ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024

Τα πίσω μπρος ο Μαρινάκης για την Κεφαλογιάννη

 

«Όταν μιλάμε για χρήματα του κρατικού προϋπολογισμού, ασχέτως αν αυτά είναι περισσότερα ή λιγότερα,  έστω και για 1 ευρώ  πρέπει να δείχνουμε αυξημένη προσοχή»

Δεν λένε να κοπάσουν οι αντιδράσεις στην κοινή γνώμη αλλά και εντός της ΝΔ για τα δεκάδες χιλιάδες ευρώ που δαπάνησε η Όλγα Κεφαλογιάννη για την ανακαίνιση του γραφείου της, με χαλιά μάλλινα, κι όλο μετάξι, αξίας 17.980 ευρώ. 

Και ακριβώς εξαιτίας των αντιδράσεων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Μαρινάκης άλλαξε ρότα και σε ραδιοφωνική του συνέντευξη «άδειασε» την Όλγα Κεφαλογιάννη ενώ μια ημέρα πριν είχε σπεύσει να την καλύψει.

Ο Παύλος Μαρινάκης χθες Πέμπτη (19/9) κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών παρείχε κάλυψη στην υπουργό εκθειάζοντας το έργο της και ισχυριζόμενος ότι «το υπουργείο Τουρισμού εξ αντικειμένου επενδύει στην εξωστρέφεια, δίνει μεγάλη σημασία στην εικόνα για τους προφανείς λόγους. Σίγουρα πρέπει να δείχνουμε ιδιαίτερη προσοχή όταν μιλάμε για χρήματα Ελλήνων φορολογούμενων».

Σήμερα άλλαξε ρότα και μιλά για «δέουσα προσοχή». Διότι: «Όταν μιλάμε για χρήματα του κρατικού προϋπολογισμού, ασχέτως αν αυτά είναι περισσότερα ή λιγότερα,  έστω και για 1 ευρώ  πρέπει να δείχνουμε αυξημένη προσοχή γιατί είναι λεφτά τα οποία δεν ανήκουν σε κανέναν μας, είναι λεφτά των Ελλήνων πολιτών αυτών που πληρώνουν φόρους».

 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου για την Όλγα Κεφαλογιάννη

Π.ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Επειδή υπάρχει ένα σημαντικό ποσοστό συμπολιτών μας που βγάζει πέρα δύσκολα, ευτυχώς μειώνεται αυτός είναι και ο στόχος το ’27 ότι πρέπει να μειωθεί περισσότερο, κάθε ευρώ το οποίο δαπανάται  από τον κρατικό κορβανά πρέπει να το προσέχουμε και να το τσεκάρουμε πάρα πολλές φορές για να μην φτάσουμε στο άλλο άκρο. Είναι δεδομένο ότι έχουν ανάγκες τα γραφεία κατά καιρούς αλλά αυτές οι ανάγκες όταν αποφασίζεται το πώς θα ικανοποιηθούν πρέπει να δείχνουμε επειδή δεν είναι δικά μας λεφτά, πολλαπλάσια προσοχή. Είναι κάτι το οποίο προκαλεί δικαίως κατά καιρούς αντιδράσεις από τους πολίτες, δεν πρέπει να αντιμετωπίζουμε με μειωμένο ενδιαφέρον αυτές τις αντιδράσεις. Είναι λογικό, οι πολίτες πληρώνουν φόρους και εισφορές. Η αλήθεια είναι ότι στην

μεγάλη εικόνα η κυβέρνηση αυτή έχει δείξει την μεγαλύτερη δυνατή σοβαρότητα. Είπα και άλλα πράγματα χθες δηλαδή πρέπει να δούμε και τη μεγάλη εικόνα για τον τουρισμό, δεν συνδέω το ένα θέμα με το άλλο, για να μην μηδενίζουμε τη δουλειά που έχει γίνει από ένα επιτελείο και την κα Κεφαλογιάννη. Νομίζω ότι έχει γίνει αντιληπτή η στάση μας είναι ένα μήνυμα και για το από εδώ και πέρα.   Όταν μιλάμε για χρήματα του κρατικού προϋπολογισμού, ασχέτως αν αυτά είναι περισσότερα ή λιγότερα,  έστω και για 1 ευρώ  πρέπει να δείχνουμε αυξημένη προσοχή γιατί είναι λεφτά τα οποία δεν ανήκουν σε κανέναν μας, είναι λεφτά των Ελλήνων πολιτών αυτών που πληρώνουν φόρους. 

ΔΗΜ: Άρα στέλνετε μήνυμα σε όλους τους υπουργούς να ειναι λίγο πιο μαζεμένοι 

Π.ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ:  Πριν και πάνω από όλα στον εαυτό μου. Όπως έχω πει  μηδενός εξαιρουμένου όλοι αξιολογούμαστε. Από αυτές τις θέσεις όλοι είμαστε περαστικοί, όλοι είμαστε προσωρινοί. Είμαστε όσο μας θέλει ο πρωθυπουργός και πριν και πάνω απ’ όλα όσο μας θέλουν οι πολίτες.

ΔΗΜ: Άρα θα ήταν καλύτερο να είχε αποφευχθεί αυτή η αγορά 

Π.ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ:  Εγώ δεν μπορώ να αξιολογήσω κάθε επιμέρους δαπάνη συνολικά για το γραφείο αλλά βλέποντας εκ των υστέρων τις αντιδράσεις η αλήθεια είναι ότι η φράση  να δείχνουμε την δέουσα προσοχή νομίζω ταιριάζει σε περιπτώσεις όπως η συγκεκριμένη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: