ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023

Απέραντο νεκροταφείο ζώων έγινε η Θεσσαλία!

Το Βίντεο περιέχει σκληρές εικόνες. Αποτελεί «γροθιά» στο στομάχι
 

Μόνο σπαραγμό μπορούν να προκαλέσουν οι σκληρές εικόνες που έρχονται από την Θεσσαλία μετά από τις πλημμύρες, αφού όσο υποχωρεί το νερό από τις περιοχές, τόσο αποκαλύπτονται οι ανυπολόγιστες καταστροφές που προκάλεσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα. 

Μαζί με τις ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν, βρίσκονται τα ζώα που ανυπεράσπιστα παραδόθηκαν στα επιθετικά νερά που κατέλαβαν πόλεις και χωριά ολόκληρα. 

Και ενώ ο υγειονομικός κίνδυνος χτυπάει «κόκκινο», πτώματα ζώων κείνται `απ’ άκρη σ’ άκρη, μετατρέποντας την Θεσσαλία σε ένα απέραντο νεκροταφείο ζώων. Δίπλα στα πεθαμένα ζώα στέκονται αυτά που βγήκαν ζωντανά από την ανείπωτη καταστροφή, ψάχνοντας τρόπο να επιβιώσουν. 

Σε βίντεο της Golden Movies καταγράφονται οι σπαρακτικές εικόνες από φάρμες στη Λάρισα. Νεκρά ζώα ανάμεσα σε άλλα που προσπαθούν να παραμείνουν ζωντανά χωρίς καθαρό νερό και τροφή, την στιγμή που ο περιβάλλων χώρος είναι ακόμη πλημμυρισμένος. 

Η παραμονή των σορών των αιγοπροβάτων, των χοίρων και όχι μόνο, για τόσες μέρες στα στάσιμα νερά, έχει εγείρει τρομακτικά ζητήματα δημόσιας υγείας στις πλημμυρισμένες περιοχές. 

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Διον. Σταμενίτη, η συγκέντρωση και η αποτέφρωση των νεκρών ζώων αποτελεί «πρώτη προτεραιότητα». 

Στην ενημέρωση που έλαβε χώρα νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι μέχρι τις 09:00 το πρωί σήμερα, έχουν δηλωθεί στον ΕΛΓΑ 38.000 νεκρά αιγοπρόβατα. Μέχρι εκείνη την ώρα, μόνο 15.750 κατάφερε να διαχειριστεί το υπουργείο μαζί με την περιφέρεια και τον δήμο. 

Σύμφωνα με τον κ. Σταμενίτη, όσον αφορά στα αιγοπρόβατα που βρίσκονται σε κλειστούς χώρους, η απομάκρυνσή τους είναι πιο δύσκολη λόγω των συνθηκών πρόσβασης.

Ωστόσο, όπως σημείωσε ο ίδιος, η διαχείρισή τους αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά τις επόμενες ώρες, γιατί η συνεχής υποχώρηση του φαινομένου δίνει σταδιακά μεγαλύτερη δυνατότητα εντοπισμού και πρόσβασης, και επειδή ενεργοποιούνται περισσότερα συνεργεία που συντονίζονται με την περιφέρεια και τους δήμους για να συμβάλουν στην διαδικασία. 

Όσον αφορά στους χοίρους, ο αριθμός που έχει δηλωθεί στον ΕΛΓΑ μέχρι την ώρα αναφοράς είναι 7.000 νεκρά ζώα. 3.600 ζώα έχουν διαχειριστεί τα συνεργεία μέχρι την ώρα αναφοράς και υπολογίζεται ότι μέχρι αύριο θα έχει ολοκληρωθεί η απομάκρυνση όλων των δηλωθέντων.

Νεκρά ζώα Θεσσαλία
SCREENSHOT/YOUTUBE/GOLDEN MOVIES


Δεν υπάρχουν σχόλια: