ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Το βιολάκι του ο Γιούνκερ: Όχι διαγραφή χρέους, ναι σε ενδεχόμενες "τροποποιήσεις"

"Δεν τίθεται θέμα διαγραφής του ελληνικού χρέους. Οι άλλες χώρες μέλη της Ευρωζώνης δεν θα το δέχονταν", δηλώνει ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ σε συνέντευξη που δημοσιεύεται σήμερα στη γαλλική Figaro. "Είναι εφικτές ορισμένες ρυθμίσεις, αλλά αυτές δεν θα μεταβάλλουν θεμελιωδώς αυτά τα οποία ισχύουν", σημειώνει ωστόσο.


"Σεβόμαστε το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα, αλλά η Ελλάδα πρέπει επίσης να σεβαστεί τους άλλους, την κοινή γνώμη και τους κοινοβουλευτικούς στην υπόλοιπη Ευρώπη" υποστηρίζει ο Γιούνκερ.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν αναφέρεται ακόμη στη συνομιλία που είχε με το νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα την Δευτέρα, την επομένη της νίκης του στις βουλευτικές εκλογές. "Μου είπε ότι δεν θεωρεί τον εαυτό του κίνδυνο, αλλά πρόκληση για την Ευρώπη. Του απάντησα ότι η Ευρώπη δεν είναι κίνδυνος για την Ελλάδα, αλλά πρόκληση", λέει.

"Ο Αλέξης Τσίπρας κρίνει ότι η Ελλάδα δεν θα δεχθεί άλλη λιτότητα. Οι χώρες της Ευρωζώνης απαντούν ότι δεν θα υπάρξουν άλλες πιστώσεις εάν η Ελλάδα δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της", συνεχίζει ο Γιούνκερ, εκφράζοντας την ελπίδα η Ελλάδα να αποτελέσει έναν εταίρο που συμπεριφέρεται με "εποικοδομητικό" τρόπο στην ευρωζώνη και στην Ε.Ε. Τέλος, ο πρόεδρος της Κομισιόν διαβεβαιώνει ότι θέλει να αποφύγει "μια αμοιβαία καταστροφική ρήξη" της Ελλάδας με τους εταίρους της, αλλά και να δοθεί τέλος στην "πολιτική της υποταγής" της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: