ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2023

Με μουσικές νότες γέμισε χθες η πλατεία Κυδωνιάτη!

 


Ο Κωστής Παναγόπουλος, ο Χρήστος Ματσινόπουλος, ο Νίκος Χρονόπουλος, ο Γιώργος Αδαμόπουλος και η Ρώη Μυλωνά ξεσήκωσαν τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση για το αυγουστιάτικο φεγγάρι!


Ο Κωστής Παναγόπουλός, ο Χρήστος Ματσινόπουλος, ο Νίκος Χρονόπουλος, ο Γιώργος Αδαμόπουλος και η Ρώη Μυλωνά ξεσήκωσαν χθες βράδυ με τα τραγούδια και τους μουσικούς ήχους τους, το κοινό που βρέθηκε στην Πλατεία Κυδωνιάτη της συνοικίας Γηροκομειού.

Ο λόγος ήταν προφανής, όπως τον είχε προαναγγείλει ο πολιτιστικός σύλλογος Παναγία Γηροκομίτισσα, αφού  αφορούσε ωδή στο αυγουστιάτικο φεγγάρι, την τελευταία νύχτα του μήνα.

Ένα φεγγάρι, που παιχνιδίζοντας με την επιθυμία των παρόντων, άργησε να φανεί, έδωσε όμως τελικά παρών αργότερα από τις 9 μμ, που ήταν το ραντεβού και κράτησε συντροφιά στους συμμετέχοντες μέχρι αργά την πρωινή ώρα της εισόδου στην πρώτη ημέρα του φθινοπώρου.

Κι ωστόσο αυτό δεν φάνηκε να χαλά την διάθεση του κόσμου, που συνέχιζε να συρρέει, μέχρι σημείου όπου ξεπεράστηκαν οι προσδοκίες των διοργανωτών του Συλλόγου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό της δραστήριας προέδρου Ντίνας Παπάκου, που ενημέρωσε, ότι ο προσφυγικός συνοικισμός Γηροκομειού ξεκίνησε ως Αγροτικός, διαφέροντας από τους άλλους συνοικισμούς της Πάτρας και μίλησε για το πλησίασμα της γεωγραφικής απόστασης της Σελήνης από την Γη, το μπλε φεγγάρι όπως λέγεται, την ημέρα αυτή, στο πιο κοντινό σημείο του πλανήτη μας, κάτι που συνέβη πάλι το 1993 και   που θα επαναληφθεί το 2038!

Και ακριβώς επειδή τα αστροφυσικά νούμερα μετρούνται με χιλιάδες έτη φωτός (η σχετική ταχύτητα είναι 3.200 m/secont) αριθμοί που ζαλίζουν, οι φίλοι του φεγγαριού προτίμησαν τους σχετικούς μελοποιημένους στίχους, για το φεγγάρι σε εκτέλεση της λαϊκής ορχήστρας, που αγόγγυστα, χωρίς να κατέβει ούτε λεπτό από το πάλκο, έπαιζε τραγούδια αφιερωμένα στην πανσέληνο και άλλους στίχους, που γέμισαν ρομαντικές νότες την νυκτερινή ατμόσφαιρα.

Φυσικά συνοδευόμενους  από σουβλάκι, που χθες ακριβώς για τις ανάγκες της βραδιάς η τιμή του διατηρήθηκε σταθερά χαμηλά από τους διοργανωτές, --εν αντιθέσει με την αναμενόμενη ληστρική τιμή, για την οποία μας προϊδεάζουν τα παπαγαλάκια του Μαξίμου-- ενώ οι συμμετέχοντες με τις παραγγελίες τους σεγκοντάριζαν την πυρά στις ψησταριές, που δούλευαν ασταμάτητα όλο το βράδυ κι έσβηναν την τσίκνα στο στομάχι τους με την κατανάλωση μπύρας, συνδυάζοντας το λαϊκό έδεσμα με την συνοδεία ζύθου.

Οι χοροί που είχαν ξεκινήσει από νωρίς κορυφώθηκαν με το πέρασμα της ώρας, κάνοντας χορευτές να στροβιλίζουν σε ρυθμούς λαϊκούς, δημοτικούς, αλλά και ελαφρούς του ελληνικού ρεπερτορίου, που κράτησαν το κέφι και την ζωντάνια μέχρι αργά.


Και αφού διανύουμε προεκλογική περίοδο, υποψήφιοι έδωσαν παρών από όλα τα ψηφοδέλτια, τους οποίους ανήγγειλε ανεξαιρέτως ο Ντίνα Παπάκου, αλλά και από τον χώρο του Κοινοβουλίου με παρόντα τον γιατρό Ανδρέα Παναγιωτόπουλο, τον θυμόσοφο, διακεκριμένο για τις ικανότητές του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που ήρθε κατευθείαν μετά την παρουσία του στην εκδήλωση του υποψηφίου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανου Τζουμάκα, στο αίθριο Σάντα Ρόζα Πάτρας.

Επίσης παρών έδωσαν αντιδήμαρχοι του δήμου Πατρέων, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, που τίμησαν δεόντως την πίστα του χορού και άλλοι πολλοί.

Παράλληλα δόθηκε η ευκαιρία, στα διαλείμματα, για σχολιασμό της συμμετοχής του καθενός στο ψηφοδέλτιο της αρεσκείας του, δίνοντας λαβές συζήτησης για την προτίμηση, που όμως ξεπερνιόντουσαν, από την... αταξική διάθεση για διασκέδαση,  με ένα βιαστικό «καλή επιτυχία»!

Γενικά θα μπορούσε να πει κανείς ότι ήταν μία αξέχαστη βραδιά διασκέδασης, όπως ακριβώς ξέρουν να την διοργανώνουν οι υπεύθυνοι του Συλλόγου Γηροκομειού  κάθε χρόνο, ενώ τα φωτογραφικά φλας δούλευαν ασταμάτητα αποτυπώνοντας  στιγμές απείρου κάλλους!


Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση του δασκάλου   Dennis Travlos, που παραβρέθηκε με τον Nikos Kanellakis και τρεις συντρόφους ακόμη, που σημείωσε:·

«Οι γειτονιές της πόλης έχουν ζωή. Έχουν ανθρώπους δραστήριους, έχουν ανθρώπους με αγωνίες και ενδιαφέρον για τον τόπο τους.

Πάτρα δεν είναι μόνο το ιστορικό κέντρο.

Και οι γειτονιές μας αξίζουν περισσότερα. Όπως και σύλλογοι που προσπαθούν να δώσουν μια διέξοδο, μια ανάσα στους κατοίκους χρειάζονται την στήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Πολλά συγχαρητήρια στο Πολιτιστικό Σύλλογο και την πρόεδρο Ντινα Παπακου για τον κόπο τους.

Χρειάζονται πολλές εργατοώρες για να γίνουν τέτοιες εκδηλώσεις, χωρίς κανένα προσωπικό όφελος, παρά μόνο ηθική ικανοποίηση».

 

Αλλά και η Pinelopi Alivizatou έγραψε: · 


«Και πήγαμε και περάσαμε πολύ όμορφα, απολαύσαμε μουσική και τραγούδια, σουβλάκια και μπύρες, πολύ καλή οργάνωση και κυρίως, μεγάλη ανταπόκριση από τους κατοίκους της συνοικίας. Στον ουρανό η πανσέληνος απολάμβανε μαζί μας την όμορφη βραδιά!!! Ντίνα Παπάκου συγχαρητήρια και του χρόνου!».

 



Δεν υπάρχουν σχόλια: