ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

Συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής για το σκάνδαλο Novartis

«Η βούληση του πρωθυπουργού και προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, έτσι όπως διαμορφώθηκε μετά τις διαβουλεύσεις των τελευταίων ημερών είναι να προτείνει στην ΚΟ που θα συνεδριάσει τη Δευτέρα, τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής στη Βουλή για όλα τα πολιτικά πρόσωπα που αναφέρονται στην δικογραφία», δήλωσε ο Δ.Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.


Ο ίδιος σημείωσε ότι η προανακριτική επιτροπή εφόσον συγκροτηθεί, θα αποφασίσει κατά το νόμο για όλα τα νομικά και πραγματικά ζητήματα που θα τεθούν ενώπιον της.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους, αν η Βουλή θα μπορούσε άμεσα να συζητήσει την πρόταση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης, στην περίπτωση που αυτή κατατεθεί αμέσως μετά τη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος του Σώματος, Νίκος Βούτσης, απάντησε πως «αυτό θα μπορούσε να συμβεί υπό προϋποθέσεις» και παρέπεμψε σε όσα προβλέπουν το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής για τις προθεσμίες και τη διαδικασία.

Ο κ. Βούτσης ρωτήθηκε αν το ζήτημα της Novartis θα μπορούσε να γίνει αντικείμενο της Εξεταστικής Επιτροπής για τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. «Δεν θα πω εγώ αν γίνει αντικείμενο της Εξεταστικής αυτό το θέμα. Αντιλαμβάνεστε, όμως, ότι ήταν στην αρχική της εντολή που έχει πάρει από την Ολομέλεια, και το θέμα φάρμακο, πλην όμως προχώρησε η εισαγγελική έρευνα και τώρα βρισκόμαστε σε ένα άλλο στάδιο. Το πιθανότατο είναι, εκ των πραγμάτων, αυτή η Επιτροπή να μην ασχοληθεί με αυτό το θέμα χωρίς να της αποκλείει κανείς να αρχίσει να φωνάζει το σύνολο των φαρμακευτικών εταιρειών, διότι είτε έτσι, είτε αλλιώς είναι ένα από τα σοβαρά ζητήματα» ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: