ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

Ειδήσεις από την περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας

 

Πρόταση αδελφοποίησης μεταξύ της ΠΔΕ και της Περιφέρειας Δυτικής Πομερανίας

 

Με τον πρέσβη της Πολωνίας, Artur Lompart, συναντήθηκαν την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2022 η Βουλευτής Αχαΐας, Χριστίνα Αλεξοπούλου και ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίων Ζαΐμης, στην Πρεσβεία της Πολωνίας, προκειμένου να συζητήσουν για την αδελφοποίηση μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με την Περιφέρεια Δυτικής Πομερανίας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κατόπιν σχετικού ενδιαφέροντος που εκδηλώθηκε. Έπειτα από συζήτηση και οι δυο πλευρές συμφώνησαν να προχωρήσει η διαδικασία αδελφοποίησης των δυο Περιφερειών.

Να θυμίσουμε πως τον Μάϊο 2022, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης είχε συναντηθεί με αντιπροσωπεία της Πρεσβείας της Πολωνίας με επικεφαλής τον Πρέσβη, Artur Lompart, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας της Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας - Ελβετίας, Βουλευτού Αχαΐας, Χριστίνας Αλεξοπούλου.

 «Προχωράμε σε επωφελείς διεθνείς συνεργασίες για την επιχειρηματικότητα με έμφαση στον τουρισμό, την αγροδιατροφή και την τεχνολογία αλλά και την σύσφιξη των πολιτιστικών σχέσεων των δυο περιοχών», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίων Ζαΐμης.

«Στο πλαίσιο ενίσχυσης της εξωστρέφειας πρέπει να προωθούνται τέτοιους είδους συνεργασίες που έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν απτά αποτελέσματα στην Αχαΐα και στη Δυτική Ελλάδα», επισήμανε μεταξύ άλλων η Βουλευτής Αχαΐας, Χριστίνα Αλεξοπούλου.

 

Συνάντηση Δ. Νικολακόπουλου με τον Σύνδεσμο προπονητών στίβου 

 

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού, Δημήτρης Νικολακόπουλος πραγματοποίησε συνάντηση με τον Σύνδεσμο Προπονητών Στίβου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων. Η συζήτηση  που αναπτύχθηκε ανάμεσα στον κ. Νικολακόπουλο και τους Γεώργιο Παπανδρεόπουλο (Πρόεδρος του συνδέσμου), Κωνσταντίνο Μπούσια (Γενικό Γραμματέα) είχε ως βασικό θέμα συζήτησης τον κλασικό αθλητισμό, προβλήματα αλλά και προοπτικές συνεργασίας και ανάπτυξης.

Ο κ. Παπανδρεόπουλος και ο κ. Μπούσιας γνωστοποίησαν στον Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού την λειτουργιά του συνδέσμου καθώς και τον σκοπό αυτού στην αναβάθμιση του κλασικού αθλητισμου. Ένα σημαντικό θέμα στο οποίο ζητήθηκε η συνδρομή της Περιφέρειας ήταν η οικονομική ενίσχυση των σωματείων στίβου όσον αφορά τις μετακινήσεις σε Πανελλήνιους αγώνες που θα πραγματοποιηθούν εκτός Περιφερείας Δυτικής Ελλάδας.

Επιπλέον και εξίσου σημαντικό ήταν το ζήτημα υπογραφής πρωτοκόλλου συνεργασίας ανάμεσα στο κεντρικό ΣΕΓΑΣ και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας το οποίο θα μπορούσε παράλληλα να ωφελήσει και να αναβαθμίσει κατά πολύ τον αθλητικό τουρισμό της περιοχής μας , η οποία από μόνη της διαθέτει τόσο τις καιρικές συνθήκες όσο και τις αθλητικές υποδομές ώστε να φιλοξενεί καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου προετοιμασίας εθνικών ομάδων και να πραγματοποιεί υψηλού επιπέδου αθλητικές διοργανώσεις στίβου.

Επιπρόσθετα διερευνήθηκε και η αρωγή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την αναβάθμιση των αθλητικών χώρων όπως το Παμπελοποννησιακό Στάδιο το γήπεδο Λεχαινών  και οι Αθλητικές εγκαταστάσεις Λαδοπούλου.

Τέλος τονίστηκε η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων ώστε να μπορέσει η Δυτική Ελλάδα το προσεχές διάστημα να αποτελέσει χώρο συνάντησης μεγάλων δράσεων του κλασικού αθλητισμου.

Ο κ. Νικολακόπουλος δήλωσε τα εξής:«Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση που τα είχε όλα. Μια ατζέντα εξαιρετικά πλούσια, που αποτελεί το πρώτο πεδίο συνεννόησης και είμαι βέβαιος ότι θα καλλιεργηθεί και από τις δύο πλευρές, για να έχουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα και μάλιστα άμεσα. Γι’ αυτό το λόγο, λοιπόν, θα συνεργαστούμε και θα δουλέψουμε στο μέγιστο δυνατό. Πάντως, το βέβαιο είναι ότι σήμερα θεμελιώσαμε μια καλή σχέση συνεργασίας και ελπίζουμε ότι θα φέρει και αποτελέσματα για το καλό του κλασικού αθλητισμού αλλά και γενικότερα για την ανάπτυξη του τόπου μας.»

Συμπερασματικά λοιπόν δόθηκε έμφαση στην ιεράρχηση των προτεραιοτήτων ώστε πρώτα απ’ όλα να μπορέσουν τα σωματεία να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους και δεύτερον μέσα από πολύπλευρες συνεργασίες η Δυτική Ελλάδα να καταστεί μόνιμη οικοδέσποινα διοργανώσεων κλασικού αθλητισμού Πανελληνίας και Πανευρωπαϊκής εμβέλειας διοργανώσεων.

 

 Συνέντευξη στο Ζάππειο Μέγαρο για τον διεθνούς φήμης ποδηλατικό αγώνα με την υποστήριξη της ΠΔΕ


Το θρυλικό Tour de France,μέσω του L’ETAPE by TOUR de FRA CE, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και συναντά τον Ελληνικό μύθο στα μαγευτικά τοπία της Αρχαίας Ολυμπίας.

Την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 12.00 θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο Μέγαρο, στην Αθήνα για τον διεθνούς φήμης ποδηλατικό αγώνα ο οποίος θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ που επιθυμούν να παρακολουθήσουν δια ζώσης θα πρέπει μέχρι την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 15.00 να στείλουν ενημερωτικό σημείωμα με το όνομα του εκπροσώπου τους και τα στοιχεία επικοινωνίας του στην ηλεκτρονική διεύθυνση pressoffice@pde.gov.gr, προκειμένου να οργανωθεί η μετάβασή τους στην Αθήνα και η επιστροφή τους με μέριμνα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: