστα δήλωσε ότι η αρχή θα γίνει από το υπουργείο Οικονομικών με την εξοικονόμηση πόρων και τη μείωση δαπανών για συμβούλους ώστε να επαναπροσληφθούν οι καθαρίστριες.

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι «έχουμε προτάσεις για ένα πανευρωπαϊκό new deal» και πρόσθεσε ότι έχει ήδη μιλήσει με τον Γάλλο ομόλογό του κ. Σαπέν, με τον οποίο θα συναντηθούν τη Δευτέρα ή Τρίτη, αλλά και με τον Ιταλό ομόλογό του κ. Παντοάν με τον οποίο θα συναντηθεί τις επόμενες ημέρες.

Όσο για τα δημοσιεύματα του ξένου Τύπου τόνισε «οι ξένοι δημοσιογράφοι αρέσκονται σε ιστορίες φαρ ουέστ. Είναι ελκυστικά τα αφηγήματα αυτά. Αλλά με τον Ντάισελμπλουμ συμφωνήσαμε να αποδομήσουμε αυτά τα αφηγήματα του ξένου Τύπου».

Ευχαριστώντας τον απερχόμενο υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, δήλωσε ότι "ο κ. Χαρδούβελης έκανε ήταν ό,τι ήταν δυνατόν, αλλά η λογική του προγράμματος δεν τού επέτρεπε περισσότερα".

Από την πλευρά του ο κ. Χαρδούβελης δήλωσε ότι προσπάθησε να είναι χρήσιμος και όχι ευχάριστος ως υπουργός και για αυτό το τελευταίο διάστημα δέχτηκε τα πυρά και της Δεξιάς και της Αριστεράς. Στο πλαίσιο αυτό προειδοποίησε ότι οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας είναι πολύ έντονες ειδικά τον Μάρτιο και δεν υπάρχει πολυτέλεια καθυστέρησης έως τον Ιούνιο καλώντας τη νέα κυβέρνηση να ζητήσει παράταση του υφιστάμενου προγράμματος. Βέβαια, είπε ότι το άγχος αυτό το μεταφέρει στον νέο υπουργό, ευχόμενος στη νέα κυβέρνηση να πετύχει γιατί το θέλει όλος ο κόσμος και το απερχόμενο οικονομικό επιτελείο.