ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

Κόκκινη ανατροπή ομολογεί για δεύτερη Κυριακή η ναυαρχίδα του Συγκροτήματος

Αν αντί για τίτλο εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ είχε αυτόν της ΑΥΓΗΣ, δύσκολα κανείς θα ξεχώριζε...


Εγκαταλελειμμένος ο υπό αναχώρηση πρωθυπουργός, προσάγεται στις κάλπες σήμερα 25η Ιανουαρίου για να υποστεί τα επίχειρα της εγκληματικής πολιτικής του!


Ωχριά μπροστά στο ΒΗΜΑ...
Κυριακή κοντή γιορτή λέει ο λαός μας και οι ανατροπές δεν έρχονται μόνο σε πολιτικό επίπεδο. Αυτών έχουν προηγηθεί οι ανατροπές στον εκδοτικό χώρο. Οι κολοτούμπες στον χώρο των ΜΜΕ έχουν πατέρα που λέγεται συγκρότημα Λαμπράκη. Τους ακολουθούν και οι νεότεροι εκδότες ή καναλάρχες, αφού ΜΜΕ θα πει μέσα που έχουν άμεση σχέση με το αναγνωστικό ή τηλεοπτικό κοινό και ως εκ τούτων το τηλεοπτικό, εκδοτικό προϊόν που παράγουν θα πρέπει να είναι άμεσα  συμβατό με το κοινό τους. 

Έτσι οι μεταλλάξεις των προτιμήσεών τους είναι φαινόμενο σύνηθες, κυρίως στις εποχές που το εκλογικό Σώμα παρουσιάζει ριζοσπαστικές απόψεις. 

Αντικαθίστανται πρόσωπα που έχουν ταυτιστεί με την παλιά γραμμή, θυσιάζονται θέσεις που πριν στήριζαν την πρότερη πολιτική κατάσταση και πετάγονται στον κάλαθο των αχρήστων αναλώσιμοι τηλεμαϊντανοί, που θα προκαλέσουν το κοινό στην νέα εποχή που εισέρχεται.

Αυτά όλα είναι γνωστά, ιδίως στους απασχολούμενους στον χώρο των συνήθων φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ, αλλά και σε όσους ασχολούνται με την πολιτική ως προσφορά στα κοινά. Και περισσότερο γνωστά στους παροικούντες την Αριστερά. Ή τουλάχιστον είναι υποχρέωση να τα γνωρίζουν όσοι πρωταγωνιστούν στην Αριστερά.

Για δεύτερη Κυριακή, επί παραδείγματι, κυκλοφορεί σήμερα το ΒΗΜΑ με πρωτοσέλιδο, που καλύπτει το 50% του χώρου και αναφέρεται σε συνέντευξη του Αλ. Τσίπρα,  για «Το σχέδιο για την επόμενη ημέρα». Και στις εσωτερικές σελίδες καταλαμβάνει το 4σέλιδο  8, 9, 10, 11.

Αντίστοιχα συνέντευξη του Αντ. Σαμαρά προαναγγέλλεται στην κορυφή της πρώτης σελίδας σε φάσα που καταλαμβάνει μόλις το 20%. Και στο εσωτερικό ένα δισέλιδο στις σελ. 6 και 7.

Το έργο αυτό το έχουμε ξαναδεί. Αρχής γενομένης από το 1963, όπου η στήριξη στο κέντρο έγινε πολιτική του συγκροτήματος. Μα και στο 1977, όταν το ΠΑΣΟΚ πήρα τα ’πάνω του, προαλειφόμενο για την κυβέρνηση του 1981. Μετά στις μέρες του ’89, που οι εκδότες παρέπεμπαν το άλγος του Παπανδρεϊσμού παρασύροντας και την αριστερά και κατόπιν στο Ειδικό Δικαστήριο, που τα πήραν όλα πίσω!

Κι αυτό γιατί με την στάση τους είχαν θεριέψει την Αυριανή που είχε φτάσει από έντυπο ελάχιστου κύρους να γίνει η εκλεκτή εφημερίδα του Αντρέα, στην οποία όλοι οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ είχαν προσφέρει σμύρνα και λίβανο στις σελίδες της.

Συμπέρασμα: Εγκαταλελειμμένος ο υπό αναχώρηση πρωθυπουργός, προσαγάγεται στις κάλπες της 25ης Ιανουαρίου για να υποστεί τα επίχειρα της εγκληματικής πολιτικής του! Της πολιτικής των μνημονίων, που όλοι όσοι σήμερα του γυρίζουν τις πλάτες την είχαν στηρίξει με τις γραφίδες τους. Κόντρα και εναντίον των λαϊκών διαθέσεων. Σε αντιπαράθεση και πόλεμο με τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ που δεν ελέγχουν και κυρίως με τα blogs, που έστω και με τις αδυναμίες άμεσης πρόσβασης στην ειδησεογραφία, όσοι –και δεν είναι λίγοι- αποκλείονταν από τα… έγκυρα ΜΜΕ, τύπου Ψυχράρη, Ντερμπεντέρη, Πορδοσάλτε, κυρίας Όλγας και άλλων χαμερπών- κατέφευγαν και θα καταφεύγουν, σε αυτά γιατί οι μπλόγκερς και τα blogs τους δεν φιλοδοξούν να γίνουν τα ΜΜΕ που αποκάλυψαν το αμερικανικό Γουώτερ γκέιτ ή το ιταλικό σκάνδαλο των Μούτο, Μοντάνια Μοντέζ.

Θέλουν απλά να εκφράσουν τις αγωνίες και την αγανάκτηση των όσων αναδίδονται από τον βούρκο της πολιτικής αστικών κομμάτων που μας κυβερνούν από το τέλος του Εμφυλίου, μέχρι σήμερα. Είναι αυτοί που δικαίως εξανίστανται όταν εν μέσω εξέγερσης της νεολαίας το 2008, για την αναίτια δολοφονία ενός άοπλου νέου, από το ένστολο κράτος, έβλεπαν την τότε Γραμματέα αριστερού και μάλιστα κομμουνιστικού Κόμματος να τους αποκαλεί προβοκάτορες και να δείχνει ως υποκινητή τον Αλέξη του ΣΥΡΙΖΑ, όταν μπροστά της είναι νωπή η δολοφονία ενός συνώνυμου συμμαθητή τους!

Ένα δισέλιδο για τον Αντ. Σαμαρά αφιερώνεται από το ΒΗΜΑ, του Σταύρου Ψυχάρη!

Ένα δισέλιδο για τον Αλέξη Τσίπρα στο ΒΗΜΑ την ίδια ημέρα σήμερα...

...και άλλο ένα δισέλιδο, ώστε να αποτελέσει 4σέλιδο η νέα γραμμή του συγκροτήματος!

Δεν υπάρχουν σχόλια: