Καταγγελία των βουλευτών Αχαΐας Σίας Αναγνωστοπούλου και Κώστα Μάρκου, που μιλούν για προτροπή της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου, να καταργήσει και άλλα τμήματα, η υπουργός!
«Δυστυχώς η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών, σε αντίθεση με όλα τα υπόλοιπα πανεπιστήμια της χώρας, με την ψήφιση της πρότασης του Στρατηγικού Σχεδιασμού της Ακαδημαϊκής και Ερευνητικής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου καταργεί στην πράξη τη μεταρρύθμιση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προωθώντας την αντιμεταρρύθμιση της κ. Κεραμέως που οδηγεί σε υποβάθμιση και διάλυση των περιφερειακών πανεπιστημίων με ότι αυτό συνεπάγεται για τις τοπικές κοινωνίες».
Τα παραπάνω τονίζουν σε κοινή καταγγελία τους οι βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστας Μάρκου.
Στην ανακοίνωσή τους αναλυτικά αναφέρουν:
«Η κ. Κεραμέως αφού κατάργησε αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών, την οποία ίδρυσε ο ΣΥΡΙΖΑ, σπεύδει τώρα με τη προτροπή της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου, να καταργήσει και άλλα τμήματα μειώνοντας τον αριθμό των εισακτέων στο Πανεπιστήμιο Πατρών με ποσοστό -7,37% (από 7.020 πέρσι φέτος οι θέσεις μειώνονται στις 6.283).
Με τις αποφάσεις της Συγκλήτου δόθηκε άλλοθι στην κυβέρνηση της ΝΔ να κάνει πράξη την πολιτική της, με την οποία επιδιώκει την συρρίκνωση των περιφερειακών πανεπιστημιακών τμημάτων. Δυστυχώς η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών, σε αντίθεση με όλα τα υπόλοιπα πανεπιστήμια της χώρας, με την ψήφιση της πρότασης του Στρατηγικού Σχεδιασμού της Ακαδημαϊκής και Ερευνητικής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου καταργεί στην πράξη τη μεταρρύθμιση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προωθώντας την αντιμεταρρύθμιση της κ. Κεραμέως που οδηγεί σε υποβάθμιση και διάλυση των περιφερειακών πανεπιστημίων με ότι αυτό συνεπάγεται για τις τοπικές κοινωνίες.
Ιδιαιτέρως, η Αχαϊκή κοινωνία που τόλμησε να αμφισβητήσει τον κ. Μητσοτάκη με το εκλογικό αποτέλεσμα του 2019 γίνεται αποδέκτης της εκδικητικής πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ. Η κ. Κεραμέως με την πολιτική της απόφαση αποκλείει χιλιάδες παιδιά από την πανεπιστημιακή εκπαίδευση και στερεί από τις τοπικές κοινωνίες ένα σημαντικό μοχλό ανάπτυξης, σε μια περίοδο μεγάλης οικονομικής ύφεσης».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου