ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022

Εκδηλώσεις μνήμης αύριο στα Προσφυγικά και στου Μουρτζούχου

4-12-2008. Μνημόσυνο των «Πέτρινων Χρόνων», για τους πάνω από 250 εκτελεσμένους στο διάστημα της γερμανοϊταλικής Κατοχής!


Με διοργάνωσητου  Δήμου Πατρέων, του Πολιτιστικού Οργανισμού και  σε συνεργασία με τον Παμμικρασιατικό Σύνδεσμο Πατρών – Περιχώρων και την ΠΕΑΕΑ


28-2-1995, το αρχοντικό του Γιάννη Μουρτζούχου.

Με την εκδήλωση μνήμης για τους 250 και άνω εκτελεσθέντες στο κτήμα Μουρτζούχου, πίσω από ΚΕΤχ και στο «Μπλόκο των Προσφυγικών» που αναμφίβολα ήταν η πιο μαζική εκτέλεση αυτή της 4-12-1943 των ομήρων του μπλόκου των Προσφυγικών και της ευρύτερης περιοχής, με εκτέλεση των 84 αγωνιστών, στην πλειοψηφία τους ΕΠΟΝίτες, εκ των οποίων οι 63 ήσαν από τα Προσφυγικά, συν μία συναυλία αφιέρωμα στο «Αντάρτικο τραγούδι», και με την συμμετοχή της Μπάντας του Δήμου Πατρέων, ολοκληρώνονται το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου οι δράσεις που ξεκίνησε από τις 2 Οκτωβρίου ο Πολιτιστικός Οργανισμός και ο Δήμος Πατρέων, σε συνεργασία με τον Παμμικρασιατικό Σύνδεσμο Πατρών – Περιχώρων και την ΠΕΑΕΑ, οι οποίες είναι αφιερωμένες στην αντιφασιστική πάλη του Πατραϊκού λαού και την απελευθέρωση της πόλης από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής,

Αύριο Κυριακή 4 Δεκεμβρίου ο Δήμος  Πατρέων, ο Παμμικρασιατικός Σύνδεσμος Πατρών & Περιχώρων και η ΠΕΑΕΑ, διοργανώνουν τις παρακάτω εκδηλώσεις:

Σύμφωνα με το πρόγραμμα οι εκδήλωσης έχουν ως εξής:

10.30 π.μ. Εκδήλωση μνήμης - προσκλητήριο των νεκρών Ηρώων – Κατάθεση στεφάνων - Αγώνας δρόμου τιμής, και πορεία από την πλατεία Ελευθερίας προς το κτήμα «Μουρτζούχου».

Στην συνέχεια οι συμμετεχόντες ως Σώμα κατευθύνονται στο κτήμα Μουρτζούχου, όπου στις 11.30, ξεκινούν ομιλίες και ακολούθως τελείται κατάθεση στεφάνων στο εκεί μνημείο.

Την Τρίτη συναυλία με ανταρτκα τραγούδια στο «Απόλλων»

Την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου στις 8.00  το βράδυ, στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων» θα πραγματοποιηθεί συναυλία-αφιέρωμα στο «Αντάρτικο τραγούδι» με την Πατρινή σοπράνο Μαριάννα Μεσσαλά και την ορχήστρα της. Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει τραγούδια τα οποία ενέπνευσαν τη γενιά της Εθνικής Αντίστασης, του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ και της ΕΠΟΝ να ορθώσουν το ανάστημα πολεμώντας και τραγουδώντας. Η είσοδος στη συναυλία είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: