ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τους περιφερόμενους εκπαιδευτικούς



13 βουλευτές φέρνουν το θέμα στη Βουλή - Επιστολή της Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας, προς την Υπ. Παιδείας, για τα οδοιπορικά των εκπαιδευτικών

Κοινοβουλευτική αναφορά προς την Υπουργό Παιδείας κατέθεσαν με πρωτοβουλία των βουλευτών Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Κώστα  Μάρκου και Σίας Αναγνωστοπούλου 11 βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, σχετικά με την επιστολή της Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας με αντικείμενο τα οδοιπορικά των εκπαιδευτικών.

Με την επισ΄τολή αυτή η Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας καταγγέλλει τη λογική του εκπαιδευτικού – «λάστιχο» που περιφέρεται από σχολείο σε σχολείο με εντολή της Υπηρεσίας και υποβάλλει τα αιτήματά της προς το αρμόδιο Υπουργείο.

Είναι σαφές ότι η ακρίβεια και η άνοδος του πληθωρισμού, που ταλανίζουν μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας, έχουν εντείνει σε μεγάλο βαθμό την μισθολογική υποβάθμιση των εκπαιδευτικών. Ιδίως δε των μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών που διδάσκουν ακόμη και σε πέντε σχολεία εβδομαδιαίως και είναι υποχρεωμένοι να βάζουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη κάθε εβδομάδα για να γεμίσουν το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου τους  για τις ανάγκες της υπηρεσίας.

Για το λόγο αυτό το αρμόδιο Υπουργείο οφείλει να προχωρήσει σε άμεση αύξηση της χιλιομετρικής αποζημίωσης για την κάλυψη των οδοιπορικών σε εκπαιδευτικούς που μετακινούνται για να συμπληρώσουν το ωράριό τους ή να ανταποκριθούν σε άλλες υποχρεώσεις, αλλά και να μεριμνήσει για την καταβολή των οδοιπορικών σε μηνιαία βάση.

 

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

Αναφορά

προς την κ. Υπουργό Παιδείας

Θέμα: «Επιστολή της Α’ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ για τα οδοιπορικά των εκπαιδευτικών».

 

Οι βουλευτές Αχαΐας Κώστας Μάρκου και Αθανασία [Σία] Αναγνωστοπούλου καταθέτουν ως αναφορά την Επιστολή της Α’ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ σε σχέση με τα οδοιπορικά των εκπαιδευτικών.

Με την επιστολή της αυτή, η Α’ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ καταγγέλλει τη λογική του εκπαιδευτικού – «λάστιχο» που περιφέρεται από σχολείο σε σχολείο με εντολή της Υπηρεσίας και απαιτεί:

  • Να μην υπηρετεί κανένας εκπαιδευτικός σε περισσότερες από δύο σχολικές μονάδες και να καλύπτονται τα έξοδα μετακίνησης.
  • Να μην υποχρεώνεται ο εκπαιδευτικός να μετακινηθεί από το ένα σχολείο στο άλλο εντός της ίδιας ημέρας. Σε περίπτωση που αυτό δεν είναι δυνατό να πραγματοποιηθεί, να προβλέπεται ικανός χρόνος για τη μετάβασή του από τη μία σχολική μονάδα στην άλλη και η Υπηρεσία να αναγνωρίσει ότι ο εν λόγω εκπαιδευτικός βρίσκεται στο προαναφερθέν χρονικό διάστημα σε υπηρεσία.
  • Την αύξηση της χιλιομετρικής αποζημίωσης για την κάλυψη των οδοιπορικών για εκπαιδευτικούς που μετακινούνται για να συμπληρώσουν το ωράριό τους ή να ανταποκριθούν σε άλλες υποχρεώσεις (επιτηρήσεις πανελλαδικών εξετάσεων, βαθμολογικά κέντρα κλπ).
  • Την άμεση καταβολή των οδοιπορικών σε μηνιαία βάση και όχι δύο φορές τον χρόνο, όπως γίνεται σήμερα.

Επισυνάπτεται η σχετική επιστολή.

Παρακαλούμε για την άμεση εξέταση της Αναφοράς μετά της Επιστολής, για την απάντηση και τις σχετικές σας ενέργειες καθώς και για την ενημέρωσή μας.

Αθήνα, 30.11.2022

Οι βουλευτές που καταθέτουν

Μάρκου Κώστας

Αναγνωστοπούλου Αθανασία [Σία]

Αλεξιάδης Τρύφων

Βαρδάκης Σωκράτης

Μάλαμα Κυριακή

Μωραΐτης Θάνος

Παπαδόπουλος Αθανάσιος (Σάκης)

Παπαηλιού Γεώργιος

Πούλου Παναγιού

Φίλης Νικόλαος

Χρηστίδου Ραλλία

 

Η επιστολή της Α ΕΛΜΕ Αχαΐας για τα οδοιπορικά των συναδέλφων, προς την υπ. Παιδείας κα Κεραμέως

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Α΄ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ
ΣΧΟΛ. ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ 6ου και 11ου ΓΕΛ, ΝΟΡΜΑΝ 57, ΠΑΤΡΑ

(Είσοδος από Φαβιέρου)
mail:aelmeahaias@gmail.comhttps://aelmeahaias.wordpress.com

 

Πάτρα, 27/11/2022

Πάγια θέση του εκπαιδευτικού κινήματος, όπως και της Α ΕΛΜΕ Αχαΐας, είναι να μην υπηρετεί κανένας εκπαιδευτικός σε περισσότερες από δύο σχολικές μονάδες. Είναι δεδομένο ότι ο εκπαιδευτικός πρέπει να είναι στενά συνδεδεμένος με το σχολείο του, να εντάσσεται λειτουργικά, ώστε να γνωρίζει τους μαθητές του και τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν στο σχολικό χώρο.

Αντ’ αυτού, παρατηρείται το απαράδεκτο φαινόμενο μεγάλο ποσοστό των υπηρετούντων εκπαιδευτικών να μετακινούνται από τρία έως πέντε σχολεία εντός της εβδομάδος, ενώ έχει γίνει καθεστώς η μετακίνησή τους από σχολείο σε σχολείο εντός της ίδιας ημέρας. Επιπρόσθετα, για μετακινήσεις, εντός του ίδιου δήμου, οι εκπαιδευτικοί δεν λαμβάνουν οδοιπορικά έξοδα, παρά το γεγονός ότι μετακινούνται καθημερινά πολλά χιλιόμετρα από το ένα σχολείο στο άλλο. Το απαράδεκτο αυτό εργασιακό καθεστώς που  επιβάλλει το Υπουργείο Παιδείας έχει ως αποτέλεσμα οι προαναφερόμενοι εκπαιδευτικοί να βρίσκονται σε συνεχές καθεστώς πίεσης από την υπηρεσία, αφού τους παρέχεται ελάχιστο χρονικό διάστημα για να μεταβούν από το ένα σχολείο στο άλλο. Επιπρόσθετα, η  συγκεκριμένη τακτική που ακολουθεί η διοίκηση έχει ως συνέπεια τη  φθορά των αυτοκινήτων των συναδέλφων και στη χειρότερη περίπτωση, όπως παρατηρείται την πρόκληση αυτοκινητιστικών ατυχημάτων. Θα πρέπει ιδιαίτερα να επισημανθεί το γεγονός ότι ο χρόνος μετακίνησης του εκπαιδευτικού από σχολείο σε σχολείο αυθαιρέτως δεν θεωρείται από την υπηρεσία ως χρόνος υπηρεσίας,  με αποτέλεσμα να μην θεωρούνται οι συνάδελφοι της ανωτέρω κατηγορίας ως «παθόντες εν υπηρεσία». Φυσικά η υπηρεσία δεν λαμβάνει υπόψη ότι ο εκπαιδευτικός είναι δυνατόν να μην έχει ιδιόκτητο αυτοκίνητο, για να μετακινηθεί από το ένα σχολείο στο άλλο όπως εντέλλεται, και με δεδομένο ότι η μετακίνηση ιδιαίτερα στην επαρχία είναι προβληματική.

Το ΔΣ της Α ΕΛΜΕ Αχαΐας καταγγέλλει τη λογική του εκπαιδευτικού – «λάστιχο» που περιφέρεται από σχολείο σε σχολείο με εντολή της Υπηρεσίας.

Απαιτούμε:

·         Να μην υπηρετεί κανένας εκπαιδευτικός σε περισσότερες από δύο σχολικές μονάδες. Οικονομική κάλυψη των εξόδων μετακίνησης.

·         Να μην υποχρεώνεται ο εκπαιδευτικός να μετακινηθεί από το ένα σχολείο στο άλλο εντός της ίδιας ημέρας. Σε περίπτωση που αυτό δεν είναι δυνατό να πραγματοποιηθεί, να προβλέπεται ικανός χρόνος για τη μετάβασή του από τη μία σχολική μονάδα στην άλλη και η Υπηρεσία να αναγνωρίσει ότι ο εν λόγω εκπαιδευτικός βρίσκεται στο προαναφερθέν χρονικό διάστημα σε υπηρεσία.

·         Αύξηση της χιλιομετρικής αποζημίωσης για την κάλυψη των οδοιπορικών για εκπαιδευτικούς που μετακινούνται για να συμπληρώσουν το ωράριό τους ή να ανταποκριθούν σε άλλες υποχρεώσεις (επιτηρήσεις πανελλαδικών εξετάσεων, βαθμολογικά κέντρα κλπ).

·         Άμεση καταβολή των οδοιπορικών σε μηνιαία βάση και όχι δύο φορές τον χρόνο, όπως γίνεται σήμερα.

Οφείλει η πολιτεία επιτέλους να αναγνωρίσει το ρόλο των εκπαιδευτικών και να μην τους συμπεριφέρεται με τον απαξιωτικό τρόπο που αντιμετωπίζονται σήμερα.

Για το Δ. Σ.

Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γεν. Γραμματέας

                               Ψαρράς Σπυρίδων                                            Βασιλακόπουλος Φώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: