Ούτε λέξη δεν είπε ο Αντ. Σαμαράς για Δημ. Αβραμόπουλο, παρόλο που οι φήμες οργιάζουν ότι θα προταθεί για Πρόεδρος Δημοκρατίας και θα τον ψηφίσουν αρκετοί από το κόμμα του. Καλλιεργεί την εντύπωση της αριστερής παρένθεσης για να μείνει γαντζωμένος στην ηγεσία του κόμματος, αν κια ηττηθείς οικτρά από το ΣΥΡΙΖΑ!

ΣΥΡΙΖΑ:  Εύλογα προκύπτει το ερώτημα, ο Αντ. Σαμαράς  ποια πλευρά θα στηρίξει στη διαπραγμάτευση που ήδη έχει ξεκινήσει


Μπόλικη κινδυνολογία είχε η επίσημη πρώτη του Αντώνη Σαμαρά ως αντιπολίτευση, με τον πρόεδρο της ΝΔ μετά τη συνεδρίαση της εκτελεστικής γραμματείας να οραματίζεται «δύσκολες στιγμές» για τον τόπο. Ο τέως πρωθυπουργός, ο οποίος έκανε γνωστό ότι για αντιπρόεδρος της Βουλής θα προταθεί ο Νικήτας Κακλαμάνης, ενώ γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και σημείωσε ότι δεν ήταν στην παράδοση - παραλαβή στο Μέγαρο Μαξίμου γιατί... δεν ήξερε αν θα είναι εκεί ο Αλέξης Τσίπρας. Προφήτευαε δε ότι "θα κληθούμε σύντομα να αναλάβουμε τις ευθύνες της χώρας"

Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι αναλαμβάνουν οι βουλευτές, Κυριάκος Μητσοτάκης, Άδωνις Γεωργιάδης και Γιάννης Βρούτσης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ απολογούμενος ουσιαστικά για την προεκλογική εκστρατεία φόβου του κόμματος, απάντησε ότι «δεν καλλιεργήσαμε φόβο, αλλά επισημάναμε τους κινδύνους και είπαμε την αλήθεια». Στη συνέχεια, αφού εκτίμησε ότι έρχονται δύσκολες στιγμές για τον τόπο, σημειώνοντας πως η Νέα Δημοκρατία θα κληθεί και πάλι  να «παίξει τον ιστορικό της ρόλο».


Αναφορικά με την παράδοση του Μεγάρου Μαξίμου ο ίδιος δήλωσε ότι στις προθέσεις του ήταν να παρευρεθεί τυπικά και υπογράμμισε ότι είχε τηλεφωνήσει ήδη από το προηγούμενο βράδυ στον Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να τον συγχαρεί για τη νίκη του και επέρριψε ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Σαμαράς δεν συνειδητοποίησε ακόμη ότι έχασε!

«Ο κ. Σαμαράς δείχνει ότι δεν έχει συνειδητοποιήσει τι ακριβώς συνέβη την περασμένη Κυριακή. Συνεχίζει να μιλά σα να μην έχει καταδικαστεί η πολιτική του από τον ελληνικό λαό», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Επιμένει στα ψέματα και την κινδυνολογία, παραμένοντας ο πιο θερμός υποστηρικτής της λιτότητας. Εύλογα προκύπτει το ερώτημα ποια πλευρά θα στηρίξει στη διαπραγμάτευση που ήδη έχει ξεκινήσει».