ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Το ΜΕΤΑ Αχαΐας καταγγέλλει την PRAKTIKER στο λαό της Αχαΐας για την αντεργατική συμπεριφορά της

Από πέρσι η PRAKTIKER μείωσε πάλι τις αποδοχές των εργαζομένων κατά 7% μέσω ατομικών συμβάσεων εργασίας τις οποίες επέβαλε με την απειλή των απολύσεων και της ανεργίας!



Ζητά παρέμβαση του Υπουργού Εργασίας Παν. Σκουρλέτη και της Επιθεώρησης Εργασίας – Ατομικές συμβάσεις εργασίας με απειλή απόλυσης


Παρέμβαση του Υπουργού Εργασίας Παν. Σκουρλέτη και της Επιθεώρησης Εργασίας,  ζητά το ΜΕΤΑ Αχαΐας στην εταιρεία PRAKTIKER, μετά τα γνωστό θέμα της εκβιαστικής μείωσης μισθών, που επιχειρεί η εταιρεία κατόπιν αποφάσεώς, για τους παλιούς εργαζομένους που πλησιάζουν στο όριο εξόδου στην σύνταξη κι ενώ είναι δεδομένη η θέση της κυβέρνησης για επαναφορά του κατώτατου μισθού στα πρότερα επίπεδα των 751 ευρώ!


Στην ανακοίνωση-καταγγελία του Μετώπου Ταξικής Ανατροπής (ΜΕΣΑ), ειδικότερα περιλαμβάνονται τα παρακάτω:

«Θορυβημένη από τις εξαγγελίες της νέας ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας περί επαναφοράς του θεσμού των ΣΣΕ και του κατώτερου βασικού μισθού στα 751 ευρώ, προσπαθεί να προκαταλάβει την κατάσταση μειώνοντας τις αποδοχές των εργαζομένων σε ποσοστά από 15% έως 20% !

Να σημειώσουμε ότι η εργοδοσία της  PRAKTIKER έχει εφαρμόσει στο προσωπικό της όλους τους μνημονιακούς αντεργατικούς νόμους που η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου πέρασε όλη την προηγούμενη περίοδο, ενώ από πέρσι μείωσε πάλι τις αποδοχές των εργαζομένων κατά 7% μέσω ατομικών συμβάσεων εργασίας τις οποίες επέβαλε με την απειλή των απολύσεων και της ανεργίας!

Είναι η ίδια Εταιρεία που αύξησε τα υπερκέρδη της, εν μέσω κρίσης, και ξεπερνούν τα 4 εκατομμύρια ευρώ!

Είναι η ίδια Εταιρεία που κατέχει ηγετική θέση στο χώρο του λιανεμπορίου!

Καλούμε τους εργαζόμενους της ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ να μην υποκύψουν στις πιέσεις και τους εκβιασμούς.

-        Ζητάμε από τον νέο Υπουργό Εργασίας να παρέμβει άμεσα.
-        Ζητάμε από την Επιθεώρηση Εργασίας προχωρήσει άμεσα σε ελέγχους στη PRAKTIKER.

Καλούμε το συνδικαλιστικό κίνημα της περιοχής μας να οργανώσει τη πάλη και την συμπαράσταση του προς τους εργαζόμενους της PRAKTIKER .

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΛΑΟ
ΤΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ PRAKTIKER ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: