ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023

Επικοινωνιακή απάτη του Μαξίμου τα 2,25 δισ. ευρώ

Μητσοτάκης
(ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Την κοροϊδία με τα ευρωπαϊκά κονδύλια ύψους 2,25 δισ. ευρώ για την αποκατάσταση των καταστροφών από την πολύνεκρη κακοκαιρία Daniel που ανακοινώθηκαν στο πλαίσιο της συνάντησης του Κυρ. Μητσοτάκη με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν  επιβεβαίωσαν από το Μέγαρο Μαξίμου.

Κυβερνητικές πηγές ομολογούν ότι πρόκειται για κονδύλια που απέτυχε να αξιοποιήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλά και για ανακατεύθυνση πόρων στα ήδη υπάρχοντα χρηματοδοτικά εργαλεία. Συγκεκριμένα, από το Μαξίμου σημειώνουν ότι «η συζήτηση που διεξήχθη με την Επιτροπή άνοιξε το δρόμο για τη παροχή ευελιξίας στις επιλεξιμότητες, ώστε να διευκολυνθεί η απορρόφηση κονδυλίων ύψους 2,25 δισ. ευρώ προς σκοπούς αποκατάστασης των φυσικών καταστροφών και δημιουργία νέων υποδομών από τρία χρηματοδοτικά εργαλεία: (α) τα κονδύλια του ΕΣΠΑ 2014-2020 που δεν θα μπορούσαν να απορροφηθούν για άλλους σκοπούς και θα διατεθούν έως τις 31/12/2023 (υπολογίζεται ύψους 250 εκατ. ευρώ), (β) την εκ νέου αναθεώρηση του Ταμείου Ανάκαμψης με συμπερίληψη έργων ύψους 500 εκατ. ευρώ προς αποκατάσταση υποδομών και (γ) το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027 με επιλέξιμα έργα ύψους 1,5 δισ. ευρώ που θα διατεθούν τα αμέσως επόμενα έτη».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές από το Μαξίμου, «μόλις καταγραφεί το ύψος της ζημίας, η χώρα θα αιτηθεί επιπλέον χρήματα από το αγροτικό αποθεματικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο μπορεί να διαθέσει έως 400 εκατ. ευρώ, αναλόγως του ύψους της τελικής ζημίας».

Την επικοινωνιακή απάτη της κυβέρνησης Μητσοτάκη ανέδειξε ο Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος σημείωσε ότι «οι συναντήσεις του πρωθυπουργού με ευρωπαίους αξιωματούχους και οι δηλώσεις για 2,25 δις ευρώ από την ΕΕ δεν αφορούν νέους πόρους. Αφορούν την αξιοποίηση κονδυλίων που η χώρα είχε στη διάθεση της κ το επιτελικό κράτος δεν μπόρεσε να τα αξιοποιήσει».

 




«Πρόκειται για πόρους ΕΣΠΑ 2014-2020 που κινδύνευαν να χαθούν λόγω μη αξιοποίησής τους από την κυβέρνηση ΝΔ και για ανακατεύθυνση πόρων στα ήδη υπάρχοντα χρηματοδοτικά εργαλεία (Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, νέο ΕΣΠΑ, ΚΑΠ)» υπενθυμίζει ο Αλέξης Χαρίτσης.

«Για μια ακόμα φορά ο κύριος Μητσοτάκης επενδύει στη δημιουργία εντυπώσεων. Λογικό αφού έχει αποτύχει παταγωδώς στο σχεδιασμό και υλοποίηση δημοσίων υποδομών και έργων πρόληψης της καταστροφής» σχολιάζει αιχμηρά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: