ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023

Οι πυρκαγιές δεν είναι παρά οι αιτίες των πλημμυρών

 


Έτσι κάθε τόσο η πολιτεία βρίσκεται προ οδυνηρών καταστάσεων. Οι πολίτες ζουν εικόνες αποκάλυψης και οι Ευρωπαίοι απορούν με τα κυβερνητικά μέτρα!

Η βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Β΄ αντιρόεδρος της Βουλής Όλγα Γεροβασίλη, επισημαίνει πως είναι ο 5ος χρόνος τώρα που η κυβέρνηση της ΝΔ χρησιμοποιεί την κλιματική κρίση ως συγχωροχάρτι για την απουσία στρατηγικής πρόληψης και αντιμετώπισης των καταστροφών που πλήττουν την χώρα. Κι αυτό με δεδομένο ότι ο φορέας της Πολιτικής Προστασίας καλείται να αντιμετωπίσει με περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ το χάος, ενώ τελεί από το 2020 σε αναστολή λειτουργίας, παραμένοντας χωρίς σχέδιο. Οι ευρωπαϊκοί πόροι είναι διαθέσιμοι και αρκετοί. Το σχέδιομκαι η διάθεση λείπουν.

Έτσι κάθε τόσο η πολιτεία βρίσκεται προ οδυνηρών καταστάσεων. Οι πολίτες ζουν εικόνες αποκάλυψης και οι Ευρωπαίοι απορούν με τα κυβερνητικά μέτρα.

Η χώρα φλέγεται ή και πνίγεται και η κυβέρνηση ανησυχεί για ντα πεντάστερα ξενοδοχεία, μήπως ξεμείνουν από γιοτ για τις κρουαζιέρες των πελατών τους. Οι οποίοι πελάτες τους τα θέλουν να τα έχουν προς χρήση αναπάσα στιγμή. Αρκεί να διατεθεί στους πεντάστερους ξενοδόχους τα ανάλογο κονδύλι από το ευρωπαϊκό κονδύλι Ανάκαμψης, κάμποσων εκατομμυρίων, που όμως είναι κομμάτι δύσκολο να δεχθούν οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι αυτήν την σπατάλη. Δηλαδή να αγοραστούν γιοτ με χρήματα που προορίζονται για τους μικροεπιχειρηματίες που υπέστησαν οικονομική καθίζηση στα χρόνια του κορονοϊού! Κια να τα έχουν αραγμένα τους περισσότερους μήνες μπροστά στα ξενοδοχεία τους ως άλλοι Αγούδημοι (Θεός σχορέστον) που ήθελε τα πλοία του να αράζουν στο πειραιώτικο λιμάνι, μπροστά από τα γραφεία του, να τα βλέπει!

Επιπροσθέτως είναι και το κακό προηγούμενο με τις εταιρείες ενοικιάσεως τουριστικών οχημάτων, που επιδοτήθηκαν από το χρήμα των φορολογουμένων για την αντικατάσταση και αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων κι αυτ΄ς αγόρασαν συμβατά πετρελαιοκίνητα, ενώ θα μπορούσαν να πουλήσουν τα ήδη πεπαλαιωμένα οχήματα και να αγοράσουν ηλεκτρικά, όπως υποχρεούνταν. Αυτό εάν δεν είναι κομπίνα, τι μπορεί να είναι;

Κι επειδή μιλάμε για περιβάλλον και τις συνέπειές του να επισημάνω ότι      όλο το ρεπερτόριο των αναφορών, από τα τηλεοπτικά κανάλια για τις πλημμύρες που πλήττουν την χώρα, βασίζεται στην αναπαραγωγή των τεκταινομένων χωρίς αναφορά στις αιτίες, που δεν είναι άλλες από τις πυρκαγιές που έχουν αποψιλώσει περιοχές σε περιαστικά δάση, με αποτέλεσμα να μην μπορούν αυτές οι περιοχές να συγκρατήσουν τα νερά και τις λάσπες που κατεβαίνουν και πνίγουν τα πεδινά!

Μετά το Πήλιο, την Αργαλαστή, το Βόλο, που βγήκε ο δήμαρχος Μπέος στους πλημμυρισμένους δρόμους, χωμένος ως το γόνατο στα λασπόνερα φωνάζοντας στους οδηγούς «που πάτε βρε;», ήρθε η σειρά της Αθήνας που αναπόφευκτα πλημμύρισε, αφού τα δάση στα βουνά κάηκαν. Όπως ακριβώς έγινε και στο Βόλο πέρυσι.

Κι αντί μίας πολιτικής πρόληψης, με κορμοδέματα κ.α. και μίας φιλοπεριβαλλοντικής διαπαιδαγώγησης, που θα περνά μέσα από την τηλεοπτική ενημέρωση, βλέπουμε τα ΜΜΕτης λίστας Πέτσα στην 107η θέση διεθνώς, να μας παραμυθιάζουν και να μοιρολογούν για τα δεινά μας, αλλά κουβέντα δεν βγάζουν για τις ευθύνες Μητσοτάκη και ΝΔ.

Αν μιλήσουν για πλημμύρες ως συνέπεια των πυρκαγιών στα δάση, τότε αναπόφευκτα οι ευθύνες θα πέσουν στην κυβέρνηση...

Γι αυτό απεταξάμην τον σατανά!   

Δεν υπάρχουν σχόλια: